Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Ribakina cīnīsies par Sinsinati 1/8 finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko un Ribakina cīnīsies par Sinsinati 1/8 finālu
Aļona Ostapenko. Foto: Getty Images/AFP/Scanpix

Ohaio štata trešajā lielākajā pilsētā Sinsinati turpinās "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. 17. augustā pēc plkst. 0.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā spēlēs pret kazahieti Jeļenu Ribakinu.

Trešajā stadionā sacentīsies Baltijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 20.) un no pirmās kārtas atbrīvotā Āzijas tenisa līdere Jeļena Ribakina (WTA 4.).

Iespējams, ka kazahiete tomēr nepiedalīsies Sinsinati turnīrā. Pagājušajā nedēļā lietus dēļ Monreālas ceturtdaļfinālu Ribakina noslēdza trijos naktī pēc vietējā laika, bet pusfinālā zaudēja vien pāris stundas pirms fināla. Preses konferencē tenisiste pauda neapmierinātību ar dīvainajiem spēļu laikiem. "Tādējādi guvu kādus savainojumus, bet centāmies tikt galā. Tagad jāsaprot, kā es jūtos, kā arī jānovērtē mazie savainojumi, kas man ir. Tad jau redzēsim. Pieņemot lēmumu, man jābūt gudrai, jo "US Open" sāksies jau drīz," preses konferencē Monreālā teica Ribakina (ubitennis.net).

Monreālas turnīrā Latvijas sportiste zaudēja jau pirmajā kārtā, bet Sinsinati starta cīņā pārspēja čehieti Karolīnu Pliškovu - 1:6, 6:3, 6:4.

Ostapenko un Ribakinas savstarpējos mačos bilance ir 2-2, tostarp 0-2 šogad. Pēdējās spēlēs tika zaudēts "Australian Open" ceturtdaļfinālā (2:6, 4:6) un Romas "WTA 1000" pusfinālā (2:6, 4:6).

Minētā kazahiete ir viena no labākajām servētājām WTA. Pēc eisu skaita Ribakina pērn bija otrā, bet šajā sezonā ir līdere.

2023. gadā Ostapenko vienspēļu bilance ir 28-15, tikmēr Ribakina sakrājusi 40-10.

"Grand Slam" līmenī Ostapenko krājumā ir "French Open" čempiones tituls (2017) un Vimbldonas pusfināls (2018). Ribakina pērn pārsteidzoši triumfēja Vimbldonas čempionātā, savukārt šogad sasniedza "Australian Open" finālu.

Karjeras laikā patlaban 26 gadīgā Ostapenko triumfējusi sešos nozīmīgos turnīros, bet divus gadus jaunākajai un septiņus centimetrus garākajai Ribakinai ir pieci WTA tituli (2019, 2020, 2022, 2023, 2023).

Pagājušā gada Sinsinati turnīrā Ostapenko apstājās otrajā kārtā, bet Ribakina spēlēja ceturtdaļfinālā.

Gaidāmās cīņas laikā prognozē 26 grādus.

Dueļa uzvarētāja iekļūs astotdaļfinālā, kur cīnīsies pret itālieti Džasmīnu Paolīni (WTA 43.) vai spānieti Kristinu Buksu (WTA 84.).

Šis ir pēdējais turnīrs pirms "US Open", kas 28. augustā sāksies Ņujorkā.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2023-08-16 21:21, pirms 9 mēnešiem
Ostapenko 3. piegājiens šosezon uzveikt Jeļenu Ribakinu. Novēlu Jeļenai Ostapenko veiksmi un lai izdodas viņai beidzot Ribakinu šosezon uzveikt. Viegli gan tas nebūs. Es pat teiktu ka tas būs krietni grūtāk nekā bija uzveikt Karolīnu Plīškovu, jo Ribakina ir krietni kustīgāka un stabilāka tenisiste nekā Karolīna Plīškova un arī ar krietni labāku servi un uzņemšanu nekā Plīškovai. Ja Ostapenko nepsihos un būs mierīga un stabili servēs tad viņai ir visas iespējas Ribakinu uzveikt.

     [+] [-]

, 2023-08-16 21:31, pirms 9 mēnešiem
Jātiek vismaz līdz trešajam setam!!!