Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Tīmam sestais mēģinājums uzvarēt Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīmam sestais mēģinājums uzvarēt Džokoviču
Dominiks Tīms
Foto: AFP/Scanpix

"French Open" turnīrā pienākusi pirmā ceturtdaļfinālu diena – šodien notiks pa divām spēlēm gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā. Dienas gaidītākais būs čempiona Novaka Džokoviča un viņu līdz šim nepieveikušā austrieša Dominika Tīma mačs.

Abi tenisisti pērn sacentās pusfinālā, kas Dominikam Tīmam bija karjeras pirmais "Grand Slam" pusfināls. Novaks Džokovičs toreiz uzvarēja ar vieglu 6:2, 6:1, 6:4. Serbijas tenisists piecos mačos austrietim zaudējis tikai vienu setu, turklāt abu pēdējā tikšanās reizē pagājušajā mēnesī Romā Tīmu sagrāva ar 6:1, 6:0.

Šīs spēles sakarā gan jāuzsver, ka Dominiks iepriekšējā mačā guva milzīgu uzvaru pār Rafaelu Nadalu (spānim tas arvien ir vienīgais zaudējums šogad uz māla) un pirms cīņas pret Džokoviču bija emocionāli iztukšots, esot ļoti tālu no labas kvalitātes tenisa.

Tīms diktējis spēli dueļos pret Džokoviču, to darot ar agresīvu uzbrukuma tenisu. Uzvarēt viņam gan nav izdevies, jo austrietis nav spējis apspēlēt Džokoviča lielisko aizsardzību. Tīms šogad Parīzē pirmajos četros mačos uzvarēja ar 3-0, kas nozīmē lielu enerģijas rezervju saglabāšanu, lai arī šodien varētu realizēt agresīvu spēles plānu.

Džokovičs šogad nav tik labā līmenī kā pērn – gan visas sezonas skatījumā, gan arī Parīzē. Nole piecus setus dabūja spēlēt pret argentīnieti Djego Švarcmanu, vienu (pirmo) setu gandrīz zaudēja Albertam Ramosam. Džokovičam šajā turnīrā ir gan koncentrēšanās, gan spēles kvalitātes problēmas. Tiesa, uz "Grand Slam" ceturtdaļfinālu no viņa kā jau elites līmeņa spēlētāja ir gaidāma nepieciešama līmeņa spēle.

Ja Džokoviča un Tīma ceturtdaļfinālā kādas intrigas var sameklēt, tad spāņu duelī starp Nadalu un Pablo Karenjo Bustu ir grūti atrast argumentus pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu sasniegušā Karenjo Bustas izredzēm. Un runa nav par uzvaru, bet vismaz cienījamu rezultātu. Proti, uzvara vienā setā jau būtu milzīgs sasniegums. Rafa četrās spēlēs zaudējis tikai 20 geimus jeb vidēji 1.6 geimus setā!

Karenjo Busta iepriekšējā mačā ar 8:6 piektajā setā pieveica Milošu Raoniču, ar 17. mēģinājumu gūstot karjeras pirmo Top 10 uzvaru. Spāni tik ļoti bija pārņēmušas emocijas, ka viņš saprotamu iemeslu dēļ nespēja pabeigt TV interviju. Vai viņš spēs atgūties un izrādīt nopietnu pretestību visu laiku labākajam māla spēlētājam, kurš šī turnīra laikā pretiniekus nežēlo, uzzināsim jau pavisam drīz.

Kamēr Francijai vīriešu turnīrā nav savu spēlētāju ceturtdaļfinālos, dāmu sacensībās ir uzreiz divas. Pirmā no viņām uzstāsies šodien, kad kārtējo reizi uz fanu atbalstu cerēs Kristina Mladenoviča. Turnīru sākusi ar muguras savainojumu, Mladenoviča, fanu iedvesmota, spējusi paveikt lielas lietas – trīs no četrām uzvarām gūtas trīs setu mačos, tādā veidā aizvakar izslēdzot pagājušā gada čempioni Garbinji Mugurusu. Mladenovičai šodien būs otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls, pirmo viņa 2015. gadā Ņujorkā zaudēja Robertai Vinči.

Tikmēr Timeja Bačinskī ir vienreiz (1-2) uzvarējusi ceturtdaļfinālā, to paveicot tieši Parīzē. Šveices tenisiste 2015. gadā šeit pieveica beļģieti Elisonu van Eitvanku, kura rangā atradās tikai 93. vietā. Skaidrs, ka Mladenoviča ir augstāka līmeņa spēlētāja, turklāt spēlē savās mājās. Savstarpējos mačos neizšķirts 1-1. Mladenoviča pagājušā gada vasarā ar 6:1, 7:5 uzvarēja Īstbornā uz zālāja, bet Bačinskī šogad ar 7:6(4), 4:6, 7:5 bija pārāka februārī uz "hard" seguma savās mājās Ženēvā notikušajā "Fed Cup" spēlē.

Šodien notiks vēl viena sieviešu turnīra ceturtdaļfināla spēle, kurai veltīts atsevišķs materiāls. Par Aļonas Ostapenko un Karolīnas Vozņacki tikšanos var izlasīt šeit.

Šodien pirmās spēlēs dāmas, abiem ceturtdaļfināliem notiekot plkst. 15:00. Mladenoviča un Bačinskī galvenajā arēnā, kur pēc viņām dosies abi spāņi, bet Ostapenko un Vozņacki pēc nozīmes otrajā kortā, kur pēc viņu cīņas uzstāsies Džokovičs un Tīms.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-06 10:00, pirms 7 gadiem
mums svarīga ir tikai viena spēle. Pārējām nav nozīmes