Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ozoliņš zaudē arī sezonas otrajā ITF ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ozoliņš zaudē arī sezonas otrajā ITF ceturtdaļfinālā
Kārlis Ozoliņš. Foto: Anna Aurelia Minev/ERR

19 gadus vecais Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš (ATP 999.) piektdienas pusdienlaikā Dekeituras (Ilinoja) ITF M25 turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:6, 6:1, 6:7(4) zaudēja 21 gadu vecajam anglim Polam Džabam (ATP 485.).

Pirmajā setā ticis nobreikots divas reizes, Ozoliņš mača turpinājumā uzvarēja visos serves geimos, taču ar to uzvarai nepietika. Viņam 3. setā bija 0/4 breikbumbu realizācija. Džabs visas četras breikbumbas atspēlēja piektajā geimā ar pirmo servi – pirmās trīs breikbumbas īsās izspēlēs ar "forehand" uzbrukumiem, bet ceturto ar eisu.

Ozoliņam izšķirošajā setā vajadzēja atvairīt tika vienu breikbumbu, kas gan bija mačbumbas vērtībā pie rezultāta 4:5. Viņam tas izdevās ar aizsardzību otrās serves izspēlē, kad Ozoliņš bumbiņu divreiz atsita pēc Džaba diagonālajiem "forehand" uzbrukumiem, pēc tam sagaidot pretinieka kļūdu – sitiens tīklā no neērtās puses.

Kārlis taibreikā uzvarēja tikai divās izspēlēs ar servi. Viņš pie 0:1 ieservēja eisu. Nākamajā izspēlē raidījums tīklā. Izmantojot pretinieka kļūdas, Ozoliņš tika vadībā ar minibreiku (3:2), bet turpinājumā divreiz pēc kārtas nespēja aizstāvēt otro servi. Viņš vēlāk pie 3:6 ar "dropšotu" atspēlēja otro mačbumbu, bet ar trešo galā netika, rupji kļūdoties – sitiens tīklā no gaisa.

Džabs šogad apspēlējis divas trešdaļas no Latvijas vīriešu tenisa Top 3. Latvijas otrais numurs Mārtiņš Podžus viņam piekāpās februārī M15 finālā Šarmelšeihā ar rezultātu 2:6, 6:1, 2:6.

Ozoliņš šogad tikai otro reizi 12 turnīros tika līdz ceturtdaļfinālam. Arī pirmais gadījums bija cietā seguma turnīrā – janvārī M15 turnīrā Manakorā, turklāt toreiz ceturtdaļfināls tika sasniegts ar vienu uzvaru, jo 2. kārtas pretinieks no mača atteicās. Šonedēļ pirmoreiz sezonā gūtas divas uzvaras pēc kārtas, M25 turnīrā nopelnot trīs ATP reitinga punktus.