Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadals un Džokovičs tiksies ar Itālijas jaunajiem talantiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals un Džokovičs tiksies ar Itālijas jaunajiem talantiem
Janniks Sinners un Rafaels Nadals. Foto: EPA/Scanpix

"French Open" favorīti Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs, turpinot virzīties uz savstarpēju pusfinālu, šodien "French Open" astotdaļfinālos tiksies ar 19 gadus veciem Itālijas spēlētājiem. Dāmu turnīra čempione Iga Švjonteka vakara mačā spēkosies ar Martu Kostjuku, kura ir viena no četrām spēlētājām ar cerībām pirmoreiz iekļūt "Grand Slam" ceturtdaļfinālā.

13-kārtējais čempions Rafaels Nadals otro gadu pēc kārtas Parīzē tiksies ar Janniku Sinneru, kuram ir ieroči, lai pabiedētu un varbūt pat uzvarētu Nadalu, taču Janniks abos mačos pret māla karali nav spējis pabeigt iesākto – viņam četros no pieciem setiem bijis breika pārsvars. Rafa pagājušajā gadā Parīzē uzvarēja ceturtdaļfinālā ar 7:6(4), 6:4, 6:1. Sinners pie 6:5 neizservēja 1. setu, bet otrajā zaudēja no 3:1 pozīcijas. Vēsturē atkārtojās pagājušajā mēnesī Romā, kur Sinners zaudēja ar 5:7, 4:6, abos setos esot priekšā ar breiku (3:2 un 4:2).

2016. gada čempionam Novakam Džokovičam pretī stāsies "Grand Slam" debitants Lorenco Muzeti, kurš ir bijušais junioru ranga līderis un "Australian Open" čempions. Septiņi tenisisti savā "Grand Slam" debijā tikuši līdz ceturtdaļfinālam. Pēdējais bija Aslans Karacevs, kurš šogad sasniedza pusfinālu Austrālijā. Muzeti ceturto reizi tiksies ar Top 10 spēlētāju (1-2). Visas trīs spēles bijušas šogad. Viņš vienīgo uzvaru guva Akapulko, kur ar 6:3, 2:6, 6:4 pieveica devīto numuru Djēgo Švarcmanu. Itālijas tenisists divreiz zaudējis piektajam numuram Stefanosu Cicipasu (1:6, 3:6 un 6:4, 3:6, 0:6).

Trešo reizi "French Open" ceturtdaļfinālā centīsies iekļūt Švarcmans, kurš vēl nav zaudējis nevienā setā (9-0), tiesa, visas uzvaras gūtas pret tenisistiem, kuri rangā ir ārpus Top 50. Šodien viņam būs pirmais pretinieks no piecdesmitnieka, 42. vietā esošais Jans-Lenards Štrufs. Vācietis tikai otro reizi spēlēs astotdaļfinālā, viņš 2019. gadā Parīzē spēja iegūt septiņus geimus pret Džokoviču. Savukārt vienīgajā iepriekšējā māla mačā pret Švarcmanu viņam pa spēkam bija vien trīs geimi – 3:6, 0:6 pirms četriem gadiem Montekarlo.

Iga Švjonteka Parīzē uzvarējusi 20 setos pēc kārtas. 20 gadus vecā Polijas tenisiste titula aizstāvēšanu turpinās ar maču pret Ukrainas spēlētāju Martu Kostjuku, kura šomēnes svinēs 19. dzimšanas dienu. Kostjuka ceļā uz pirmo "Grand Slam" astotdaļfinālu nav zaudējusi nevienā setā un Parīzē jau vienu bijušo čempioni ir uzvarējusi, 1. kārtā ar 6:1, 6:4 sakaujot Garbinji Mugurusu (#13). Tā viņai ir karjeras lielākā uzvara. Kostjuka zaudējusi visos trīs mačos pret Top 10 spēlētājām.

Vienā no "French Open" ceturtdaļfināliem iespējams pagājušā gada fināla atkārtojums. Tas notiks, ja šodien uzvarēs Švjonteka un Sofija Kenina. ASV pirmā rakete sacentīsies ar Grieķijas līderi Mariju Sakari. Keninai ir 2-1 pārsvars, uzvarot abos "Grand Slam" mačos (2018. gadā Vimbldonā un Ņujorkā), bet Sakari bija pārāka šis sezonas ievadā Abu Dabī. Uzvarētāja vienmēr tikusi noskaidrota trīs setu cīņā. Sakari ir 0-2 bilance "Grand Slam" astotdaļfinālos.

Par pirmo "French Open" ceturtdaļfinālu sacentīsies divas junioru turnīra uzvarētājas – 2011. gada čempione Onsa Žabūra un 2018. gada čempione Koko Gofa. 17 gadus vecajai amerikānietei panākuma gadījumā izdotos sasniegt arī pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, bet tunisietei viens jau ir (2020. gadā Melburnā). Gofai pret Žabūru ir 2-1 bilance, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pēdējā tikšanās reizē aprīlī Čārlstonā (3:6, 3:6). Gofa tajā mačā guva labā gurna savainojumu.

2018. gada fināliste Slouna Stīvensa ir savā labākajā fiziskajā un mentālajā kondīcijā 2-3 gadu laikā un mēģinās trešo reizi pēc kārtas šajā turnīrā pieveikt Čehijas spēlētāju. Slouna 2. kārtā ar 7:5, 6:1 sakāva Karolīnu Pliškovu un 3. kārtā ar 6:3, 7:5 apspēlēja Karolīnu Muhovu. Šodien kārta Barborai Krejčīkovai. Strasbūras čempione sasniegusi karjeras garāko uzvaru sēriju (astoņi mači), bet "Grand Slam" turnīros nekad nav bijusi tālāk par astotdaļfinālu.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...

     [+] [-]

, 2021-06-07 16:58, pirms 3 gadiem
Serbs ir ļoti dziļā bedrē pašlaik