Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Tenisa vadītājs: "Klubā nācās izbūvēt bumbu patvertni"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tenisa vadītājs: "Klubā nācās izbūvēt bumbu patvertni"
Katarina Zavacka, Mihails Filima, Dajana Jastremska. Foto: Ukrainian Tennis Federation

Ukrainas sieviešu tenisa izlases kapteinis un Kijivas "TennisPark" kluba direktors Mihails Filima informē par grūtībām un izdevumiem, kas radušies Krievijas iebrukuma dēļ.

"Esmu ne tikai izlases kapteinis, bet arī liela tenisa kluba direktors Ukrainā. Un varu ļoti vienkārši paskaidrot, kas šobrīd notiek ar mūsu tenisu. Lai nodrošinātu treniņu procesu un aizvadītu turnīrus, mums klubā nācās izbūvēt bumbu patvertni," preses konferencē informēja Mihails Filima. "Tiklīdz sākas gaisa trauksme, apstājas viss - nodarbības, mači... Visiem jādodas uz patvertni. Tās ir ne tikai varas iestāžu prasības, tās ir Ukrainas tagadnes prasības. Kijevā sirēna skan vairākas reizes nedēļā, mēdz būt vairākas reizes diennaktī. Tas ir bīstami. Tādā situācijā ļoti grūti koncentrēties uz tenisu."

11.-12. novembrī Ukrainas sieviešu izlase Lietuvas galvaspilsētā Viļņā aizvadīs mājas spēli, cīnoties pret nīderlandietēm Billijas Džīnas Kingas kausā. Ukrainu pārstāvēs Anhelina Kaļiņina (WTA 27.), Dajana Jastremska (#106) un Katarina Zavacka (#154), kā arī dubultspēļu speciālistes, māsas Ludmila Kičenoka un Nadja Kičenoka.

"Domāju, ka mēs, ukraiņu tenisistes, šo maču varētu aizvadīt Ukrainā, tomēr citām valstīm tas būtu pārāk bailīgi," saka kādreizējā pasaules 21. rakete, odesiete Dajana Jastremska. "Odesā trauksmes signāli atskan vēlu naktī vai rītausmā - par pilnvērtīgu miegu un atpūtu nevar būt ne runas. Nevaru iedomāties, kā varētu trenēties šādos apstākļos, kad nav iespējams izgulēties, kad pastāvīgi jūti draudus savai dzīvībai, kad gaisa trauksmes laikā jāpārtrauc treniņi un jādodas uz patvertni. Tādējādi uz dažām dienām atgriežamies mājās satikt tuviniekus un atkal dodamies prom. Atgriežoties mājās, šajā nomācošajā atmosfērā, emocijas ir smagas. Pēc tam vajadzīgas vairākas dienas, lai atgūtos un atgrieztos ierindā."

"Zinu, ka pēdējā laikā pasaulē sāk aizmirst tās šausmas, kas tagad notiek Ukrainā. Tāpēc mana nostāja ir tāda, ka mums jāizmanto katra iespēja atgādināt cilvēkiem par karu," atzīst Jastremska, kuru trenē Latvijas speciālists Mārcis Garuts.

Billijas Džīnas Kingas kausā Ukraina atrodas vienu līmeni virs Latvijas un novembrī cīnīsies par iekļūšanu finālturnīra kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
btu.org.ua
utf.tennis

  +4 [+] [-]

, 2023-11-10 01:21, pirms pusgada
Visu cieņu Ukrainas tenisistēm!!!