Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Žguns uzvaras attālumā no pamatturnīra

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Žguns uzvaras attālumā no pamatturnīra
Adrians Žguns
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Divas uzvaras vienas dienas laikā guvis Latvijas tenisists Adrians Žguns. ASV notiekošā "Sunset Moulding Challenger" turnīra kvalifikācijā Adrians vispirms pieveica mājinieku Ostinu Krajičeku – 2:6, 7:6(2), 6:2, bet pēc tam burtiski sagrāva kvalifikācijas galveno favorītu, japāni Takao Suzuki – 6:1, 6:1.

ASV šonedēļ norisinās kārtējais „Challenger” sērijas tenisa turnīrs. Jubasitijā tenisisti cīnās par 50 000 ASV dolāru lielo balvu fondu un viņu vidū plaši ir pārstāvēta arī Latvija. Pamatturnīrā uzreiz dalību bija nodrošinājuši Deniss Pavlovs un Andis Juška, bet Adrianam Žgunam sacensības sākās no kvalifikācijas.

Aizvadītajā naktī pēc Latvijas laika Adrianam bija jāaizvada uzreiz divi mači. Pirmajā kārtā viņš tikās ar mājinieku Ostinu Krajičeku, kurš kvalifikācijā tika pateicoties wild card. Tomēr ATP ranga 1074. vietas īpašnieks Žgunam radīja diezgan lielas problēmas – pirmo setu amerikānis uzvarēja ar 6:2, bet otrajā turējās līdzi līdz pat taibreikam. Tajā gan Adrians uzvarēja pārliecinoši, bet trešajā setā amerikāņa pretestība jau bija salauzta – 6:2.

Pēc neilga atpūtas brīža bija jāaizvada jau otrā spēle, kurā pretinieks bija teorētiski krietni spēcīgāks, ATP ranga 385. vietas īpašnieks Takao Suzuki no Japānas. 32 gadus vecais tenisists savulaik rangā bijis pat 102. vietā, taču šoreiz viņš nespēja izrādīt cienīgu pretestību Žgunam – latvietis sagrāva japāni ar 6:1, 6:1, nokļūstot tikai vienai uzvaras attālumā no pamatturnīra.

Izsķirošajā mačā Žguna pretinieks būs ASV tenisists Alekss Kuzņecovs. Ukrainā dzimušais tenisists ATP rangā pašlaik ieņem 414. vietu, bet vēl divus gadus atpakaļ bijis 158. Adrians Žguns šobrīd ATP rangā ieņem 648. vietu, kas arī ir viņa labākā pozīcija rangā. Reitinga punktus šajā turnīrā saņems tikai kvalifikācijas pārvarētāji (pienākas tīs punkti).

Interesanti, ka, pārvarot kvalifikāciju, Žguns var kļūt par Anda Juškas pirmās kārtas pretinieku, kamēr Denisam Pavlovam pirmā spēle būs jāaizvada pret turnīra 7. raketi Karstenu Bolu no Austrālijas. Ja izdosies uzvarēt gan Juškam, gan Pavlovam, tad otrajā kārtā viņiem gaidāms savstarpējais mačs.

Izmantotie resursi:
usta.com

  +1 [+] [-]

, 2009-06-01 12:14, pirms 15 gadiem
beigas gan taa nekorekti uzraktitas!
"Ja izdosies uzvarēt gan Juškam, gan Pavlovam, tad otrajā kārtā viņiem gaidāms savstarpējais mačs."
varbut Adrians iziet kvlaifikaciju un uzvar Jusku......

     [+] [-]

, 2009-06-01 13:05, pirms 15 gadiem
ja Žguns tomēr zaudēs, tad Juška atriebs! Vispār žēl ka jau pirmajā kārtā var sanākt mūsējo savstarpēja spēle, jo negribas ka kāds zaudē!

     [+] [-]

, 2009-06-01 14:04, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: ja Žguns tomēr zaudēs, tad Juška atriebs! Vispār žēl ka jau pirmajā kārtā var sanākt mūsējo savstarpēja spēle, jo negribas ka kāds zaudē!
pec teiktaa sanak ka pirmaa spele sanakt var Zguns ar Jusku un otraa var sanakt kads no ieprieks minetiem ar Pavlovu

     [+] [-]

, 2009-06-01 20:01, pirms 15 gadiem
nebij arii liepajnieks?