Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Latvijas tenisistes Kingas kausa izcīņas junioru finālturnīru sāk ar zaudējumu Čehijai

Latvijas tenisistes Kingas kausa izcīņas junioru finālturnīru sāk ar zaudējumu Čehijai
Beatrise Zeltiņa. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

LETA. Latvijas tenisistes pirmdien Spānijā Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas finālturnīru junioru izlasēm sāka ar zaudējumu 0-3 Čehijai.

Pirmajā mačā Adelina Lačinova ar 0-6, 0-6 piekāpās Alenai Kovačkovai, bet otrajā spēlē Beatrise Zeltiņa ar 2-6, 6-2, 4-6 zaudēja Laurai Samsonovai. Noslēgumā dubultspēlē Lačinova un Zeltiņa ar 1-6, 5-7 atzina Kovačkovas un Eliškas Forejtkovas pārākumu.

Kovačkova duetā ar Samsonovu šogad uzvarēja Vimbldonas čempionāta junioru dubultspēļu turnīrā.

Latvijas izlases sastāvā šajā turnīrā ir arī Kamilla Černousova, bet komandas kapteinis ir treneris Mihails Hmeļņickis.

Latvijas komandas pretinieces A apakšgrupā būs arī Austrālijas un Kanādas tenisistes. Šo komandu duelī pirmdien ar 3-0 pārākas bija austrālietes.

Finalturnīram kvalificējušās 16 izlases, kas sadalītas četrās apakšgrupās, kuru pirmo divu vietu ieguvējas pēc viena apļa turnīra iekļūs ceturtdaļfinālā. Bez Latvijas un mājinieces Spānijas šajā turnīrā spēlē arī Alžīrija, Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Kanāda, Kolumbija, Čehija, Ēģipte, Lielbritānija, Japāna, Kazahstāna, Serbija, Zviedrija un ASV.

Jaunās tenisistes finālturnīru aizvadīs līdz 12.novembrim Spānijas pilsētā Kordovā. Sacensībās piedalās 16 gadus un jaunākas spēlētājas.

Turnīrs norisinās un māla laukumiem.

Latvija šim turnīram kvalificējusies ceturto reizi, no iepriekšējām trim labāko rezultātu sasniedzot 2018.gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta. Toreiz izlases sastāvā bija Kamilla Bartone, Patrīcija Špaka un Stefānija Poļiščuka.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-11-07 09:14, pirms 9 mēnešiem
Beatrise labi nokapājusi ar Eiropas junioru 4. numuru (Pie tam priekšā citustarpā Korņejeva un Andrejeva). Visticamāk šis zaudējums ir galvenajām pretendentēm uz uzvaru turnīrā, secīgi labs treniņš nākamajām spēlēm. Lai veicas!
Aļona Ostapenko. Foto: Matteo Ciambelli/Sipa/Scanpix
27

Olimpisko spēļu tenisa izlozē Ostapenko tiek pie Osorio, spēle sestdien

Francijas galvaspilsētā Parīzē šodien notika olimpisko spēļu tenisa turnīra izloze. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret kolumbieti Kamilu Osorio. Spēle gaidāma sestdien ap plkst. 13.00 pēc Latvijas laika.
Darja Semeņistaja. Foto: BBVA Open Internacional de Valencia
3

Varšavas 1/4 finālā Semeņistaja atzīst laukuma saimnieces pārākumu

Polijas galvaspilsētā Varšavā turpinās "WTA 125" cietā seguma turnīrs. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šovakar 1/4 finālā zaudēja polietei Majai Hvaliņskai - 5:7, 6:4, 2:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Detlef Gottwald / wiesbaden-tennis-open.de
1

Semeņistaja divos setos sasniedz Varšavas WTA 125 turnīra 1/4 finālu

LETA. Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja trešdien sasniedza Varšavas "WTA 125" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.