Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

LTS ģenerālsekretārs Mellups par gaidāmo Deivisa kausu un pirmajos mēnešos paveikto

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LTS ģenerālsekretārs Mellups par gaidāmo Deivisa kausu un pirmajos mēnešos paveikto
Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Jānis Mellups. Foto: No personīgā arhīva.

Latvijas Tenisa savienība (LTS) šodien izziņoja visu laiku izcilākā latviešu tenisista Ernesta Gulbja atvadas no valstsvienības, kas 4. un 5. februārī Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas izslēgšanas spēļu ietvaros norisināsies ''Arēnā Rīga''. Jaunais LTS ģenerālsekretārs Jānis Mellups portālam ''Sportacentrs.com'' sniedza komentāru par potenciālo izlases sastāvu gaidāmajās spēlēs, Gulbja gatavību mačiem, pretinieci Izraēlu un līdz šim paveikto jaunajā amatā.

''Ernesta Gulbja komandas biedri izlasē būs Kārlis Ozoliņš un Roberts Štrombahs. Vēl norit pārrunas ar Miķeli Lībieti, bet uz piekto vietu sastāvā kandidēs vairāki gados jauni tenisisti,'' Latvijas izlases sastāva aprises portālam ''Sportacentrs.com'' ieskicēja Jānis Mellups.

2022. gada septembra vidū aizvadītajās Deivisa kausa spēlēs pret Dominikānas Republiku tobrīd jaunievēlētais Latvijas Tenisa savienības prezidents Gulbis bija izlases sastāvā, tomēr kortā kā spēlētājs tā arī neizgāja. Paredzēts, ka februārī Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs piedalīsies gan vienspēlē, gan arī dubultspēlē: ''Gulbis šobrīd ļoti nopietni gatavojas. Līdz Deivisa kausam viņš spēlēs divos ''Challenger'' turnīros Tenerifē. Pret Izraēlu Gulbis spēlēs gan vienspēli, gan dubultspēli, gan arī trešo vienspēli, ja tāda būs nepieciešama. Abās spēļu dienās Gulbis būs kortā. Vēlos pateikt lielu paldies visiem Latvijas līdzjutējiem, kas šo 15 gadu laikā ir sekojuši līdzi Ernestam, atbalstījuši un bijuši ar viņu kopā.''

Iepriekš Deivisa kausa dueļus mājās Latvijas vīriešu tenisa izlase aizvadījusi Lielupē, Liepājā un Valmierā, taču šoreiz mači norisināsies ''Arēnā Rīga''. LTS ģenerālsekretārs Mellups to skaidro ar vēlmi sarūpēt tenisa svētkus Latvijas izcilākā tenisista karjeras noslēgumā valstsvienībā: ''Esam pilnīgi jauna Latvijas Tenisa savienības vadība. Līdz ar Gulbja karjeras noslēgumu izlases rindās vēlējāmies noorganizēt lielākus tenisa svētkus ''Arēnā Rīga'', lai kārtīgi atvadītos no Ernesta izlasē, kuram tas būs pēdējais starts Deivisa kausā. Viņš gan vēl turpinās spēlēt tūrē.''

''Izraēla ir laba un spēcīga komanda, bet uzskatu, ka esam stiprāki. Cerēsim uz to labāko. Visa komanda šīm spēlēm ļoti nopietni gatavojās. Esam pazīstami ar Izraēlas komandu, esam izpētījuši pretiniekus. Mērķis ir viens – uzvarēt,'' par gaidāmo dueli pret Izraēlu teica LTS ģenerālsekretārs.

Mellups, kurš tenisā ir jau no bērnības un ir viena no Latvijas tenisa kustības pamatlicējiem Augusta Mellupa mazdēls, par Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretāru kļuva pēc Ernesta Gulbja uzvaras prezidenta vēlēšanās. Amatā Mellups nomainīja Konstantīnu Zasjadko.

''Pirmie mēneši jaunajā amatā ir bijuši izaicinoši. Ir izdarīts ļoti daudz, jo īsā laika posmā izdevies aizvest Deivisa kausu līdz ''Arēnai Rīga''. Vēlētos pateikt lielu paldies Liepājas domei un liepājniekiem par piedāvājumu organizēt Deivisa kausu pie sevis, kā arī par pretimnākšanu savienībai un visam Latvijas tenisam. Ir aizvadīts Billijas Džīnas Kingas kauss, kur izšķirošajā spēlē zaudējām Austrijai. Esam sakārtojuši turnīru sistēmu. Kā jau mūsu priekšvēlēšanu prezentācijā tika minēts, tas viss ir vērsts, lai pēc iespējas vairāk cilvēkiem tiktu dota iespēja spēlēt tenisu, lai teniss kļūtu populārs un masveidīgs. Otrs galvenais uzdevums ir savienības darbību vērst uz profesionālo izaugsmi, lai mums būtu pēc iespējas vairāk jaunu, spēcīgu atlētu. Piemēram, decembra beigās Adelina Lačinova kļuva par ''Orange Bowl'' čempioni U14 vecuma grupā, kas ir ļoti liels sasniegums. Arī vairāki citi jaunie tenisisti ir aizvadījuši sekmīgus turnīrus. Mans, kā savienības ģenerālsekretāra, viens no pienākumiem ir nodrošināt iespēju šiem jaunajiem talantiem attīstīties šeit, Latvijā, piedalīties turnīros un piesaistīt augstas klases trenerus, un vērst visu Latvijas tenisa vidi uz rezultātu un jaunu spēlētāju piesaisti,'' par pirmajiem mēnešiem jaunajā amatā un tajos paveikto stāstīja Mellups.

''Pirmajos mēnešos Latvijā vēl nav bijis neviens ārzemju treneris, bet noteikti būs nākotnē. Uzturam kontaktu gan ar Ginteru Bresniku, gan ar itāļu speciālista Rikardo Pjati akadēmiju. Tie ir nākamie soļi, ko veiksmi, kad noslēgsies Deivisa kauss. Pagaidām viss ir sarunu, taču pozitīvu sarunu līmenī. Nepieciešams laiks, lai sagatavotos Deivisa kausam. Par tālākajiem soļiem noteikti informēsim,'' noslēdza Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs.