Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Par 3. vietu grupā pret Dāniju un Vozņacki

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Par 3. vietu grupā pret Dāniju un Vozņacki
Karolīna Vozņacki pret Anastasiju Sevastovu.
Dānija pret Latviju.
Foto: AFP/Scanpix

Federācijas kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā šodien noslēgsies apakšgrupu cīņas un tiks noskaidrotas tās komandas, kas spēlēs arī rīt – par iekļūšanu augstākā līmenī vai izkrišanu uz zemāku grupu. Latvijas komandas pretinieces šodien būs dānietes un spēles likme ir trešā vieta C apakšgrupā, kas ļautu arī nākamgad spēlēt šajā līmenī.

Dekmeijere tomēr spēlējusi

Atgriešanās Federācijas kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā pēc 10 gadu pārtraukuma Latvijai vieglas dienas nesolīja. Starp 16 komandām Latvija bija ceturtā vājākā pēc ranga, tomēr mūsu komandai nosacīti paveicās ar izlozi – pretiniekos tika Zviedrijas, Ungārijas un Dānijas komandas – teorētiski kāda no šīm komandām ir arī uzvarama. Pirmajā divās spēlēs pret Ungāriju un Zviedriju līdz uzvarām gan neizdevās aizsniegties. Tuvu tai latvietes bija pirmajā dienā pret ungārietēm, tomēr 1-2. Arī vakar ar 1-2 tika zaudēts zviedrietēm. Tāpat kā pirmajā dienā vienīgo uzvaru komandai guva Anastasja Sevastova, bet Diānai Marcinkevičai un dubultspēļu duetam Sevastova un Dekmeijere neveiksme. „Cīnījāmies, cik varējām, bet bija skaidrs, ka zviedrietes ir spēcīgākās mūsu grupā. Anastasijai šī bija ļoti parocīga pretiniece un izdevās pārliecinoši uzvarēt pat neraugoties uz sāpošo plecu, kas neļauj pilnvērtīgi servēt. Dubultspēlē it kā izdevās nospēlēt labi, taču viņas bija ļoti laba”, vakardienas maču raksturoja komandas kapteine Daiga Juška. Viņa arī norādīja, ka Līgai Dekmeijerei ar veselību viss esot kārtībā un vakar dubultspēli spēlējuši tieši viņa, nevis Marcinkeviča, kā tika ziņots Zviedrijas medijos: „Haoss mazliet ir, rezultāti un treniņu plāni netiek iedoti operatīvi, taču var iztikt. Līgai nekas nekaiš un varēs spēlēt arī šodien, mēģinot tikt pie uzvaras.”

Dānijas līderei problēmas

Arī dānietēm šī gada turnīrs pagaidām ir neveiksmīgs. Palīgā komandai ir ieradusies WTA vienspēļu ranga trešās vietas īpašniece Karolīna Vozņacki, tomēr viņas klātbūtne nav palīdzējusi tikt pie uzvarām – arī 1-2 gan pret Zviedriju, gan Ungāriju. Pirmajā spēļu dienā Vozņacki vēl spēlēja un uzvarēja vienspēli, tomēr dubultspēlē kopā ar savu pārinieci cieta pamatīgu fiasko pret zviedrietēm – 0:6, 0:6. Vakar pret Ungāriju blondā dāma kortā nemaz neizgāja, aizbildinoties ar veselības problēmām (sāpošs vēders). Abās vienspēlēs dānietes uzvarēja kopā tikai vienu geimu, bet pēc tam bija labākas dubultspēlē, jo Ungārija spēlēja ar savu otro sastāvu. Kopumā Dānijas komanda no 2003. gadā spēlē šajā grupā, droši spējot saglabāt savu vietu. Aiza starp viņu vadošo spēlētāju Vozņacki un pārējām tenisistēm ir ļoti milzīga – nākamā ir Hanne Skaka Jensena ar 479. vietu, tomēr uz Portugāli devusies Malu Ejdesgārda, kurai rangā 1024. pozīcija. atlikušās divas Dānijas komandas dalībnieces rangā nemaz nav... Latvija pret Dāniju līdz šim spēlējusi divas reizes un katras komandas rēķinā ir pa uzvarai – 1999. gadā Spānijā ar 2-1 uzvarējām mēs, bet 2002. gadā Dienvidāfrikas Republikā ar 3-0 pārākas bija dānietes.

Kas uzvarēs, tas paliks

Kas uzvarēs šodienas mačā? Dānijas komandai tas lielā mērā būs atkarīgs no Karolīnas Vozņacki spēlēšanas vai nespēlēšanas, kamēr Latvijas meitenēm atliek nospēlēt savu spēli. Diānas Marcinkevičas iespētais Portugālē liecina par to, ka Dānijas otro numuru viņa var pārspēt, bet Anastasijas Sevastovas sniegums (uzvaras ar 6:3, 6:0 un 6:1, 6:0) liek domāt, ka viņa negrieztu ceļu arī titulētajai Vozņacki. Dubultspēlē mūsu komandu pārstāvēs Sevastova un Dekmeijere. „Protams, šodien uzsvari būs citi – uzvara jāgūst mūsu otrajam numuram (Marcinkevičai) un tad jāuzvar dubultspēle”, gaidāmo cīņu raksturoja Juška. „Tomēr arī Anastasija pirms mača nav noskaņota zaudēt pat Vozņacki, tāpēc cīnīsimies par uzvaru arī šajā spēlē”.

Spēļu sākumi šodien no 18:00. Kā ierasts pirmie cīnīsies abu izlašu otrie numuri – domājams, Marcinkeviča pret Ejdesgārdu. Pēc tam kortos dosies Sevastova un Vozņacki, bet dubultspēlē Dekmeijeres un Sevastovas sāncensēm būtu jābūt Vozņacki un Jakobsgārdai. Latvijas un Dānijas mača uzvarētājas uzreiz būs nodrošinājušas vietu Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā arī nākamajā gadā, bet zaudētājām rīt būs jāaizvada vēl viena izšķirošā spēle pret citu ceturtās vietas ieguvēju, lai noskaidrotu to komandu, kas pametīs šo grupu.

Izmantotie resursi:
fedcup.com

  -2 [+] [-]

, 2010-02-05 11:42, pirms 14 gadiem
Gan jau būs Nastja ar Līgu saspēlējušās,bet varbūt jau pietiks ar vienspēlēm!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-05 11:49, pirms 14 gadiem
Vakar vajadzēja laist Anastasijas vietā citu meiteni. Ne vienmēr stiprākā ir labākā pāriniece dubultspēlēs. Šodien jau tas ir triviāli. Ja būs 2:0 pēc vienspēlēm, tad gan obligāti.
Cerams Karolīna būs formā, lai Nasty no sirds var izspēlēties

  +2 [+] [-]

, 2010-02-05 13:55, pirms 14 gadiem
nicks rakstīja: Vakar vajadzēja laist Anastasijas vietā citu meiteni. Ne vienmēr stiprākā ir labākā pāriniece dubultspēlēs. Šodien jau tas ir triviāli. Ja būs 2:0 pēc vienspēlēm, tad gan obligāti.
Cerams Karolīna būs formā, lai Nasty no sirds var izspēlēties
Varbūt Dekmeijeres vietā vajadzēja laist citu meiteni?

     [+] [-]

, 2010-02-05 20:33, pirms 14 gadiem
Vozņacki ir sexīga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-05 22:41, pirms 14 gadiem
interesanti man kaa vecam runcim. viena spele kleitaa, otra shortos!