Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Viļņas "Future" pamatsacensībās spēlēs Pavlovs un Kazijevs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Viļņas "Future" pamatsacensībās spēlēs Pavlovs un Kazijevs
Artūrs Kazijevs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Pirmdien Lietuvas pilsētā Viļņā startēs „Future” sērijas tenisa turnīrs ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Latvija vienspēļu pamatturnīrā būs pārstāvēta ar diviem tenisistiem – Denisu Pavlovu un Artūru Kazijevu, bet pieci citi mūsu valsts pārstāvji nepārvarēja kvalifikāciju.

Viļņas „Future” turnīra pamatsacensībās vietu bija nodrošinājuši divi Latvijas tenisisti – tenisam Pavlovam tas izdevās pateicoties reitinga vietai, bet Artūrs Kazijevs saņēma wildcard. ceļu uz pamatturnīru caur kvalifikāciju centās lauzt vēl pieci Latvijas sportisti, tomēr nesekmīgi. Vislabāk klājās Arvim Bērziņam, kurš tika pie divām uzvarām – 6:0, 6:0 pret krievu Vigenu Manukjanu un 6:4, 7:5 pret norvēģi Fredriku Asku. Diemžēl izšķirošajā kārtā Arvim nācās atzīt francūža Tomā Fabrē pārākumu – 1:6, 1:6.

Pa vienai uzvarai kvalifikācijā izcīnīja Rihards Emuliņš, Pāvels Grigorjevs un Miķelis Lībietis. Rihards ar 6:1, 6:1 uzveica baltkrievu Jevgēņiju Nazarčuku, bet pēc tam piekāpās citam baltkrievam Andrejam Vasiļevskim (4:6, 0:6), Pāvels vispirms ar 7:6(2), 7:5 pārspēja krievu Borisu Černovu, bet tad zaudēja vācietim Matiasam Volfam (1:6, 0:6), savukārt Miķelim vispirms panākums pār čehu Liboru Šalabu (6:2, 7:6(2)), bet otrajā kārtā zaudējums zviedram Johanam Bekstrēmam. Bez uzvarām kvalifikācijā palika Māris Šipkovs – pirmajā kārtā 1:6, 2:6 pret itālieti Matlu Kampusu.

Zināms, ka pamatturnīra pirmajā kārtā Kazijevs tiksies ar jau minēto zviedru Johanu Bekstrēmu (ATP rangā neatrodas), bet Pavlovs spēkosies ar turnīra piekto numuru, beļģi Aleksandru Folī (ATP 496.). Kopā ar krievu Mihailu Vasiļjevu Deniss spēlēs arī dubultspēļu turnīrā – viņi turnīra galvenie favorīti (pirmais mačs pret spāni Markosu Hiraldi Rekenu un itālieti Matlu Kampusu). Tāpat dubultspēļu turnīrā spēlēs arī Artūra Kazijeva un Miķeļa Lībieša duets – viņu pirmie pretinieki somi Sāmi Hūrinainens un Makss Venakoski. Rīt no latviešiem maču aizvadīs tikai Kazijeva un Lībieša duets.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page