Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Nadals izlaidīs arī "Australian Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals izlaidīs arī "Australian Open"
28. jūnijs Vimbldonā. Rafaels Nadals nupat zaudējis Lukašam Rosolam, aizvadot savu līdz šim pēdējo maču
Foto: AP/Scanpix

Spānijas labākais tenisists Rafaels Nadals piektdien, 28. decembrī, paziņoja, ka veselības problēmu dēļ izlaidīs arī nākamā gada pirmo "Grand Slam" turnīru – "Australian Open".

Nadals treniņus atsāka novembrī, bet vēl pagājušajā nedēļā bija spiests atzīt, ka ceļgals nav 100% kondīcijā. Šonedēļ spānim bija jāspēlē Apvienotajos Arābu Emirātos – pārbaudes turnīru Abu Dabi Rafa vēlējās izmantot ceļgala testēšanai. Tas nav izdevies, jo gada nogalē spānis apslimis (vēdera vīruss). Nadals nav spēlējis kopš 28. jūnija, kad Vimbldonas 2. kārtā zaudēja Lukašam Rosolam.

Šodien Nadals paziņoja, ka nespēlēs gada pirmajā nopietnajā turnīrā Dohā. Loģisks ir solis atsaukt dalību arī no sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra Austrālijā, jo nav jēgas uz Melburnu doties bez spēļu prakses un uzreiz pašā augstākajā līmenī likt slodzes ceļgaliem mačos, kur jāspēlē līdz trīs uzvarētiem setiem. Bez tam Nadals jau iepriekš skaidri paziņojis, ka optimālā formā vēlas būt laikā uz māla sezonas sākumu. Nadals "Australian Open" triumfēja 2009. gadā, bet šogad finālā zaudēja Novakam Džokovičam.

Starp citu, Nadals pieteicies Akapulko turnīram, kas notiks februāra beigās. 25. datumā startējošajam turnīram jākļūst par "māla karaļa" jaunās sezonas pirmajām sacensībām. Pēc tam sekos "hard" māsteri Indianvelsā un Maiami, kam sekos jau tradicionālais Eiropas ceļojums, sākot ar Montekarlo, kur Nadals uzvarējis astoņus gadus pēc kārtas.

Bijušais ranga līderis rangā noslīdējis uz ceturto vietu, no trešās pozīcijas īpašnieka Endija Mareja atpaliekot 1310 punktus. Līdz Novakam Džokovičam iespaidīgi 6230 punkti. Nadala nespēlēšana Melburnā nozīmēs neaizstāvēt par finālu iegūtos 1200 punktus. Vēl 90 "sadegs" no pusfināla Dohā. Punktu neaizstāvēšana nozīmēs to, ka Nadals pirmo reizi nepilnu astoņu gadu laikā izkritīs no ranga pirmā četrinieka.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-28 17:31, pirms 12 gadiem
ljoti skumji..
jaacer, ka uz maala sezonu karalis buus gatavs taa pa nopietno..

  +2 [+] [-]

, 2012-12-29 01:01, pirms 12 gadiem
Skumji vai drīzāk likumsakarīgi.Nākas atkārtoties ,bet viņa spēles stils citu iznākumu nebija gaidījis...Būšu pārsteigts ja viņš spēs atgriezties un ,galvenais,spēlēt augstā līmenī.Ilgstoši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja