Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Jastremska turpina uzvaras gājienu, sasniedzot "Australian Open" 1/8 finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jastremska turpina uzvaras gājienu, sasniedzot "Australian Open" 1/8 finālu
Dajana Jastremska. Foto: Reuters/Scanpix

Melburnā turpinās "Australian Open". Trešajā kārtā ukrainiete Dajana Jastremska šonakt apspēlēja amerikānieti Emmu Navarro un astotdaļfinālā spēlēs pret Latvijas tenisa līderi Aļonu Ostapenko vai kādreizējo pasaules pirmo raketi Viktoriju Azarenku.

# "Australian Open" otrajā lielākajā stadionā Ukrainas piektais numurs Dajana Jastremska (WTA 93.) ar 6:2, 2:6 un 6:1 pieveica ASV ceturto numuru Emmu Navarro (#26), kura pirms šī turnīra triumfēja Hobārtas "WTA 250".

Pirmajā setā noteikumus diktēja ukrainiete. Otrā setā pirmajās trijās epizodēs veica trīs agresīvus sitienus un netrāpīja. Kad rezultāts kļuva 0:3, ukrainiete pieprasīja medicīnisko pārtraukumu (speciāliste strādāja ar sprandu), pēc 4:1 un 5:2 speciāliste atkārtoti nāca pārbaudīt šaubīgo vietu. Pēc otrā seta beigām Jastremska uz dažām minūtēm pameta stadionu, bet tad atgriezās un dominēja, atvēlot oponentei "skatītājas" lomu.

Šajā mačā kādreizējā pasaules 21. rakete piekāpās pirmās serves izdošanās procentos (46 pret 70), taču izrādījās pārāka punktos pēc pirmās serves (72% pret 61), punktos pēc otrās serves (53% pret 36) un breikbumbās (5/8 pret 3/7). Eisu un dubultkļūdu attiecība: 5-3 pret 0-3. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 36-35 pret 5-17.


Jastremska otro reizi karjerā sasniegusi "Grand Slam" astotdaļfinālu (2019, 2024).

1/8 finālā pretī stāsies Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 10.) vai kādreizējā pasaules pirmā rakete Viktorija Azarenka (#22).

Jaunākajā pasaules rangā Jastremska pakāpsies orientējoši uz 62. vietu, savukārt Navarro, iespējams, pacelsies uz 23. pozīciju.

Kā jau ziņots, kvalifikācijā ar pirmo numuru izsētā Jastremska trijās triju setu cīņās uzvarēja nomināli vājākas pretinieces, bet pamatturnīru sāka ar Vimbldonas čempiones sagraušanu.

Melburnā par astotdaļfinālu pienākas 240 punkti rangam un 375 000 Austrālijas dolāru naudas balva (apmēram 226 190 eiro).


Pēc agresivitātes rādītāja ("RallyAgg") starp aktuālajām pasaules tenisistēm Jastremska ieņem otro vietu (140) aiz Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko (175).

Jastremsku trenē Latvijas speciālists Mārcis Garuts. Šajā turnīrā treneru korpusu papildinājis arī Emanuels Hoisners (Monako), kurš pilda galvenā trenera funkcijas.

Izmantotie resursi:
ausopen.com