Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Jāsaglabā vēss prāts"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbis: "Jāsaglabā vēss prāts"
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Ernesta Gulbja atbildes uz Sportacentrs.com pārstāvja Jāņa Cīruļa un ārzemju žurnālistu jautājumiem pēc uzvaras pār Tomašu Berdihu un pirmā Grand Slam turnīra pufināla sasniegšanas.

Spēles sākums. Pašam nebija pārsteigums, ka tikātri izdevās tikt drošā vadībā?
Ja godīgi, mani visu maču nepameta sajūta, ka kaut kas var notikt ne tā, kā esmu ieplānojis. Esmu ļoti priecīgs, ka tā nenotika. Nē, pārsteigums nē. (Domā...)

Viss notika pārāk labi, pārāk ātri?
Ja runājam par maču, tad es tiku galā ar viņa servi. Pakāpos nedaudz tālāk uzņemšanā. Ja Tu pamaini šo pozīciju – metru uz priekšu vai atpakaļ no gala līnijas – , tad pretiniekam ir sarežģītāk sajust laukuma izmērus. Un tiek pieļautas kļūdas pirmajā servē. Pret Berdihu tas strādāja (čeham pirmā serve bija precīza tikai 50% gadījumu – aut.). Varbūt nedaudz pārsteidza, ka šī taktika tik labi nostrādāja. Viss pārējais nē. Gan šodien treniņā, gan iepriekš tik labi jutu bumbu kā nekad.

Pirmais sets, 5:3. Tu servē par uzvaru setā un 30:40. Vai atceries šo epizodi?
Jā, ieservēju eisu vai labu pirmo servi.

Jā, tas bija eiss un pēc tam vēl viens. Bet pirms šīs serves Tu ļoti ilgi gatavojies.
Dažreiz tas palīdz, es mēdzu paņemt ilgāku pauzīti pirms serves. Pēc noteikumiem laikam ir 25 sekundes starp izspēles beigām un nākamo servi, bet Tev ir jājūt tas balanss, kad Tu vari pagatavoties nedaudz ilgāk. Tiesnesis arī nedos brīdinājumu pie pirmās iespējas. Ja tas paliks par ieradumu, tad gan.

Šogad Roterdamā pēc rezultāta zaudēji Berdiham pārliecinoši (3:6, 2:6). Toreiz Tu nespēlēji slikti, bet viņam iznāca perfekts mačs. Šodien bija pretēji?
Šodien es viņu nospiedu ar izvēlēto spēles stilu. Viņš nespēlēja slikti, bet es šodien varēju izskriet pakaļ gandrīz jebkurai bumbai. Un kad bumbiņa nāk atpakaļ vienreiz, otrreiz un trešo reizi, tad gribot negribot sanāk kļūdīties. Protams, es spēlēju labi, bet te bija cits segums, krietni lēnāks nekā Roterdamā, kas man ļāva tikt klāt viņa sistajām bumbām. Manuprāt tieši tas viņu nospieda.

Piektā spēle – katra citā kortā. Juti kaut kādu atšķirību?
Vispār par to mēģinu nedomāt. Noteikti kaut kāda atšķirība ir, bet uzejot uz laukuma mēģinu ātrāk pie tā pierast un spēlēt.

Pēc spēles ar Federeru Tev teicu, ka man pašam satraukums bija sākot no otrā seta un nepārgāja līdz pat pēcspēles intervijai. Šodien man satraukuma nebija ne brīdi...
Tas ir atšķirīgi. Mans tēvs skatās katru maču, bet viņam tieši spēlē pret Federeru neesot bijis liela uztraukuma. Es droši vien arī biju mierīgāks spēlē pret Federeru nekā šodien. Es īsti nezinu, no kā tas ir atkarīgs.

Vai 18 ir laimīgs skaitlis?
Jebkurš skaitlis ir laimīgs (smaida).

Es to jautāju tāpēc, ka Tu esi izlikts ar 18.numuru un esi pirmo reizi ticis Grand Slam pusfinālā.
Man jau vispār patīk astotnieki. Manā dzimšanas datumā ir trīs astotnieki. Ar to ļoti neaizraujos, bet arī, šķiet, pēc ķīniešu numeroloģijas bija lielāka veiksme, ja dzimšanas dstumos bija tieši astotnieki. Bet pozitīvo mēs varam atrast gandrīz jebkurā lietā.

Ko darīsi tagad turpmākās divas dienas? Noteikti būs pastiprināta mediju interese.
Turpmākās divas dienas līdz minimumam samazināšanu savu kontaktu ar medijiem. Man patīk sniegt intervijas, īpaši interesantus jautājumus. Es tos izbaudu. Bet ir jājūt balanss, lai tas no Tevis nepaņem pārāk daudz enerģijas. Treniņi un atpūta būs primārais tuvākajās divās dienās.

Ārvalstu žurnālisti - Kā divu divu dienu pauze ietekmēs Tavu gatavošanos mačam pret Džokoviču?
Pagaidām nezinu, kā gatavošos. Neesmu bijis šādā situācijā – Grand Slam pusfinālā.Cerams mans treneris dos kādu padomu. Pauze noteikti nepadarīs gatavošanos sarežģītāku, izdosies vairāk atpūsties. Biju pārsteigts, cik fiziski labi jutos šodien. Varētu spēlēt arī pēc dienas pauzes, bet ilgāka atpūta situāciju nevar pasliktināt.

Ārvalstu žurnālisti - Pēdējo reizi pret Džokoviču spēlēji pirms trīs gadiem, smagi zaudējot Indianvelsā. Vai tas, ka viņš nav spēlējis pret Tevi pēdējā laikā ir Tava priekšrocība? Varbūt vari viņu pārsteigt?
Manā prātā pirms piektdienas spēles mūsu savstarpējās spēlēs rezultāts ir 0:0. Es nevaru salīdzināt to kā spēlēju agrāk un tagad. Tas, kas bija iepriekš, vairs neskaitās. Es viņu arī esmu uzvarējis, bet toreiz viņš tikko nomainīja raketi un spēlēja slikti. Neskatieties iepriekšējās spēles. 0:0.

Ārvalstu žurnālisti – Vai vari kaut ko pastāstīt par laiku, kad abi ar Novaku bijāt Piliča akadēmijā. Kurš vairāk uzvarēja 14 gadu vecumā?
Godīgi sakot nebija tā, ka kopā pavadījām ļoti daudz laika. Es akadēmijā uzturējos pastāvīgi, viņš atbrauca un aizbrauca. Kopā skaitot mēs kopā pabijām varbūt kādu mēnesi. Mums bija treniņos jāspēlē vienam pret otru. Neteiksim, ka es viņu bieži uzvarēju. Man tas izdevās uz ļoti ātra paklāja seguma slēgtajos kortos. Teikšu tā – viņš bija profesionāls jau tobrīd. Atceros, mums bija kopīgs horvātu draugs, kuram galvā bija tikai meitenes. Viņš smalki ģērbās, iesmaržojās valkāja saulesbrilles. Novaks pildīja fiziskos vingrinājumus. Viņš teica, ka jebkurš var tikt pie meitenēm, bet, lai būtu labs tenisa spēlētājs, ir jātrenējas. Un to teica 15 gadus vecs puisis. To es neaizmirsīšu.

Ārvalstu žurnālisti – Daudz esi runājis par to, ka esi labāks spēlētājs nekā norāda Tava reitinga vieta. Ja vien Monfiss neuzvar šo turnīru, Tu esi TOP 10.
Es būtu ļoti priecīgs, ja Gaels uzvarētu. Man viņš ļoti patīk. Tenisā ir vajadzīgi tādi spēlētāji.

Ārvalstu žurnālisti – Ko Tev nozīmē šī nedēļa, šis sasniegums?
Vēl neesmu to aptvēris. Negribu vēl būt pārāk laimīgs. Negribu, lai tas kaut kādā mērā iespaido mani, liek par to domāt. Pagaidām ir jāsaglabā vēss prāts.

 +34 [+] [-]

, 2014-06-03 23:01, pirms 10 gadiem
Atceros, mums bija kopīgs horvātu draugs, kuram galvā bija tikai meitenes. Viņš smalki ģērbās, iesmaržojās valkāja saulesbrilles. Novaks pildīja fiziskos vingrinājumus. Viņš teica, ka jebkurš var tikt pie meitenēm, bet, lai būtu labs tenisa spēlētājs, ir jātrenējas. Un to teica 15 gadus vecs puisis. To es neaizmirsīšu.
Tāpēc Džokovičš ir tur, kur ir šobrīd. Darbs, darbs, darbs

 +42 [+] [-]

, 2014-06-03 23:03, pirms 10 gadiem
Ārvalstu žurnālisti – Daudz esi runājis par to, ka esi labāks spēlētājs nekā norāda Tava reitinga vieta. Ja vien Monfiss neuzvar šo turnīru, Tu esi TOP 10.

Es būtu ļoti priecīgs, ja Gaels uzvarētu. Man viņš ļoti patīk. Tenisā ir vajadzīgi tādi spēlētāji.

Visu cieņu par šo..

  +9 [+] [-]

, 2014-06-03 23:08, pirms 10 gadiem
Ārvalstu žurnālisti – Daudz esi runājis par to, ka esi labāks spēlētājs nekā norāda Tava reitinga vieta. Ja vien Monfiss neuzvar šo turnīru, Tu esi TOP 10.
Es būtu ļoti priecīgs, ja Gaels uzvarētu. Man viņš ļoti patīk. Tenisā ir vajadzīgi tādi spēlētāji.

 +15 [+] [-]

, 2014-06-03 23:10, pirms 10 gadiem
Keep calm and win Grand Slam

 +10 [+] [-]

, 2014-06-03 23:20, pirms 10 gadiem
Lai ari nepazistu Ernestu personigi, tapat ka lielaka dala sportacentrs lasitaju, man ists prieks, kaa vins pedeja gada laika savacis sevi, progresejis, kljuvis par personibu un, gribasteikt, istu veci

  +4 [+] [-]

, 2014-06-03 23:20, pirms 10 gadiem
No šodienas presenes
Press conference E.Gulbis 2014 French Open QF -...

  +8 [+] [-]

, 2014-06-03 23:40, pirms 10 gadiem
forši Ernest turies un veiksmi piektdien tu esi pelnijis ko sasniegt

     [+] [-]

, 2014-06-03 23:42, pirms 10 gadiem
kur pilnās intervijas var redzet zb?
anjo rakstīja: No šodienas presenes
http://www.youtube.com/watch?v=Xs9OrG66-hw

  +8 [+] [-]

, 2014-06-03 23:44, pirms 10 gadiem
Gulbim ir savi panjeemieni, kaa ieguut meitenes

  -2 [+] [-]

, 2014-06-03 23:46, pirms 10 gadiem
constantlyRX rakstīja: Gulbim ir savi panjeemieni, kaa ieguut meitenes
Samaksāt?

  +2 [+] [-]

, 2014-06-03 23:46, pirms 10 gadiem
Prieks par Ernestu, bet Rīmenim gan iet ciet, nabags uzsācis monologu, twitteri cenšoties visiem pierādīt, ka Gulbis ir visu laiku izcilākais un populārākais latviešu sportists. Labākais ir tas, ka tā īsti neviens jau necenšas apšaubīt viņa teikto

     [+] [-]

, 2014-06-03 23:47, pirms 10 gadiem
njaa, Gulbim ir apnikusi šī publicitāte. Atbildes vairs nav tik asas un asprātīgas, nu jau varētu teikt, ka ikdienišķas, standarta (priekš Ernesta, protams) frāzes. Cerams, rīt vai parīt dabūs kārtīgu restartu kādā ledus vannā

  +2 [+] [-]

, 2014-06-03 23:52, pirms 10 gadiem
constantlyRX rakstīja: Gulbim ir savi panjeemieni, kaa ieguut meitenes
atkal sākas zviedrijas sērija

  -2 [+] [-]

, 2014-06-03 23:53, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Prieks par Ernestu, bet Rīmenim gan iet ciet, nabags uzsācis monologu, twitteri cenšoties visiem pierādīt, ka Gulbis ir visu laiku izcilākais un populārākais latviešu sportists. Labākais ir tas, ka tā īsti neviens jau necenšas apšaubīt viņa teikto
cenšas

     [+] [-]

, 2014-06-03 23:54, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: njaa, Gulbim ir apnikusi šī publicitāte. Atbildes vairs nav tik asas un asprātīgas, nu jau varētu teikt, ka ikdienišķas, standarta (priekš Ernesta, protams) frāzes. Cerams, rīt vai parīt dabūs kārtīgu restartu kādā ledus vannā
atceraties ko vi'ņš teica par top spēlētājiem- garlaicīgi tas bija pirms gada, laiks tik ātri iet

  +2 [+] [-]

, 2014-06-03 23:58, pirms 10 gadiem
tāpēc jau ieliku iekavās, lai saprastu, ka viņa konfas pagaidām vēl ar vien ir gana interesantas, pat ja uzdod to pašu jautājumu katru reizi.
pūce rakstīja: atceraties ko vi'ņš teica par top spēlētājiem- garlaicīgi tas bija pirms gada, laiks tik ātri iet

 +10 [+] [-]

, 2014-06-04 00:02, pirms 10 gadiem
Labākais, ne labākais, taču jau dažus gadus pasaulē atpazīstamākais Latvijas sportists viņš ir noteikti

     [+] [-]

, 2014-06-04 00:05, pirms 10 gadiem
Video ar hailaitiem no uzvaras pret Berdych!
E.Gulbis v T.Berdych 2014 French Open men's...

  +3 [+] [-]

, 2014-06-04 01:30, pirms 10 gadiem
Visu cieņu. Gadus atpakaļ teiktu, ka viņš ir baigais Gailis nevis Gulbis, bet tagad var manīt, ka ir savācies, un nostādījis sev kārtīgu mērķi uz ko šobrīd labi iet. Pret Džoko būs baisi, bet nu MĒS sākam ticēt. LV teniss ņem apgriezienus.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-04 01:39, pirms 10 gadiem
Apsveikumi Ernestam ar šodienas uzvaru pār Berdihu! Pirmie divi seti tas bija kaut kas! Ernests "apdullināja" čehu ar savu spēcīgo servi un agresīvo spēli no gala līnijas. Trešais sets man pie TV kastes sēžot likās jau slidens. Pēc Ernesta iegūtā 2-0 pārsvara trešajā setā, čehs sajuta, ka vairs nav ko zaudēt, bet Ernests "ar Dievu uz pusēm" noturēja savu servi un nezaudēja modrību. Viss ir labs, kas labi beidzas.
Spēle pret Džoko būs jauna pieredze arī Ernestam, jo pret Džoko nav spēlēts kopš tā 0-6 1-6 zaudējuma 2011.gadā. Bet Džoko pēdējos gados ir kļuvis par tenisa izcilību. Kad Džoko rāda savu labāko sniegumu, tad viņu neviens nespēj apturēt. Neviens. Ir jācer, ka piektdien Džoko "negribēs" parādīt savu labāko sniegumu, bet Ernestam trīs nākamās naktis līdz nākamajai spēlei ir jāpavada "lāča miegā", jo piektdien enerģija būs vajadzīga kā saka nu vismaz vagons un vēl mazi ratiņi.
Taktika? Jāsāk ar to, ka jāsagatavo sevi pie tā, ka Nole atsitīs tādas bumbas, kurām vairums citi tenisisti nemaz klāt netiktu. Ja Ernests apgalvo, ka spētu vēl skriet un skriet... tad tieši tā būtu uzvaras atslēga pret Nole, jo Nole var lieliski izturēt vairākas ļoti ilgas izspēles, bet ja Ernests spēs izturēt vēl vairāk... tad Nole salūzīs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 09:36, pirms 10 gadiem
Izcils sasniegums! Tenisa pasaulē ir milzīga konkurence, pat iekļūt pasaules labāko simtniekā nav viegli, bet desmitniekā to spēj tikai izcilības. Kurā sporta veidā vēl tāda ir? Futbolā, vieglatlētikā, slēpošanā. . .
Bet Gulbja sasniegumu , jāizbauda visiem tenisa faniem, jo pašreizējo paaudžu laikā drošvien otrs tāds tenisa talants Latvijā nebūs.
Spēle ar Džokoviču? Šoreiz būs grūti viņu uzvarēt. Džokovičs un Nadals patlaban ir kādu solīti pārējiem priekšā, bet kādā atsevišķā spēlē pie izcilas pretnieka spēles arī viņi var zaudēt.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 10:20, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Izcils sasniegums! Tenisa pasaulē ir milzīga konkurence, pat iekļūt pasaules labāko simtniekā nav viegli, bet desmitniekā to spēj tikai izcilības. Kurā sporta veidā vēl tāda ir? Futbolā, vieglatlētikā, slēpošanā. . .
Bet Gulbja sasniegumu , jāizbauda visiem tenisa faniem, jo pašreizējo paaudžu laikā drošvien otrs tāds tenisa talants Latvijā nebūs.
Spēle ar Džokoviču? Šoreiz būs grūti viņu uzvarēt. Džokovičs un Nadals patlaban ir kādu solīti pārējiem priekšā, bet kādā atsevišķā spēlē pie izcilas pretnieka spēles arī viņi var zaudēt.
Tuvu taisnībai. Tikai vieglatlētika šajā sarakstā neiederas, jo mums ir daudzi Olimpiskie un pasaules medaļnieki!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 10:27, pirms 10 gadiem
Galvenais ticeet sev un arii Dzoko var vinneet! Prieks ka mums beidzot ir viens kaartiigs top tenisa vecis!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 11:20, pirms 10 gadiem
>skabarrga
Mums ir atsevišķi talanti, individualitātes,daži labi fanātiski treneri bet par sistēmu kādā sporta veidā grūti runāt, varbūt basketbolā? Bobslejs ir neliela veču grupiņa ar Prūsi priekšgalā, skeletonā Dukuru ģimene.
Ik pa laikam ķāds izcīna pa medaļai olimpiādē, vai pasaules mačos, bet tādi kas ir izcilnieki starp labākiem pasaulē ilgākā laika posmā ir vien daži. Hokejā tāds bija Balderis, vieglatlētikā Jānis Lūsis, varbūt Dukurs skeletonā? Tagad ir cerības uz Gulbi tenisā, viņš jau ir daudz sasniedzis šogad Parīzē un cerams, ka tas nav viņa pēdējais vārds. Grūti jau salīdzināt sporta veidus, ir pamatsporta veidi, ko kultivē praktiski visā pasaulē tūkstošiem un ir sezonas sporta veidi, vai tādi ar kuriem nodarbojas vien nedaudzās valstīs un kopā ņemot pasaulē vien kāds simtnieks vai nedaudz vairāk ir.

     [+] [-]

, 2014-06-04 11:25, pirms 10 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 14:25, pirms 10 gadiem
Ernest tikai neskuj baardu momentaaa zaudeesi.

     [+] [-]

, 2014-06-04 15:27, pirms 10 gadiem
Jā, ko lai saka. Tas, ka Gulbis ir viens no visu laiku slavenākajiem Latvijas sportistiem ir fakts. Tas, ka viņš ir personība, tiek apliecināts katrā intervijā un tās ir bauda lasīt, dzirdēt. Milzīgs prieks, ka Ernests ir izmainījis savu attieksmi pret lietām un kļuvis par īstenu profesionāli - pasaules zvaigzni! Esmu lepns, ka Ernests ir latvietis!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 18:55, pirms 10 gadiem
Man radās sajūta, ja Gulbis no karjeras sākuma būtu tikpat nopietni strādājis, jau sen būtu pasaules pirmā rakete.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-04 22:07, pirms 10 gadiem
viena turniira uzplauksniijums un viss, naakamajaa turniiraa out otrajaa vai pat pirmajaa kaartaaa....

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 02:50, pirms 10 gadiem
henrijs rakstīja: viena turniira uzplauksniijums un viss, naakamajaa turniiraa out otrajaa vai pat pirmajaa kaartaaa....
Tu vispār seko līdzi tenisam? Gulbis jau ir 2 turnīrus šogad paņēmis un ir beidzot ticis top 10. Kā man šitādus cirvjus kā tevi grib;as dauzīt, tu nevari iedomāties.