Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Neizsētā Krejčīkova pēc mačbumbas atspēlēšanas iekļūst "French Open" finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Neizsētā Krejčīkova pēc mačbumbas atspēlēšanas iekļūst "French Open" finālā
Barbora Krejčīkova. Foto: EPA/Scanpix

2018. gadā "French Open" dubultspēļu turnīrā uzvarējusī čehiete Barbora Krejčīkova (WTA 33.) pēc divām dienām spēlēs vienspēļu finālā Parīzē, tur iekļūstot pēc uzvaras 3:18 stundas ilgā un dramatiskā mačā pret grieķieti Mariju Sakari (WTA 18.) ar rezultātu 7:5, 4:6, 9:7. Sakari pēdējā setā neizservēja maču, tam notiekot nākamajā geimā pēc nerealizētas mačbumbas.

Marijai Sakari breika pārsvars bija visos setos. Grieķiete 1. setā bija priekšā ar 3:1 un piektajā geimā ieguva divas breikbumbas vēl lielāka pārsvara izveidošanai. Sakari abas izniekoja ar "forehand" kļūdām. Esot tuvu 4:1 pārsvaram, viņa no 3:1 zaudēja četros geimos pēc kārtas. Barbora Krejčīkova pie 5:3 neizservēja setu, no tā brīža zaudējot astoņās izspēlēs pēc kārtas. Sakari izgāza serves geimu pie 5:6, trīs reizes kļūdoties ar labo sitienu un vienreiz netrāpot abas serves.

Grieķijas sportiste 2. setā paveica to, kas viņai neizdevās iepriekšējā setā – nokārtoja divu breiku pārsvaru, startējot ar 4:0. Krejčīkova vienu breiku atspēlēja, bet otro atgūt neizdevās. Sakari vajadzēja trīs setbumbas, lai pēdējā geimā pieliktu punktu. Pirmās divas izniekotas ar kārtējām "forehand" kļūdām, bet pēdējā realizēta ar "dropšota" un apvedošā sitiena komnbināciju.

Sakari pēdējā setā čehieti nobreikoja trešajā geimā (Krejčīkovai no 30:0 četras kļūdas pēc kārtas) un drīz bija priekšā ar 3:1. Sakari tuvojās uzvarai, taču no 5:3 pozīcijas nespēja finišēt pozitīvi. Krejčīkova serves geimā pie 3:5 atspēlēja mačbumbu. Diagonālais sitiens pieveica pretinieces aizsardzību, Sakari uzmetot bumbiņu gaisā, un Krejčīkova vienkāršā situācijā precīzi nospēlēja pie tīkla.

Marija pēc tam neizservēja maču. Viņai 10. geimā pēc trīs "forehand" kļūdām nācās atspēlēt breikbumbu, to paveicot ar precīzu uzbrukumu no kreisās puses. Sakari pēc tam izpildīja nesekmīgu "dropšotu", bumbiņai ielidojot tīkla apakšā. Otro breikbumbu atspēlēt neizdevās, jo čehietei sanāca ļoti sekmīgs sitiens ar augstu trajektoriju, iedzenot Sakari stūrī. Izspēle beidzās ar grieķietes raidījumu tīklā piespiedu kārtā – 5:5.

Krejčīkova pēc mačbumbas atspēlēšanas kontrolēja serves geimus, bet Sakari, servējot otrā, beigās izmisīgā cīņā neizdevās novērst zaudējumu. Viņa pie 6:7 atspēlēja trīs mačbumbas. Pirmo patiesībā atvairīja Krejčīkova ar sitienu autā, bet pārējās divas atspēlēja pati Sakari – ar diagonālo sitienu garā izspēlē no neērtās puses un eisu.

Čehijas tenisistei tiesneša kļūdas dēļ vajadzēja uzvarēt divreiz. Sakari nākamajā servēšanas reizē pie 7:8 izdevās atvairīt vēl vienu mačbumbu. Izspēle tika pārspēlēta pēc tam, kad viņai tika nosaukts auts. Tiesnesis uzskatīja, ka bumbiņa trāpīja uz gala līnijas, bet "Hawk-Eye", kas "French Open" tiek izmantots tikai TV vajadzībām, nepiekrita tiesnesim (gandrīz 2cm liels auts). Lai vai kā – Sakari pārspēlē nospēlēja neatvairāmi ar "backhand" sitienu.

Sakari tika līdz "vairāk", pēc tam divreiz izsita autā no labās puses – piektā mačbumba. Krejčikova sekmīgi darbojās aizsardzībā, atvairot vairākus jaudīgus pretinieces sitienus. Sakari mainīja tempu ar saīsināto sitienu, kas bija nesekmīgs – čehiete viegli tika klāt bumbiņai, to raidot garām Sakari.

Mačā, kurā bija daudz drāmas un maz kvalitātes, abas spēlētājas kopā sakrāja vairāk nekā 100 nepiespiestās kļūdas – uzvarētājai 58, bet zaudētājai par piecām mazāk. Krejčīkova grieķieti šogad apspēlēja arī Dubaijā ar 6:2, 7:6(4) un pirms septiņiem gadiem ITF finālā Toruņā ar 6:4, 6:1.

Krejčīkovai šogad ir apbrīnojama 9-1 bilance trīs setu mačos. Vienīgais zaudējums piedzīvots Romā pēc divu mačbumbu neizmantošanas pret Igu Švjonteku (6:3, 6:7(5), 5:7).

Izglābjoties no zaudējuma, Krejčīkova guva 11. uzvaru pēc kārtas. Viņa pirms "French Open" uzvarēja WTA 250 turnīrā Strasbūrā, tur izcīnot pirmo WTA vienspēļu titulu.

Krejčīkova 2018. gadā Parīzē uzvarēja dubultspēļu turnīrā kopā ar savu tautieti Kateržinu Sinjakovu. Zīmīgi, ka abas par titulu cīnās arī šogad. Rīt plānots pusfināls.

Tikmēr Krejčīkovas fināla pretiniecei Anastasijai Pavļučenkovai (WTA 32.) rīt būs atpūtas diena. Krievijas tenisiste pirmajā pusfinālā ar 7:5, 6:3 apspēlēja 85. numuru Tamāru Zidanšeku, savā 52. "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz tiekot finālā. Krejčīkovai ir tikai piektais "major" turnīrs. Abām sestdien būs pirmā tikšanās.

Visas četras šodienas maču dalībnieces pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" pusfinālā. Parīzē tāda situācija gadījās pirmoreiz, bet pārējos "major" turnīros vienīgais gadījums fiksēts 1978. gadā Austrālijā. "French Open" jau sesto gadu pēc kārtas tiks kronēta jauna "Grand Slam" čempione.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-10 22:06, pirms 3 gadiem
Pelnīti nolika mutantu pie vietas. Par uzvaru finālā.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-10 22:06, pirms 3 gadiem
burvīgi..
finālā par abām priecāšos

     [+] [-]

, 2021-06-10 22:12, pirms 3 gadiem
Patiess prieks, ka nevinnēja tas neizdevies futbolists...

  +2 [+] [-]

, 2021-06-10 22:13, pirms 3 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: burvīgi..
finālā par abām priecāšos
Es arī. Par "sen jau pelnījusi" vai "krasu pavērsienu karjerā".

Un bļaujošais kačoks lai pamācās tenisa tehniku

  +1 [+] [-]

, 2021-06-10 22:36, pirms 3 gadiem
šītās dāmu emocijas - tas bija ko vērts! Patiesas! ...tur veco buku pusfināla emocijām, kas būs rīt, ne visai ticu , jau pieraduši spēlēt teātri!
Fināls arī gaidāms svaigs scenārijs - tāpēc neprognozējams un interesants!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-10 22:42, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Es arī. Par "sen jau pelnījusi" vai "krasu pavērsienu karjerā".

Un bļaujošais kačoks lai pamācās tenisa tehniku
Jā...trakums... atļaujas izrādīt emocijas savas dzīves svarīgākajā mačā - kauns un negods
bet ja nopietni, tad jūs .iršat TENISISTEI par to,ka viņai ir muskuļainas rokas un pleci,jums tas neliekas diezgan savādi???

     [+] [-]

, 2021-06-10 23:24, pirms 3 gadiem
Tas tik fināls...

  +1 [+] [-]

, 2021-06-11 00:18, pirms 3 gadiem
haraldinho rakstīja: Jā...trakums... atļaujas izrādīt emocijas savas dzīves svarīgākajā mačā - kauns un negods
bet ja nopietni, tad jūs .iršat TENISISTEI par to,ka viņai ir muskuļainas rokas un pleci,jums tas neliekas diezgan savādi???
Var jau, bet lai tas nav galvenais spēles elements. Teniss jau prāta spēle. Nu par muskuļiem, es te pārtvēru citu idejas un pievienoju smaidiņu. Man nekas nav pret, piedevām, ja pašai tā gribas

Džokers aurodams un bļaudams vakar sevi parādīja kā debīlu

     [+] [-]

, 2021-06-11 14:38, pirms 3 gadiem
Čehietei visdrīzāk var nepietikt spēka!