Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Vavrinka piecu setu mačā sakauj Mareju un sasniedz otro "French Open" finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka piecu setu mačā sakauj Mareju un sasniedz otro "French Open" finālu
Stens Vavrinka
Foto: Reuters/Scanpix

Par "French Open" pirmo finālistu piektdienas pievakarē Parīzē kļuva 2015. gada čempions Stens Vavrinka, kurš izturības pārbaudē pieveica Endiju Mareju, pasaules pirmo numuru uzvarot ar rezultātu 6:7(6), 6:3, 5:7, 7:6(3), 6:1.

Abi tenisisti "French Open" pusfinālā sacentās otro gadu pēc kārtas. Marejs pērn uzvarēja četru setu mačā ar rezultātu 6:4, 6:2, 4:6, 6:2. Skotam ar ceturto mēģinājumu izdevās gūt pirmo uzvaru pār Vavrinku uz Šveicietim daudz ērtākā māla seguma.

Vavrinka šodienas cīņā paredzami dominēja ar agresīvu uzbrukuma tenisu, kamēr Marejs paļāvās uz savu aizsardzības tenisa talantu. Tāda spēle viņam ļāva uzvarēt divos setos, bet ne vairāk. Jāatzīmē, ka Vavrinka abus setus zaudēja no breika pārsvara, turklāt 1. setā viņam arī taibreikā pie 6:5 bija setbumba ar savu servi, taču Stens otrās serves izspēlē iesita tīklā ar "backhand".

3. setā izsējis 3:0 starta pārsvaru un breiku zaudējis pat divas reizes, Vavrinka pēc nokļūšanas iedzinējos setos ar 1-2 uzvarēja nākamajos divos. 4. sets bija vienīgais sets bez breikbumbām. Vavrinka dominēja graujoši uzvarētajā taibreikā. Savukārt 5. setam vairāk enerģijas bija palicis Vavrinkam.

Stens sita ļoti spēcīgi, un Marejs, kuram ir iespaidīga piecu setu spēļu bilance (23-10), vairs nespēja pretoties tik labi kā līdz šim, turklāt daudz netrūka, lai viņš pēdējā setā zaudētu ar 0:6. Endijs vienīgo geimu ieguva uzņemšanā pie 0:5, kad Vavrinka nespēja izservēt maču. Stens punktu ļoti iespaidīgajam 5. setam pielika ar spēcīgu un neatvairāmu "backhand" sitienu pa līniju. Vavrinkam pēc šodienas uzvaras piecu setu cīņās 26-20 bilance, ieskaitot 9-2 "French Open".

Vavrinka 4:34 stundu ilgajā mačā uzvarēja, neskatoties uz 77 nepiespiestajām kļūdām, jo viņš sakrāja 87 tīri uzvarētas izspēlēs. Tikmēr Marejam šajos abos statistikas rādītājos 36, skaidri redzot, kurš tenisists bija aktīvāks un pozitīvāks.

Vavrinka ceturto reizi (4-20) pieveica ranga līderi. Zīmīgi, ka visas četras uzvaras viņš guvis uz "Grand Slam" skatuves. Pirmās trīs bija finālos – 2014. gadā Melburnā pret Rafaelu Nadalu, 2015. gadā Parīzē pret Novaku Džokoviču un 2016. gadā Ņujorkā vēlreiz pret Džokoviču.

Pateicoties "French Open" fināla sasniegšanai, Vavrinka rangā apsteigs Džokoviču – Serbijas tenisistam pirmdien būs vairs tikai 4. vieta. Tikmēr Vavrinkas pozīcija pagaidām vēl nav zināma. Ja viņš pārspēs Nadala iespēto rezultātu šonedēļ, Stens būs 2. vietā, kas viņam būtu jauns rekords. Pretējā gadījumā Vavrinka zālāja sezonu sāks kā pasaules trešais numurs.

Pirms "French Open" Ženēvā uzvarējušais Vavrinka šobrīd sasniedzis 10 uzvaru sēriju, kas viņam ir karjeras garākā uzvaru sērija uz māla seguma. 2015. gada "French Open" čempionam svētdien būs ceturtais "Grand Slam" fināls (3-0).

Vavrinka 32 gadu un 75 dienu vecumā kļuva par vecāko "French Open" finālistu kopš 1973. gada, kad finālā zaudēja 33 gadus un 280 dienas vecais Nikola Piličs.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-09 19:23, pirms 7 gadiem
loģiski, ja jau Marejs sit vājāk nekā Aļona ...

     [+] [-]

, 2017-06-09 19:31, pirms 7 gadiem
Tik daudz nepiespiesto Stenam līdz ceturtā seta beigām nebija redzēts..Kā pazuda kļūdas,tā Marejam vairs variantu nebija

  +2 [+] [-]

, 2017-06-09 19:33, pirms 7 gadiem
Stens beigās jau rādīja extra klasi uz kuru spējīgi tikai daži pasaules tenisisti

     [+] [-]

, 2017-06-10 09:28, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tik daudz nepiespiesto Stenam līdz ceturtā seta beigām nebija redzēts..Kā pazuda kļūdas,tā Marejam vairs variantu nebija
Stenam stils līdzīgs kā Aļonai un secinājumi jāizdara abiem