Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Halepa un Pliškova turpina cīņu par ranga pirmo vietu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa un Pliškova turpina cīņu par ranga pirmo vietu
Simona Halepa
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien Parīzē tiks izspēlēti atlikušie ceturtdaļfinālu mači. Sieviešu turnīrā divi, bet vīriešiem visi četri, jo vakar negaisa dēļ neizspēlēja nevienu no plānotajiem diviem mačiem. Sīvākās cīņas gaidāmas dāmu sacensībās, kur būs gan Romas fināla atkārtojums, gan divu Karolīnu tikšanās.

Simona Halepa – Eļina Svitoļina

Rumānijas un Ukrainas labākās tenisistes tiksies otrajā turnīrā pēc kārtas. Svitoļina Romas finālā uzvarēja ar 4:6, 7:5, 6:1. Halepa toreiz bija vadībā ar setu un breiku, guva potītes savainojumu un zaudēja to maču, jo nespēja kustēties ar pilnu jaudu. Svitoļinai tā izdevās gūt pirmo uzvaru trīs mačos pret Halepu, kurai viņa iepriekš nebija atņēmusi nevienu setu – 1:6, 1:6, 3:6 un 5:7.

Parīzē ieradusies ar bažām par potītes savainojumu, Simona līdz šim spēlējusi kā galvenajai favorītei pieklājas. Halepa dominējusi visos mačos un visas četras uzvaras izcīnījusi ar rezultātu 2-0. Ļoti iespaidīgi viņa nospēlēja pēdējā mačā 4. kārtā pret Karlu Svaresu Navarro, spānieti sagraujot ar 6:1, 6:1. Tikmēr Svitoļina divos mačos zaudējusi vienu setu, turklāt aizvakar bija ļoti tuvu zaudējumam mačā pret Petru Martiču, kad bija iedzinējos ar 4:6, 6:3, 2:5, 0:30, tomēr spēja maču pabeigt ar piecu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju.

Lai arī Svitoļina šogad ir sākusi spēlēt agresīvāk uzbrukumā, kas neizbēgami ļāvis progresēt rangā un beidzot arī uzvarēt augstāka līmeņa turnīros par "International", uzbrukums viņai arvien nav ļoti spēcīgs – tāds, kāds nepieciešams pret Halepu. Tieši šī iemesla dēļ rumāniete līdz nelaimīgajam Romas mačam vienmēr bija pieveikusi Svitoļinu. Kamēr Halepa vienreiz ir spēlējusi "French Open" finālā, Svitoļina, "Grand Slam" turnīros nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Šodien viņai būs tikai otrais. Arī pirmais bija Parīzē, kur viņa pirms diviem gadiem zaudēja Anai Ivanovičai. Svitoļina ir 2010. gada "French Open" junioru čempione, Halepa uzvarēja 2008. gadā.

Karolīna Pliškova – Karolīna Garsija

Čehijas pirmā rakete ir divu uzvaru attālumā no kļūšanas par ranga līderi. Lai to paveiktu, viņai jātiek līdz "French Open" finālam. Halepai, kura var būt Pliškovas pretiniece pusfinālā, sarežģītāks uzdevums – viņai jāuzvar turnīrā. Pliškova Parīzē pirmoreiz sasniegusi ceturtdaļfinālu un to paveikusi ar rangā daudz zemāk esošu spēlētāju uzveikšanu – no Karolīnas četrām uzveiktajām tenisistēm rangā visaugstāk atrodas 66. rakete Saisaja Čžena. Šodien viņai beidzot būs pirmā spēcīgā pretiniece, 27. vietā esošā Garsija, kurai šonedēļ ir ne vien pirmais "French Open" ceturtdaļfināls, bet arī pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls.

Garsija par talanta trūkumu nekad nav varējusi sūdzēties, bet rezultātus ietekmējuši vairāki iemesli, ieskaitot lielo atbildības slogu, kas rodas, spēlējot mājās. Garsija ar to līdz šim nebija spējusi tikt galā, pirms šī gada turnīra "French Open" sakrājot tikai trīs uzvaras un ne reizi netiekot tālāk par 2. kārtu. Tas, ka viņai ir potenciāls lielākām lietām, bija nojaušams jau pirms pieciem gadiem, kad Karolīna, tolaik būdama vēl tikai 17 gadus veca, pamatīgi nobiedēja Mariju Šarapovu, tomēr viņai zaudēja, esot vadībā ar setu un 4:1, taču kopš tā brīža vairs neuzvarot nevienā geimā un zaudējot ar 6:3, 4:6, 0:6.

Garsijai pret Pliškovu ir 2-2 savstarpējo spēļu bilance ar 1-0 rādītāju māla mačos. Abu vienīgā iepriekšējā tikšanās uz šī seguma bija 2015. gadā Madridē, kur Francijas tenisiste uzvarēja ar 6:2, 4:6, 6:1. Neskatoties uz tikšanu līdz ceturtdaļfinālam (izmantojot fantastisku izlozi), Pliškova pēkšņi nav kļuvusi par laba līmeņa māla spēlētāju. Garsijai uz šī seguma ir labākas prasmes, kas dod pamatu cerībām uz pusfinālu. Pliškova šodienas mačā ir favorīte tikai augstāka reitinga dēļ.

Endijs Marejs – Kei Nišikori

Marejs šajā sāncensībā dominējis ar iespaidīgu 8-2 bilanci, tiesa, pēdējā "Grand Slam" spēlē pārāks bija japānis. Nišikori skotu pagājušajā gadā piecu setu mačā pieveica "US Open" ceturtdaļfinālā. Tā abiem bija tikai otrā tikšanās "Grand Slam" līmenī. Pirmajā spēlē 2012. gadā Austrālijā trīs setu cīņā uzvarēja britu tenisists. Neviens no abiem spēlētājiem mālu nesauc par savu ērtāko segumu. Uz tā abu ceļu krustojušies tikai vienreiz, un Marejs Nišikori ar 6:3, 6:4 apspēlēja pirms diviem gadiem Madridē.

Kopumā aizvadot vāju sezonu, Marejs Parīzē ir atguvis pārliecību, ko sekmējusi četru uzvaru gūšana. Endijam "French Open" ir gada pirmais ceturtdaļfināls augstākā līmenī par "ATP World Tour 500". Viņam pirms šodien gaidāmās cīņas ir arī labākas sekmes "Roland Garros" kortos, kur Endijs pērn spēlēja finālā. Tikmēr Nišikori tikšana līdz ceturtdaļfinālam ir atkārtots labākais rezultāts. Kei 2015. gadā šajā posmā zaudēja Žo-Vilfrīdam Tsongam.

Stens Vavrinka – Marins Čiličs

Abi tenisisti ir uzvarējuši "French Open" junioru sacensībās. Vavrinka triumfēja 2003. gadā, bet Čiličs par čempionu kļuva divus gadus vēlāk. Pieaugušo turnīrā uzvarēt spējis tikai Vavrinka (2015), kamēr Čiličam tieši šogad ir karjeras labākais "French Open", pirmoreiz sasniedzot ceturtdaļfinālu, tiesa, horvāts četrās spēlēs nav nopietni testēts. Čiličs ir nospēlējis 10.5 setus un nevienā no tiem nav zaudējis vairāk par trim geimiem!

Skaidrs, ka pretinieku līmenis nav bijis diez ko augsts – bez spēļu prakses esošais Ernests Gulbis, "Challenger" līmeņa spēlētājs Konstantīns Kravčuks, un uz māla nedraudīgie Felisiano Lopess un Kevins Andersons. Pēdējais izstājās pēc nospēlēta pusotra seta. Skaidrs, ka Vavrinka Čiličam būs pirmais īstais pārbaudījums, un Marins pret Stenu reti bijis konkurētspējīgs.

Vavrinkam ir graujoša 11-2 savstarpējo maču bilance. Čiličs abas uzvaras guva 2010. gada janvārī uz "hard" seguma Čennajā un Melburnā, bet kopš tā laika Stenam zaudējis septiņus mačus pēc kārtas. Vavrinkam pret Čiliču uz māla ir perfekta 5-0 bilance. Abi "French Open" turnīrā tiksies otro reizi. 2008. gadā Vavrinka 2. kārtas mačā uzvarēja ar 7:6(3), 7:6(4), 6:1.

Lietus dēļ vakar nebija iespējams izspēlēt abus plānotos vīriešu turnīra pirmos divus ceturtdaļfinālus ar pagājušā gada čempiona Novaka Džokoviča un deviņkārtējā uzvarētāja Rafaela Nadala piedalīšanos. Par viņu gaidāmajiem mačiem var izlasīt vakardienas materiālā.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-07 09:12, pirms 7 gadiem
Es uzskatu ka Halepa ir šī turnīra galvenā favorīte. Šogad ļoti labā formā.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-07 10:58, pirms 7 gadiem
Ehh...kur forši būtu Pliškovas un Aļonas fināls....varētu revanšēties par Austrāliju

     [+] [-]

, 2017-06-07 17:20, pirms 7 gadiem
Svitoļina bija pussoļa attālumā no uzvaras - 6-3, 5-1, bet tomēr Halepa burtiski salauza spēli un uzvarēja.