Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:779, Did:0, useCase: 3

Lai veicas, Dinara!

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lai veicas, Dinara!
Dinara Safina
Foto: AP/Scanpix

Viens no vakardienas „French Open” aprunātākajiem notikumiem bija kādreizējās ranga līderes un pēdējo divu gadu finālistes Dinaras Safinas zaudējums turnīra pirmajā kārtā. Tīri cilvēciski, man Dinaru bija žēl.

Tie, kas tenisam vairāk vai mazāk seko līdzi, noteikti zina, ka Safina tiek bijusi dēvēta par vienu no nepelnītākajām ranga līderēm – savas karjeras laikā viņa tā arī nav spējusi uzvarēt nevienu „Grand Slam” turnīru, kaut iespējas bijušas – trīs fināli. Ar kolēģi Valdi Bērziņu bieži bijuši strīdi par to, vai Dinara ir pelnījusi tikt pie kāda no augstākā līmeņa tituliem vai nē, bet šobrīd diemžēl izskatās, ka viņai tas diezin vai izdosies.

Vakardienas mačs pret omīti no Japānas (Kimiko Dati Krumu) sākotnēji neko sliktu nesolīja. Pirmais sets uzvarēts, otrajā vadība ar breiku, bet kļūdas pašas servēs un beigās sets zaudēts. Trešajā setā Safina bija priekšā par ar 4:1, turklāt pretiniecei sākās krampji kājās, tomēr arī šādu situāciju krieviete neizmantoja un zaudēja spēli. Preses centrā Krievijas žurnālistu grupiņa palika puspavērtām mutēm, bet citu valstu pārstāvji tikai šūpoja galvas – „Dinara, Dinara..”

Zinot sportistes emocionalitāti, nolēmu apmeklēt arī viņas preses konferenci. Atšķirībā no korta, kurā Dinarai uz āru laužas emociju vulkāns, viņa bija itin nosvērta un mierīga. Atzina, ka fiziski ir atguvusies pēc muguras savainojuma pērnā gada izskaņā (ik pēc dažiem turnīriem gan veicot atkārtotas pārbaudes), taču trūkstot spēļu un treniņu prakses. Tāpat sportiste atklāja, ka pēc Madrides šķīrusies no sava trenera, horvāta Žeļko Krajana, bet šobrīd uzsākusi sadarbību ar argentīnieti Gastonu Etlisu, kuru viņai ieteicis Ernesta Gulbja šī brīža treneris Ernans Gumī. Nekāds lielais pārsteigums gan tas nav, ja zinām, ka pirms tam Gumī strādāja ar Dinaras brāli Maratu. Uz jautājumu, vai nav nepieciešams pastrādāt ar psihologu, tenisiste atzina, ka savulaik strādājusi ar psiholoģi, cerot, kas tas ļaus nostabilizēt emocijas un savākties atbildīgajos brīžos, tomēr palicis tikai sliktāk. Domas galvā sākušas jaukties tikai vēl vairāk.

Pēc visai korekti noritējušās preses konferences angliskās daļas bija arī krieviskā daļa, kas tik korekta vairs nebija. Krievijas žurnālistu jautājumi vairs nebija tik korekti un arī Dinara nedaudz uzvilkās. Uz jautājumu, cik ilgi viņa plāno sadarboties ar argentīniešu treneri Etlisu, sportiste norādīja, ka žurnālists noteikti pirmajos randiņos arī prasot meitenei, cik ilgi viņa plāno ar viņu satikties. Turpmākie jautājumi par to, ko viņa esot darījusi savainojuma laikā, par blogiem Safinas mājaslapā utt., krievieti emocionāli uzvilka vēl vairāk, tāpēc preses konferences vadītāja skaidri norādīja uz pēdējo jautājumu. Tas tika kādai dāmai un skanēja tā – „Jūsu šīs dienas pretiniece bija aizgājusi no tenisa un atgriezās pēc desmit gadu pārtraukuma. Šobrīd viņa uzvar. Varbūt arī Jums tā vajadzētu?” Dinara lēnām piecēlās, noteica – „Kaut kādi stulbi jautājumi Jums šodien” – un atstāja preses telpu.

Protams, labi apzinos, ka ar Beļģijas zvaigžņu Eninas un Klijstersas atgriešanos Dinaras cerības tikt pie kāda „Grand Slam” titula ir sarukušas. Tāpat parādīsies arī jaunās zvaigznes, tomēr ļoti ceru, ka Safinai vēl izdosies atgūties un ne tikai atgriezties ranga desmitniekā, bet arī tikt pie nozīmīgā titula.

P.S. Šodienas dubultspēļu mačā gan likumsakarīgi jutīšu līdzi Līgai Dekmeijerei un viņas pāriniecei Jeļenai Baltačai, kuras tiksies ar Safinu un ungārieti Agnesu Šavaju.

 +12 [+] [-]

, 2010-05-26 10:44, pirms 14 gadiem
Tiešām stulbi jautājumi tiem žurnālistiem.
Labi, ka Dināra vēl kādu trīsstāvīgo neizmeta

  +7 [+] [-]

, 2010-05-26 11:16, pirms 14 gadiem
Taada nu ir taa krievu sporta zhurnaalistu "eetika' Zheel, vienmeer patikushi abi Safini.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-26 13:07, pirms 14 gadiem
Veiksmi Safinai atlikušajā karjerā,bet nu cerams, ka viņa šodien zaudēs,jo kā nekā pretīm Līga

     [+] [-]

, 2010-05-26 18:01, pirms 14 gadiem
Nemaz nav zel,ko vina var uzvilkties,vinas pirma vieta nebija objektiva,tieshi kad vina bija labaka forma,Viljamsas slikti speleja,ka ari abas Serbietes neko isti neradija,Belgietes ari nebija,kad visas atguvas un saka normali spelet ta viss Safina vairs neko nav vinejusi!

     [+] [-]

, 2010-05-26 21:48, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Nemaz nav zel,ko vina var uzvilkties,vinas pirma vieta nebija objektiva,tieshi kad vina bija labaka forma,Viljamsas slikti speleja,ka ari abas Serbietes neko isti neradija,Belgietes ari nebija,kad visas atguvas un saka normali spelet ta viss Safina vairs neko nav vinejusi!
Saki atklāti, tu skatījies viņas spēles? Kas tur notika ar Justīni tālajā 2007. gadā, a?