Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Abū Dabī pusfinālos Federers pret Soderlingu un Nadals pret Berdihu

Abū Dabī pusfinālos Federers pret Soderlingu un Nadals pret Berdihu
Robins Soderlings
Foto: AP/Scanpix

Šodien Abū Dabī (Apvienotie Arābu Emirāti) iesākās ikgadējais mini turnīrs, kurā piedalās seši tenisisti. Divi no tiem - abi ATP reitinga līderi spānis Rafaels Nadals un šveicietis Rodžers Federers, sacensības uzsāks no pusfināla, bet šodien noskaidrojās, kas viņiem tajos stāsies pretī. Trīs setu cīņās uzvaras izcīnīja čehs Tomašs Berdihs un Zviedrijas pārstāvis Robins Soderlings, kuri uzveica, attiecīgi, Markosu Bagdati un Žo Vilfrīdu Tsongu.

Turnīrs "Mubadala World Tennis Championship" Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī notiek jau trešo gadu pēc kārtas - pirms gada šeit triumfēja Rafaels Nadals, bet pirms diviem - brits Endijs Marejs. Lai arī šīs sacensības nav ATP sarakstā (netiek piešķirti reitinga punkti), pārbaudes turnīrs ir prestižs un katru gadu pie sevis aicina vairākus izcilus tenisistus. Šoreiz sportisti uz atklātajiem "hard" seguma kortiem cīnās par balvu fondu 250 tūkstošu ASV dolāru apjomā.

Pirmajā spēlē tikās čehs Tomašs Berdihs (ATP 6.) un Kipras pārstāvis Markoss Bagdatis (ATP 20.). Labāk maču iesāka Berdihs, kurš pirmajā setā ātri breikoja, panākdams vadību 3:1, bet vēlāk uzvarot setu ar 6:3. Nākamajā setā kiprietis saņēmās, uzlaboja savu pirmo servi, liekot spēlēt trešo setu - 3:6, 6:3. Tas jau bija krietni saspringtāks - lai arī Berdihs tika priekšā ar 5:2, Bagdatis spēja izlīdzināt rezultātu(5:5), taču spēka noslēgumā viņam nepietika - 6:3, 3:6, 7:5 uzvara čeham, kuram rīt jāspēlē pusfinālā.

Otrs pusfinālists noskaidrojās spēlē starp zviedru Robinu Soderlingu (ATP 5.) un francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu (ATP 13.). Pirmā seta pirmajā geimā Soderlings uzreiz lauza negatavā Tsongas servi, bet turpinājumā ne reizi neļāva francūzim tikt kaut līdz breikbumbai, uzvarot setu ar 6:4. Otrais sets aizritēja absolūtā servētāju zīmē, kas noveda līdz teibreikam, un tajā nedaudz labāks izrādījās Tsonga - 7:5. Trešais sets iesākās līdzīgi pirmajam - Soderlings pie pirmās iespējas guva vadību ar breiku, bet galotnē pārsvars vēl palielināts, kopumā mačā uzvarot ar 6:4, 6:7(5), 6:1.

Rīt pusfinālos gaida sekojoši dueļi - plkst. 13:00 savā starpā cīnīsies Soderlings un Rodžers Federers, bet divas stundas vēlāk 15:00 otru finālistu noskaidros Berdihs un ranga līderis Rafaels Nadals. Finālspēle 2011. gada 1. janvārī - iespējams, jau gada pirmajā dienā atkal spēkiem mērosies Nadals un Federers.

Izmantotie resursi:
Home
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2010-12-30 19:17, pirms 14 gadiem
Nesaprotu, viņiem darīt nav ko? viņi jau tā 10 mēnešus no vietas gandrīz katru nedēļu kaut kur ceļo, spēlē. Kāda velna pēc viņi triecās uz Abu Dabī, pie tam tikai (tenisā tas tiešām ir ļoti maz) priekš 250 tk dolāru?

  +3 [+] [-]

, 2010-12-30 19:22, pirms 14 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Nesaprotu, viņiem darīt nav ko? viņi jau tā 10 mēnešus no vietas gandrīz katru nedēļu kaut kur ceļo, spēlē. Kāda velna pēc viņi triecās uz Abu Dabī, pie tam tikai (tenisā tas tiešām ir ļoti maz) priekš 250 tk dolāru?
tev nepatiktu izpriecāties un nedaudz atpūsties tur? MAN PATIKTU. Domāju viņiem arī patīk!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-30 19:25, pirms 14 gadiem
piejoda rakstīja: tev nepatiktu izpriecāties un nedaudz atpūsties tur? MAN PATIKTU. Domāju viņiem arī patīk!
pēc tādiem pārlidojumiem vienīgais, ko es gribētu, tas ir gulēt mājās

  +3 [+] [-]

, 2010-12-30 20:09, pirms 14 gadiem
Balvu fonds ir 250 tukstosi, cik Nadalam un Federeram samaksaja tikai par piedalisanos nav zinams. Zinot arabu seihu izdaribas - krietni vairak. Pie tam Federers pa ziemu trenejas Dubajaa un abi ar Nadalu speles Dohas turniraa.