Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pagaidām uzvaras tikai dubultspēlēs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pagaidām uzvaras tikai dubultspēlēs
Andis Juška
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Sākusies jauna nedēļa un jauni „Future” tenisa turnīri. Arī šonedēļ tajos startē četri Latvijas sportisti – Andis Juška, Adrians Žguns, Deniss Pavlovs un Kārlis Lejnieks. Pirmajā spēļu dienā pie uzvarām izdevies tikt tikai dubultspēlēs.

Andis Juška, kuram ATP vienspēļu rangā šonedēļ 405., bet ATP dubultspēļu rangā 191. pozīcija, šonedēļ spēlē „Future” turnīrā Francijā. Fošerolas turnīra balvu fonds ir 10 000 ASV dolāru, bet Andis gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs uzreiz ir pamatturnīra dalībnieku vidū. Sacensības Juška iesāka jau vakar ar dubultspēļu turnīra cīņu. Arī šajās sacensībās viņa pārinieks ir francūzis Olivers Šaro – abi kopā janvārī jau kļuva par Šefīldas turnīra čempioniem. Ar pirmo numuru izliktais Latvijas/Francijas duets 1. kārtu pārvarēja bez problēmām – 6:3, 6:2 pret Marku Oradū (Francija) un Aleksandru Slabinski (Lielbritānija). Jau šodien Juška un Šaro lūkos iekļūt pusfinālā – pretiniekos būs mājinieki Jans Oradū un Tomā Proizī. Tāpat šodien Juška uzsāks arī vienspēļu pamatturnīru, kurā viņa sāncensis būs kvalifikāciju izgājušais šveicietis Adriens Bosels (ATP 693.).

Tūri pa Centrālamerikas valstīm turpina Deniss Pavlovs un Kārlis Lejnieks. Šonedēļ abi startē Panamas „Future” sacensībās ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Gan Denisam (ATP vienspēļu ranga 773. vieta un dubultspēļu ranga 235. vieta), gan Kārlim (ATP vienspēļu rangā 1061. vieta, dubultspēļu rangā neatrodas) uzreiz izdevās tikt starp pamatturnīra dalībniekiem. Vienspēļu turnīrā kā pirmais startēja Kārlis, kuram jau atkal nepaveicās ar izlozi – jau 1. kārtā pretiniekos bija ar 2. numuru izliktais Kolumbijas pārstāvis Huans Sebastians Kabals (ATP 463.), kuram latvietis zaudēja ar 0:6, 5:7 un joprojām netika pie reitinga punktiem. Denisam Pavlovam pirmās kārtas mačs būs jāaizvada šovakar, bet tajā pretiniekos būs rangā neesošais mājinieks Čads Valdess. Abi mūsu sportisti kopā startē arī dubultspēļu turnīrā, kura 1. kārtā vakar izdevās uzvarēt – 7:5, 6:2 pret ASV sportistiem Kristoferu Klingemanu un Braienu Koniečko.

Joprojām ASV „Future” turnīriem priekšroku dod Adrians Žguns (ATP vienspēlēs 537. vieta, dubultspēlēs 1359. vieta). Šajā nedēļā viņš cīnīsies Palmkoustā un arī šī turnīra balvu fonds ir 10 000 ASV dolāru. Vienspēļu turnīrā Adrians ir izlikts ar 8. numuru un pirmo spēli aizvadīs trešdien pret mājinieku Raienu Jangu (ATP 1299.). Dubultspēļu turnīrā Žguns nestartēs.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com
usta.com
itftennis.com

     [+] [-]

, 2010-02-02 18:34, pirms 14 gadiem
A.Žguns - cik isti vinam ir gadi???