Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" dubultspēlēs uzvar Nestors un Zimoničs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" dubultspēlēs uzvar Nestors un Zimoničs
Daniels Nestors un Nenads Zimoničs
Foto: AFP/Scanpix

''French Open'' vīriešu dubultspēļu turnīrs noslēdzies ar kanādieša Daniela Nestora un serba Nenada Zimoniča uzvaru. Finālā viņi divos setos ar 7:5, 6:2 pārspēja pērnā gada čempionus Lukašu Dluhiju (Čehija) un Leanderu Paesu (Indija).

Vīriešu dubultspēļu turnīrs aizritēja bez lieliem pārsteigumiem. Par tādu diez vai var uzskatīt arī ar pirmo numuru izlikto dvīņu brāļu Braienu (Bobs un Braiens) no ASV izkrišanu otrajā kārtā. Parīzē bija iespējams pērnā gada fināla atkārtojums. Pirms gada uzvarēja Dluhijs un Paess, kuri finālā apspēlēja Vesliju Mūdiju un Diku Normanu. Arī šoreiz Dluhijs/Paess tika līdz finālam, bet Mūdijs ar Normanu pusfinālā zaudēja Danielam Nestoram un Nenadam Zimoničam, kurš pirms pāris dienām kļuva par jaukto dubultspēļu čempionu. Nestors/Zimoničs bija izlikti ar otro numuru, bet Dluhijs/Paess ar trešo.

Pirmā seta lielākajā daļā pārāki bija Dluhijs un Paess, kuriem otrajā geimā bija breikbumba, ko neizdevās izmantot. Turpinājumā viņi regulāri apdraudēja pretinieka servi, bet savu turēja visnotaļ pārliecinoši. Seta lūzums negaidīti notika 11. geimā. Paess servēja ļoti nepārliecinoši, kas Nestoram ar Zimoniču deva breiku. Iegūto pārsvaru viņi nosargāja un pirmajā setā uzvarēja ar 7:5.

Otrā seta sākumā ar servi problēmas radās Dluhijam, pateicoties kam Nestors/Zimoničs tika ātri tika pie handikapa – 2:0. Dluhijam ar Paesu 4. geimā bija iespēja atgūt breiku, bet čehs labā situācijā pārsita pāri gala līnijai. Neizmantojuši izdevību, iedzinēji pavisam sašļuka un uz nulles atdeva nākamo geimu – jau 4:1 Nestoram un Zimoničam. Protams, atspēlēt šādu deficītu pērnā gada čempioniem nebija pa spēkam, un uzvaru mačā guva Nestors/Zimoničs - 7:5, 6:2.

Nestoram šodien izcīnītais tituls kļuvis par sesto ''Grand Slam'' dubultspēlēs – divi panākumi Parīzē un Vimbldonā, bet pa vienam Melburnā un Ņujorkā, bet Zimoničam trešais ''Grand Slam'' tituls dubultspēlēs. Iepriekš divas reizes uzvarēts Vimbldonā.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

     [+] [-]

, 2010-06-06 10:35, pirms 14 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Vīriešu dubultspēļu turnīrs aizritēja bez lieliem pārsteigumiem. Par tādu diez vai var uzskatīt arī ar pirmo numuru izlikto dvīņu brāļu Braienu (Bobs un Braiens) no ASV izkrišanu otrajā kārtā.
Kāpēc nevar??? Braieni šogad izcīnīja 3 clay titulus....