Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Hjuitam piešķirta "Australian Open" wild card

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hjuitam piešķirta "Australian Open" wild card
Leitons Hjuits
Foto: Reuters/Scanpix

Nākamā gada pirmā "Grand Slam" turnīra – "Australian Open" – organizatori sākuši dalīt "wild card" jeb īpašos ielūgumus. Pie tāda ticis arī viens no izcilākajiem Austrālijas tenisistiem – Leitons Hjuits.

Daudzo savainojumu upuris 2011. gadā aizvadīja tikai 20 spēles ATP tūrē (bilance 9-11) un rangā noslīdējis uz 188. vietu, kas, protams, viņam liedz iekļūt turnīrā bez kvalifikācijas. Sacensību organizatori paziņojuši, ka bijušais ranga līderis un divu "Grand Slam" titulu īpašnieks (2001. gada "US Open" un 2002. gada Vimbldona) iegūs "wild card".

"Leitonam nav paveicies ar savainojumiem, bet viņš allaž pierādījis, ka ar viņu jārēķinās, it īpaši lielos turnīros. Ar lielāko prieku piešķiram viņam "wild card"," sacījis turnīra direktors Kreigs Tailijs.

30 gadus vecais Hjuits pēdējo reizi spēlēja septembrī, kad Deivisa kausā zaudēja abas vienspēles pret Šveici, četros setos piekāpjoties Rodžeram Federeram un piecās partijās zaudējot Stanislasam Vavrinkam. Melburnā labākais sasniegums ir 2005. gada fināls, kurā viņš zaudēja Maratam Safinam.

Nākamā gada turnīrs notiks no 16. līdz 29. janvārim. Pērn kungu vienspēlēs uzvarēja Novaks Džokovičs, bet dāmu sacensībās nepārspēta Kima Klijstersa.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +2 [+] [-]

, 2011-12-01 14:34, pirms 13 gadiem
Cik daudz WC jau viņš ir saņēmis? Ja nemaldos, pagājušo gadu arī saņēma. žēl Leitonu, bija ļoti labs tenisists, savā laikā bija mans iecienītākais spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-01 20:39, pirms 13 gadiem
nafig viņam to WC, tpt jau vecs un jēgas nekādas! Bet ja vinnēs pāris spēles, tad es kļūdos! SARAUJ LEITON, TEV VĒL IR IEKŠĀA!

     [+] [-]

, 2011-12-04 18:25, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Cik daudz WC jau viņš ir saņēmis? Ja nemaldos, pagājušo gadu arī saņēma.
Nē, pērn Australian Open Leitons vēl tīri normālā vietā reitingā bija - kaut kur 50. vietā. WC viņam bija nesen notikušajā US Open, tiesa, viņš tajās nemaz nepiedalījās dēļ traumas. Patiešmā žēl - īsts cīnītājs un patriots. Mana prognoze - ja būs pietiekami laba veselība, būs arī laba spēle un arī vieta reitingā, bet, ja nākamā sezona būs līdzīga šai, tad pēc 2012. gada viņš beigs karjeru. Protams, ceru, ka viņš vēl saņemsies nākamgad.