Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Startējis Jūrmalas Future tenisa turnīrs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Startējis Jūrmalas Future tenisa turnīrs
Rihards Emuliņš
Foto: Jānis Blaus

Ar kvalifikācijas mačiem šodien tenisa centrā Lielupe startējis ikgadējais starptautiskais tenisa turnīrs – Mens Future Jūrmala. Šogad turnīra galvenais atbalstītājs ir Nordea banka, bet kā jau ierasts tenisisti cīnīsies ne tikai par reitinga punktiem, bet arī 10 000 ASV dolāru lielo prēmiju fondu.

Kā katru gadu arī šovasar tenisa centrs Lielupe Jūrmalā uzņem starptautiskā ITF 10 000 kategorijas vīriešu Future turnīra dalībniekus. Vienspēļu turnīra pirmā numura godā šoreiz būs Čīles tenisists Hanss Podlipniks Kastiljo, kurš ATP vienspēļu rangā šobrīd ieņem 278.vietu, bet Jūrmalā kļuva par čempionu 2009.gadā. Pērn izcīnīto titulu aizstāvēt neieradīsies beļģis Arturs De Grēfs (ATP 249.), taču ierindā būs pagājušā gada finālists, latvietis Andis Juška (ATP 431.). No mūsu sportistiem pamatsacensībās vietu garantējuši arī Mārtiņš Podžus (ATP 730.) un Miķelis Lībietis (ATP 1340.).

Šodien vietu starp 32 vienspēļu pamatturnīra dalībniekiem caur kvalifikācijas cīņām centās rast tie tenisisti, kuru reitinga vietas nav tik augstas. Viņu vidū arī daudz latviešu. Sekmes diezgan labas. Atkarībā no izlozes un sekmēm tenisistiem šodien bija jāaizvada viens vai divi mači. Izņēmums izrādījās vien mūsu Mārcis Garūts, kurš bija brīvs gan no pirmās, gan otrās kārtas, tādējādi nokļūstot tikai vienas uzvaras attālumā no pamatturnīra. Rīt viņam jāspēlē pret lietuvieti Mantu Bugailiski.

Jau pirmajā spēlē zaudējumus cieta Rihards Feldmanis, kurš katrā no setiem uzvarēja tikai pa geimam pret baltkrievu Aleksandru Prudnikavu, un , kurš atzina cita latvieša Artūra Kazijeva pārākumu – 4:6, 6:4, 3:6. Ja Oskaram tā bija pirmā spēle, tad Artūrs pirmajā cīņā jau bija uzveicis arī krievu Vladimiru Karuseviču – 6:3, 7:6(6). Cīņu par pamatturnīru neturpina arī Pāvels Grigorjevs - viņš dienas pirmajā spēlē ar 6:4, 5:7, 6:3 apspēlēja Alekseju Kolobovu no Lietuvas, bet pēc tam bija spiests piekāpties krievam Valentinam Bazunovam – 6:0, 3:6, 4:6.

Bez jau pieminētajiem Garūta un Kazijeva cerības uz iekļūšanu pamatturnīrā saglabā vēl vairāki mūsu sportisti. Krišjānim Stabiņam un Jānim Podžus tikšanu kvalifikācijas izšķirošajā raundā garantēja viena uzvara, jo abi ir izlikto sportistu kategorijā. Stabiņš viegli ar 6:1, 6:2 apspēlēja dāni Jesperu Korsbeku Jensenu, bet Podžus ar 6:1, 3:6, 6:2 uzveica lietuvieti Augustu Radziukinu. Rīt Krišjānim pretī stāsies baltkrievs Aleksandrs Prudnikavs, bet Jānim - krievs Valentins Bazunovs.

Pa divām uzvarām šodien Riharda Emuliņa, Deivida Jukšas un Artūra Lazdiņa kontā, turklāt visi nezaudēja ne seta. Rihards vispirms tika galā ar austrālieti Harisonu Lombi (7:5, 6:3), bet pēc tam ar poli Maceju Novaku (6:2, 6:2), Deivids dienu sāka ar krieva Timofeja Skripkina sakaušanu (6:0, 6:0), bet pēc tam ar 6:4, 6:2 pieveica Aleksu Tverijonu no Lietuvas, savukārt Artūrs sagrāva gan poli Julianu Turosienski (6:3, 6:1), gan austrālieti Tristanu Tringali (6:0, 6:0). Izšķirošajos mačos Emuliņš tiksies ar poli Dariušu Lipku, Lazdiņš ar lietuvieti Juliusu Tverijonu, bet Jukšas pretinieks būs cits mūsu tenisists – Artūrs Kazijevs.

Izšķirošie kvalifikācijas turnīra mači rīt sāksies jau 10:00, bet pamatturnīra cīņas sāksies pirmdien. Līdzjutēji laipni aicināti atbalstīt mūsu tenisistus cīņās par uzvarām. Ieeja uz visām spēlēm ir bez maksas.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 22:17, pirms 11 gadiem
Nu ko,jābrauc pirmdien skatīties.Miķeli un Arču gribu redzēt,gadu nav redzēti Latvijas kortos.
Par Podžus brāļiem arī jāpaslimo.

     [+] [-]

, 2013-08-04 08:56, pirms 11 gadiem
Gribētu redzēt - Juška pret Jukšu