Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Dienas mačs Melburnā – Radvaņska pret Bušāru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas mačs Melburnā – Radvaņska pret Bušāru
Agņeška Radvaņska
Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien "Australian Open" sāksies vienspēļu turnīru 2. kārtas izspēle. Par gaidītāko uzskatāma Agņeškas Radvaņskas un Juženijas Bušāras tikšanās. Sacensības no Melburnas tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli, bet internetā pieejamas video translācijas no visiem spēļu kortiem.

Agņeška Radvaņska – Juženija Bušāra (viensviens.lv prognoze: 1.24-4.05)

Pagājušajā sezonā šāda 2. kārtas spēle "Grand Slam" turnīros nebūtu iespējama, taču tagad tas ir noticis, jo Bušārai vairs nav tik laba reitinga, lai būtu starp izsētajām tenisistēm. Kanādas pirmajai raketei pērn bija ļoti pieticīga sezona, un labāko rezultātu viņa sasniedza tieši Melburnā, kur tika līdz ceturtdaļfinālam. Pirms diviem gadiem Džīnija "Australian Open" sasniedza pusfinālu.

Radvaņska šobrīd sasniegusi astoņu uzvaru sēriju, pagājušās sezonas beigās Singapūrā izcīnot karjeras lielāko titulu – " WTA Finals", bet šo sezonu sākot ar panākumu sacensībās Šeņdžeņā. Arī Būšāra par uzvaru trūkumu nevar sūdzēties, jo pagājušajā nedēļā tika līdz finālam Hobārtā, kur gan labi nospēlēt nevarēja, jo esot bijusi nodarbināta ar personiska rakstura problēmām.

"Australian Open" Bušārai ir milzīgs atbalsts ar "Genie Army" priekšgalā, kas ir ļoti svarīgi. Šodienas spēlē interesantākais būs dažādu spēles stilu sadursme. Bušāra noteikti centīsies spēlēt savu agresīvo uzbrukuma tenisu, kamēr Radvaņskai būs jāpaļaujas uz dažādību. Abas tenisistes ir vienreiz jau tikušās, un 2014. gadā Madridē uz māla seguma pārāka bija Radvaņska (7:6(3), 6:2).

Petra Kvitova – Darja Gavrilova (viensviens.lv prognoze: 1.25-3.95)

Kvitova 1. kārtu pārvarēja bez sarežģījumiem, bet, vai tā būs arī Petras otrajā spēlē? Šodien viņu sagaida tikšanās ar pērn ļoti iespaidīgi progresējušo Darju Gavrilovu. Austrāliju pārstāvošā Krievijas tenisiste izceļas ar lielu ātrumu, ar ko tiek kompensēts labas serves un ļoti spēcīgu sitienu trūkums. Daša pirms gada zaudēja jau 1. kārtā (Kiki Bertensai), tagad atzīstot, ka atbildības slogs, pārstāvot jauno valsti, bijis pārāks liels. Šogad Gavrilova esot citādākā, daudz pozitīvākā stāvoklī. Abas tenisistes pavisam nesen sacentās Uhaņā, kur septembrī Kvitovai ļoti smaga uzvara ar rezultātu 6:3, 4:6, 7:5.

Rodžers Federers – Aleksandrs Dolgopolovs (viensviens.lv prognoze: 1.06-9.75)

Federers pērn Melburnā zaudēja jau 3. kārtā, piekāpjoties Andreasam Sepi. Kāpēc gan lai šogad titulētā šveicieša turnīrs nebeigtos vienu kārtu agrāk? Dolgopolovs ir visai sarežģīts tenisists motivācijas ziņā, taču spēles pret pasaules lielākajām zvaigznēm un it īpaši uz lielākās skatuves, kāda ir "Grand Slam" turnīru skatuve, viņam liek spēlēt labi. Ukrainim ir divas uzvaras pār Rafaelu Nadalu, pirms pieciem gadiem "Australian Open" sakauts tobrīd 4. vietā bijušais Robins Sēderlings. Saša bija tuvu uzvarām arī pret Novaku Džokoviču. Viņa savdabīgais spēles stils īstajā dienā Federeram var sagādāt ne mazums problēmu.

Trešās dienas spēļu programma pieejama šeit.

  -3 [+] [-]

, 2016-01-19 22:32, pirms 9 gadiem
Ženijai nav variantu pret Agu

     [+] [-]

, 2016-01-19 22:55, pirms 9 gadiem
Par Genie!!!

  -3 [+] [-]

, 2016-01-20 00:37, pirms 9 gadiem
Sasha vai Aleksandrs ?? Laikam valodnieki izklaidejas, vai ari tulkojam krieviski Berjozkin.

  -1 [+] [-]

, 2016-01-20 08:07, pirms 9 gadiem
rediss77 rakstīja: Sasha vai Aleksandrs ?? Laikam valodnieki izklaidejas, vai ari tulkojam krieviski Berjozkin.
tas ir viens un tas pats,it kā tu nezināji

  -2 [+] [-]

, 2016-01-20 09:03, pirms 9 gadiem
nedomāju, ka šajā spēlē būs, kas īpašs