Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas Future vienspēļu pamatturnīrā septiņi Latvijas tenisisti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jūrmalas Future vienspēļu pamatturnīrā septiņi Latvijas tenisisti
Deivids Jukša
Foto: Jānis Blaus

Šodien Lielupes kortos noslēgušās Nordea Mens Future Jūrmala kvalifikācijas turnīra cīņas, pēc kurām kļuva skaidrs, ka Latvija būs ļoti plaši pārstāvēta pamatsacensībās. Līdzās Andim Juškam, Mārtiņam Podžus un Miķelim Lībietim par reitinga punktiem cīnīsies Jānis Podžus, Krišjānis Stabiņš, Deivids Jukša un Mārcis Garūts.

Jau ziņojām, ka sestdien tenisa centrā Lielupe (Jūrmala, O.Kalpaka bulvāris 16) startēja ikgadējais starptautiskais ITF 10 000 kategorijas vīriešu Future tenisa turnīrs. Tā galvenais atbalstītājs šogad ir Nordea banka, bet tenisisti cīnās ne tikai par reitinga punktiem (uzvarētājam tiks 18), bet arī kopējo balvu fondu 10 000 ASV dolāru apjomā.

Sestdien notika pirmās kvalifikācijas turnīra spēles, bet šodien izšķirošie astoņi mači par vietām pamatturnīrā. Visvieglāk pamatturnīru izdevās sasniegt 30 gadus vecajam Mārcim Garutam. Viņam nebija jāaizvada neviena no pirmajām divām pamatturnīra kārtām, bet šodien viņš pārliecinoši uzveica 17 gadus veco Lietuvas censoni Mantu Bugailiski – 6:4, 6:0. Garutam šis būs pirmais „Future” pamatturnīrs karjerā.

Savu favorītu statusu iekļūšanai pamatturnīrā apliecināja Krišjānis Stabiņš un Jānis Podžus - divi latvieši, kuriem jau ir reitinga punkti (attiecīgi 1473. un 1499.vieta). Vakar abi izcīnīja pa uzvarai (pateicoties izlikto sportistu statusam pirmā kārta abiem bija brīva), bet šodien Stabiņš izšķirošajā mačā ar 6:3, 6:3 apspēlēja baltkrievu Aleksandru Prudnikavu, kamēr Podžus ar 6:3, 6:0 pieveica krievu Valentinu Bazunovu.

Ceturtais no latviešiem, kuram caur kvalifikāciju izdevies tikt pamatturnīrā ir Deivids Jukša. Viņam pamatturnīra sasniegšanai vajadzēja trīs uzvaras, tomēr visas tika gūtas ļoti pārliecinoši. Sestdien Deivids ar 6:0, 6:0 sakāva krievu Timofeju Skripkinu un ar 6:4, 6:2 pieveica Aleksu Tverijonu no Lietuvas, bet šodien divos setos uzveica savu tautieti Artūru Kazijevu - 6:3, 6:2.

Soli no pamatturnīra šoreiz palika Rihards Emuliņš un Artūrs Lazdiņš. Vien 16 gadus vecais Lazdiņš trijos setos bija spiests atzīt lietuvieša Juliusa Tverijona (ATP 1466.) pārākumu – 2:6, 6:3, 2:6, bet Emuliņš divos setos piekāpās polim Dariušam Lipkam. Bez jau pieminētajiem sportistiem pamatturnīrā iekļuva vēl divi Lietuvas tenisisti – Tads Babelis un Bens Majausks. Jāpiemin, ka kvalifikācijas turnīrā šogad no latviešiem startēja arī Rihards Feldmanis, Oskars Vaskis, un Pāvels Grigorjevs, kuri līdz svētdienas mačiem gan netika.

Līdz ar to Latvijai vienspēļu sacensībās būs neredzēti plaša pārstāvniecība – septiņi sportisti, jo pēc reitinga bez kvalifikācijas pamatturnīrā iekļuva Andis Juška (ATP 431.), Mārtiņš Podžus (ATP 730.) un Miķelis Lībietis (ATP 1340.). Lielākā daļa no viņiem piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā – Miķelis Lībietis spēlēs duetā ar Oskaru Vaski, Krišjānis Stabiņš ar Artūru Lazdiņu, bet Deivids Jukša ar Mārci Garutu. Vēl trīs latvieši spēlēs duetos ar citu valstu sportistiem – Mārtiņa Podžus pārinieks būs lietuvietis Bens Majausks, Rihards Emuliņš spēlēs kopā ar francūzi Nikolasu Rozencveigu, bet Artūra Kazijeva pārinieks būs Jakovs Cirkins no Igaunijas.

Atgriežoties pie vienspēlēm – reitinga punktus nopelnīs tikai tie sportisti, kuri pārvarēs pamatturnīra 1.kārtu (dubultspēlēs jāsasniedz vismaz pusfināls). Rīt paredzēts izspēlēt pirmos astoņus 1.kārtas mačus un kortos redzēsim trīs mūsējos. Jau 10:00 centrālajā kortā Mārcis Garuts centīsies uzveikt lietuvieti Benu Majausku (rangā neatrodas), bet pēc viņu spēles šajā pašā kortā Mārtiņam Podžus pretī stāsies austrietis Fabians Grūbers (rangā neatrodas). Tāpat rīt spēle arī Krišjānim Stabiņam, kuram otrais mačs kortā ar numuru 2. Viņa pretinieks Marks Vervorts no Nīderlandes (ATP 938.). Tāpat rīt četras dubultspēles – centrālajā kortā pēc vienspēlēm gaidāms latviešu duelis – Lībietis/Vaskis pret Garutu/Jukšu. Tāpat tālāk centīsies tikt Artūrs Kazijevs kopā ar igauni Jakovu Cirkinu.

Otrdien pirmie mači pārējiem Latvijas sportistiem. Andim Juškam pretiniekos stāsies spānis Marks Garsija-Romans (ATP 1099.), Miķelis Lībietis tiksies ar francūzi Nikolasu Rozencveigu (ATP 940.)., Jāņa Podžus oponents būs Kirils Dmitrijevs no Krievijas (ATP 911.), bet Deivs Jukša spēkosies ar zviedru Patriku Bridolfu (ATP 748.). Jāsaka, ka pamatturnīra izloze latviešiem nav izdevusies pārāk sekmīga, jo lielākā daļa mūsu tenisistu tikuši zara vienā pusē. Tā jau 2.kārtā var tikties Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis, bet veiksmes gadījumā pusfinālā kādam no viņiem pretī var tikt Juška. Vienspēļu turnīra pirmā numura godā šoreiz ir Čīles tenisists Hanss Podlipniks Kastiljo, kurš ATP vienspēļu rangā šobrīd ieņem 278.vietu, bet Jūrmalā kļuva par čempionu 2009.gadā.

Līdzjutēji laipni aicināti atbalstīt mūsu tenisistus cīņās par uzvarām. Ieeja uz visām spēlēm ir bez maksas.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-04 18:17, pirms 11 gadiem
Latvijai jāņem piemērs no Dažām citā mazo Future turnīru rikotājām kuras uz turnīru aicina 95% savus spēlētājus,līdz ar to visi punkti paliek savās mājās.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-04 22:15, pirms 11 gadiem
Te nu redzēsim uz ko spējīgi mūsu jaunie talanti.

     [+] [-]

, 2013-08-05 10:01, pirms 11 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Latvijai jāņem piemērs no Dažām citā mazo Future turnīru rikotājām kuras uz turnīru aicina 95% savus spēlētājus,līdz ar to visi punkti paliek savās mājās.
Nu jau, nu jau.. Kuras tad ir taas valstis? Kjiina, Argentiina un Braziilija? Uz kuraam daliibnieki nebrauc izmaksu deelj? Uz turniiriem speeleetaaji piesakaas un tiek klaat peec reitinga, taa ka nav variantu, ka muusu Futuraa buus 95% letinju..