Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2959, Did:0, useCase: 3

Ernests Gulbis kandidēs uz LTS prezidenta amatu, komandā arī Sevastova

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ernests Gulbis kandidēs uz LTS prezidenta amatu, komandā arī Sevastova
Ernests Gulbis. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas vadošais vīriešu tenisists Ernests Gulbis sarunā ar MVP atklājis, ka kandidēs rudenī gaidāmajās Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta vēlēšanās. Viņa komandā darbosies arī Anastasija Sevastova. Tāpat tenisists sacīja, ka karjeru noslēgt vēl negrasās.

Aprīlī veiktie grozījumi Sporta likumā paredz, ka vadošos amatus Latvijas sporta federācijās nevar ieņemt bijušie Valsts drošības komitejas (VDK) darboņi vai ziņotāji, tādējādi līdz šā gada 1. oktobrim amats jāpamet pašreizējam Latvijas Tenisa savienības prezidentam Jurim Savickim.

Savu kandidatūru gaidāmajās vēlēšanās izvirzījis Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis. Viņa komandā būs arī šobrīd profesionālajā karjerā pauzi ieturošā Anastasija Sevastova, kura Gulbim galvojusi palīdzēt ar padomu un publisko ietekmi.

''Saprotot, ka spēlētāja karjera iet uz beigām, esmu pieņēmis lēmumu, ka šogad kandidēšu uz Latvijas Tenisa savienības prezidenta amatu. Es to darīšu vairāku iemeslu dēļ. Pirmie ir acīmredzami un loģiski: teniss ir mana sirdslieta, pilnīgi neatņemama dzīves sastāvdaļa. Es gribu dzīvot un strādāt Latvijā. Man ir svarīgi, lai savas uzkrātās zināšanas un pieredzi varu nodot tālāk, īpaši bērniem un jauniešiem. Nākamie iemesli ir mazāk acīm redzami. Mani nekad nav interesējis nekāds amats vien amata pēc. Zināms, ka es gandrīz visu savu karjeru ļoti negribīgi sniedzu intervijas, neizteicu savu viedokli. Es darīju to, ko mācēju, un darīju to pietiekami labi – lai tas būtu dzirdams Latvijā un pasaulē. Es nemeklēju sabiedrības vai preses papildu uzmanību, tas nekad nav bijis mans mērķis. Arī tagad to nedaru publicitātes dēļ. Un LTS prezidenta amats nav silta vietiņa, kurā būtu liels budžets. Mums nav kā, piemēram, futbolā, kur diezgan liela summa nāk no starptautiskajām federācijām.''

''Man ļoti negribas, lai aiz bezizejas LTS prezidenta amatu ieņemtu kāds, kuram to vajag PR un statusa dēļ. Es kandidēju, jo šajā situācijā man būtu kauns to nedarīt. Es to daru, lai mana sirdsapziņa būtu tīra – gan pret sevi, gan tenisa sabiedrību. Ne tikai federācijās, bet arī ierēdniecībā amatus ieņem daudz cilvēku, kuriem ar konkrēto jomu ir maza saistība – lielāka ir saistība ar ietekmīgu paziņu loku vai politisko piederību. Man šķiet, ka tā ir bīstama tendence – kad uzvar nevis labākie speciālisti un idejas, bet gan cilvēki, kuri labāk māk sarunāt aiz slēgtām durvīm. Taču es uzskatu, ka neko nedrīkst kritizēt, ja sava māja nav savesta kārtībā. Mana māja ir teniss un viss, kas ar to saistīts. Es gribu Latvijas tenisa saimei dot iespēju izvēlēties. Ja viņi izvēlēsies kādu citu, tad labi – tā būs viņu apzināta izvēle, nevis izvēle aiz bezizejas, kad nav neviena cita kandidāta,'' sarunā ar MVP teica Ernests Gulbis.

Visu laiku izcilākais Latvijas vīriešu tenisists arī minēja, ka karjeru noslēgt vēl negrasās. Gulbis vēlas atgriezties iepriekšējā līmenī, tajā pavadīt kādu laiku un tad noslēgt karjeru. Tiesa, sportists neizslēdz, ka karjeru var noslēgt arī šā gada beigās.

Ja Gulbis kļūs par Latvijas Tenisa savienības prezidentu, viņš profesionālo karjeru turpinās.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/mvp/saruna/sag...

1 2 44 komentāri

 +17 [+] [-]

, 2022-07-25 11:16, pirms 2 gadiem
Atbalstāms un saprotams Ernesta lēmums.

 +12 [+] [-]

, 2022-07-25 11:21, pirms 2 gadiem
Ernest,Tu esi labākais LTS kandidāts ! Novērtēju šo domu !

 +12 [+] [-]

, 2022-07-25 11:24, pirms 2 gadiem
Lai vai kāda izdevusies vai neizdevusies karjera būtu bijusi Ernestam(vairāk, protams, ka izdevusies), respekt par šo soli un ceru, ka gūs atbalstu no apkārtējiem. Cilvēks, kurš ir bijis iekšā šajā visā no bērna vecuma, zinās, ko darīt, noteikti labāk par Svēto Juri!
Slēpts komentārs: NavTavaDarisana

 -10 [+] [-]

, 2022-07-25 11:51, pirms 2 gadiem
Pēc prezidenta sapulces, telpā ar izdauzītiem logiem, sēž vietniece un raud, jo sapulce jau bija gandrīz uzvarēta

     [+] [-]

, 2022-07-25 12:02, pirms 2 gadiem
Kādas Gulbim attiecības ar pašreizējo prezidentu?

  +7 [+] [-]

, 2022-07-25 12:05, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Kādas Gulbim attiecības ar pašreizējo prezidentu?
Nav pāris😂

     [+] [-]

, 2022-07-25 12:11, pirms 2 gadiem
kokodžambo rakstīja: Nav pāris😂
tas jau būtu skaidrs

  +5 [+] [-]

, 2022-07-25 12:12, pirms 2 gadiem
Atbalstu Ernestu! Plus Anastasija. Būs oki.

     [+] [-]

, 2022-07-25 12:17, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: tas jau būtu skaidrs
Diskusiju virzītāj, vai tiešām Tev jebkurā tēmā ir ko iepirst? Šķiet, ka pārvaldi jebkuru sporta veidu un pats esi paspējis apgūt gan augstlēkšanu, gan lodes grūšanu, gan arī tenisu?

     [+] [-]

, 2022-07-25 12:23, pirms 2 gadiem
Petrus rakstīja: Diskusiju virzītāj, vai tiešām Tev jebkurā tēmā ir ko iepirst? Šķiet, ka pārvaldi jebkuru sporta veidu un pats esi paspējis apgūt gan augstlēkšanu, gan lodes grūšanu, gan arī tenisu?
tikai uzdevu jautājumu.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-25 12:28, pirms 2 gadiem
Petrus rakstīja: Diskusiju virzītāj, vai tiešām Tev jebkurā tēmā ir ko iepirst? Šķiet, ka pārvaldi jebkuru sporta veidu un pats esi paspējis apgūt gan augstlēkšanu, gan lodes grūšanu, gan arī tenisu?
Iesaku darīt kā es. Katru viņa komentāru ziņoju adminiem, jo reāli traucē tas BOLD

  -1 [+] [-]

, 2022-07-25 12:30, pirms 2 gadiem
Diezgan antisociāls tips
Vadīt jebkuru organizāciju nozīmē strādāt ar cilvēkiem

  +1 [+] [-]

, 2022-07-25 12:32, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Kādas Gulbim attiecības ar pašreizējo prezidentu?
Kāpēc jautājums?

  +3 [+] [-]

, 2022-07-25 12:38, pirms 2 gadiem
nu, būs interesanti...un tas ir galvenais! ...ja vēl dabūs naudu, lai talantīgākie pusaudži, kuriem nav situēti vecāki, tiks labās tenisa akadēmijās ar lielu iekšējo konkurenci, tad būs ok!
Valdis Valters nekandidē uz LTS prezidenta amatu?...solīja, ka jaunāko bērnu meitu Annu (11) gatavos par tenisa čempioni!

     [+] [-]

, 2022-07-25 12:38, pirms 2 gadiem
M9 rakstīja: Kāpēc jautājums?
domāju, kāda varētu izvērsties sacensība par LTS prezidenta amatu. Būs citi kadidāti vai varbūt šobrīdējā prezidenta virzīti cilvēki utt.? Vai arī Gulbis ir figūra, kas apmierina +/- lielāko daļu biedru un viss bez intrigas.

  +3 [+] [-]

, 2022-07-25 12:41, pirms 2 gadiem
Kā jau jebkurā biedrībā, intriga ir visur. Katrs grib deķi vilkt uz savu pusi. Katrs mazais pidriķis powertripo. Politika un politika, nekas vairāk. Vai Ernests tam ir gatavs, nezinu. Bet sliktāk jau nebūs.
Slēpts komentārs: serbs

     [+] [-]

, 2022-07-25 12:43, pirms 2 gadiem
Pirms sezonas Gulbis teica, ka grib pietuvoties pirmajam simtniekam. Tad būtu jāvinnē kādi 5-6 čelendž turnīri, bet Gulbis apstājas 1. kārtā. Tātad gada beigās jābeidz tenisa spēlēšana.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-25 13:12, pirms 2 gadiem
Slinks, spītīgs (neklausa trenerus), noliek pretiniekus un tiesnešus, dauza raketes, uz katru aizrādījumu nomaina treneri, pinās ar ielasmeitām, neklausa oficiālās amatpersonas - nu tiešām, ideāls LTS prezidents! Kur vēl labāku?

  +2 [+] [-]

, 2022-07-25 13:16, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Kādas Gulbim attiecības ar pašreizējo prezidentu?
Cik svarīga Tev ir šī informācija un ko darīsi ar komentāros saņemtajām atbildēm "labas / sliktas / nekādas", vai tas ietekmēs viedokli?

  -1 [+] [-]

, 2022-07-25 14:03, pirms 2 gadiem
Daniel rakstīja: Cik svarīga Tev ir šī informācija un ko darīsi ar komentāros saņemtajām atbildēm "labas / sliktas / nekādas", vai tas ietekmēs viedokli?
iepriekšējā komentārā jau rakstīju, ka ar to mēģinu saprast, kādas varētu izvērsties vēlēšanas.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-25 14:27, pirms 2 gadiem
Gulbis ir slinks, nesavaldīgs un ar tieksmi uz krāpšanos ("bibliotēkas" afēra) - neatbalstu. Sevastovu gan atbalstītu kā LTF prezidenti. Viņa ir mierīga un pacietīga.

  -3 [+] [-]

, 2022-07-25 14:29, pirms 2 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: Iesaku darīt kā es. Katru viņa komentāru ziņoju adminiem, jo reāli traucē tas BOLD
Profesionāls stukačs?

Kā tu jūties, kad esi kādu nostučījis?

     [+] [-]

, 2022-07-25 14:52, pirms 2 gadiem
izcila izvele, ja vel kopa ar SEWASTOVU! Kas ar Sewastovas karjeru, speles vel?

  +1 [+] [-]

, 2022-07-25 14:55, pirms 2 gadiem
Ja tiks taja amatā, tad jau nekāda bumbošana vairs nesanāks, tas skaidrs.
Vēl - tas, ka bija labs tenisists, automātiksi nenozīmē ka būs labs funkcionārs. Tur ir vajadzīgas citas kvalitātes - organizatora dotības, līdera spējas - tāds, kas spēj veidot komandu, attiecības ar sponsoriem, prasme un vēlme "bīdīt lietas" augstos kabinetos (nejaukt ar korupciju!) utt., Vai Ernestam tādas piemīt? Nezinu... Bet ego viņam nav no mazajiem, it īpaši kā jau indivduālā sporta veida meistaram. Skatīsimies. Jebkurā gadījumā - lai izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2022-07-25 15:02, pirms 2 gadiem
Vēl viena svarīga lieta - publicitāte. Cik var saprast viņam tā ne visai, bet LTS prezidenta amatā navarēs vairīties no publicitātes, noniecināt presi, atteikt intervijas, atbildēt uz neertiem jautājumiem, apvainoties uz žurnālistiem utt. Tu vairs neesi privātpersona, bet amatpersona - to, ko var atļauties pirmā, nevar otrā

  +4 [+] [-]

, 2022-07-25 16:10, pirms 2 gadiem
Politika (netīra) jau nekur nepazūd, tā vilksies līdzi arī Ērnijam, jo fāterīts nav balts un pūkains.
Esmu par, lai veicas! Nenoliedzami, viņam bija prioritāte savu talantu attīstīt, jo bērnībā finansiāli nebija problēmu. Visam stāstam par laimīgo bērnību ir arī otra puse, kad nu jau gadus trīs Ernests braukā pa mazajiem turnīriem un "izbauda" daudzu simtu mazāk talantīgu un mazāk bagātu tenisistu ikdienu. Varbūt viņam izdosies kaut mazliet palīdzēt izlidot jaunajiem putniņiem. Grūti to saprast Prezidenta klubā uzspēlējot. Domāju, intelekta viņam pietiek saziņā ar IZM un ITF. Lai izdodas, būs foršs duets - Ernests un Anastasija!

     [+] [-]

, 2022-07-25 16:12, pirms 2 gadiem
diez Ernests ir pietiekami nobriedis lai strādātu šādā amatā? šeit tomēr nevarēs apsaukāties

     [+] [-]

, 2022-07-25 16:14, pirms 2 gadiem
lai piesaistītu naudu vadībā vajag visādus ietekmīgus politiķus naudas maisus, nevis sporta entuziastus... ne jau no zila gaisa tā nauda uzradīsies, jo valsts beidzot sapratīs, ka jāatbalsta bērni

  +1 [+] [-]

, 2022-07-25 17:02, pirms 2 gadiem
berimors rakstīja: Vēl viena svarīga lieta - publicitāte. Cik var saprast viņam tā ne visai, bet LTS prezidenta amatā navarēs vairīties no publicitātes, noniecināt presi, atteikt intervijas, atbildēt uz neertiem jautājumiem, apvainoties uz žurnālistiem utt. Tu vairs neesi privātpersona, bet amatpersona - to, ko var atļauties pirmā, nevar otrā
Nuuu, vai "gāzes juris'' ir sniedzis ļoti daudz intervijas un atbildējis uz neērtiem jautājumiem, kā LTS prezidents? Čota nenāk prātā absolūti nekādas viņa aktivitātes, un visiem līdz šim viņs bija derīgs. Ar ko tad Ernests būtu sliktāks?

  +1 [+] [-]

, 2022-07-25 17:04, pirms 2 gadiem
WarOwl rakstīja: lai piesaistītu naudu vadībā vajag visādus ietekmīgus politiķus naudas maisus, nevis sporta entuziastus... ne jau no zila gaisa tā nauda uzradīsies, jo valsts beidzot sapratīs, ka jāatbalsta bērni
Spriežot pēc Basketbola savienības, ''ietekmīgiem politiķiem'' ne pārāk veicas ar naudas piesaistīšanu...

     [+] [-]

, 2022-07-25 17:54, pirms 2 gadiem
Kā tur ir vai tagadējie VDK darboņi un stukači var kandidēt,vajadzētu priekš tiem pieņemt likumu.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-25 18:54, pirms 2 gadiem
cookro rakstīja: Kā tur ir vai tagadējie VDK darboņi un stukači var kandidēt,vajadzētu priekš tiem pieņemt likumu.
tāpēc jau šīs vēlēšanas notiks:

https://sportacentrs.com/teniss/070...

     [+] [-]

, 2022-07-25 19:08, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Gulbis ir slinks, nesavaldīgs un ar tieksmi uz krāpšanos ("bibliotēkas" afēra) - neatbalstu. Sevastovu gan atbalstītu kā LTF prezidenti. Viņa ir mierīga un pacietīga.
Mierīga un pacietīga? Tu runā par to pašu Sevastovu, kas vairākas reizes uzmetusi izlasi, gan personīgo iemeslu dēļ, gan kašķu ar Ostapenko dēļ? Labam prezidentam būtu jāprot nolikt personīgo malā dēļ "globālā"
1 2 44 komentāri