Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federeram vēl viena uzvara četros setos

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Federeram vēl viena uzvara četros setos
Rodžers Federers
Foto: AFP

"French Open" vīriešu vienspēļu turnīrā šodien noslēdzās trešās kārtas izspēle. Jau otro maču pēc kārtas četri seti uzvarai bija nepieciešami šveicietim Rodžeram Federeram. Šoreiz viņš ar 4:6, 6:1, 6:4, 6:4 pārspēja mājinieku Polu Anrī Matjē, bet nākamo spēli aizvadīs pret vācieti Tomiju Hāsu.

Šīs dienas nozīmīgākais notikums „French Open” vīriešu vienspēļu turnīrā, protams, bija Novaka Džokoviča zaudējums vācietim Filipam Kolšraiberam, par kuru jau ziņojām iepriekš. Interesantas cīņas gan netrūka arī citās septiņās spēlēs.

Otro reizi turnīrā setu zaudēja pēdējo trīs gadu finālists un ATP ranga otrais numurs Rodžers Federers. Iepriekšējā kārtā viņam izdevās četros setos nokausēt argentīnieti Hosē Akasuso, bet šodien pretiniekos bija francūzis Pols Anrī Matjē. Līdz šim Matjē nebija uzvarējis ne setu pret Federeru, bet šodienas spēlē mājinieks to iespēja jau pirmajā setā. Līdzīgā spēlē francūzim pietika ar vienu breiku, lai noslēgtu setu ar 6:4, kaut izdarīt viņš to varēja jau pie 5:3 un Federera serves, kad setbumba palika neizmantota. Šāds seta iznākums pamatīgi saniknoja šveicieti un otrajā setā viņš bija neapturams – 6:1. Trešajā setā pēc ļoti līdzīga sākuma, kurā abiem tenisistiem bija iespējas uzvarēt pie pretinieka serves, iniciatīvu tomēr pārtvēra Federers - ar vienu breiku bija pietiekoši, lai šveicietis uzvarētu setu (6:4).

Arī ceturtā seta sākumā Federers uzreiz iesāka ar pretinieka serves laušanu, izvirzoties vadībā ar 2:0. Šķita, ka spēles liktenis jau ir izšķirts un mājinieka pretestība salauzta, tomēr Matjē vēl nebija padevies. Viņam gan palīdzēja arī Federera kļūdas ceturtajā geimā, kas ļāva izlīdzināt rezultātu un tikt arī priekšā - 3:2. Ievilkt maču ilgāk Federers gan nevēlējās un, apņēmīgi nospēlējot turpmāko seta daļu, noslēdza gan setu, gan maču savā labā – 4:6, 6:1, 6:4, 6:4. Šveicieša pretinieks 4. kārtas spēlē būs Vācijas tenisists Tomijs Hāss, kurš četros setos pārspēja mājinieku Žeremī Šardī.

Mājiniekiem pozitīvas emocijas šodien sniedza divi citi Francijas tenisisti, kuriem izdevās pārvarēt trešo kārtu – Žo Vilfrīds Tsonga un Gaels Monfiss. Tsonga ļoti pārliecinoši apspēlēja beļģi Kristofu Rohusu un nākamo spēli aizvadīs pret argentīnieti Huanu Martinu Del Potro, bet Monfiss četros setos bija pārāks par Jurgenu Melceru no Austrijas. Monfisa nākamais pretinieks būs amerikānis Endijs Rodiks, un šī noteikti būs viena no saistošākajām 4. kārtas spēlēm.

"French Open" vīriešu vienspēļu turnīrs

3. kārtas rezultāti
Roger Federer (2) - Paul-Henri Mathieu (32) 4:6, 6:1, 6:4
Philipp Kohlschreiber (29) - Novak Djokovic (4) 6:4, 6:4, 6:4
Juan Martin Del Potro (5) - Igor Andreev (25) 6:4, 7:5, 6:4
Andy Roddick (6) - Marc Gicquel 6:1, 6:4, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (9) - Christophe Rochus 6:2, 6:2, 6:2
Gael Monfils (11) - Jurgen Melzer (24) 6:2, 4:6, 6:3, 6:1
Tommy Robredo (16) - Maximo Gonzalez 4:6, 7:5, 6:1, 6:0
Tommy Haas - Jeremy Chardy 7:5, 6:3, 4:6, 6:4

4. kārtas pāri
Rafael Nadal (1) - Robin Soderling (23)
Roger Federer (2) - Tommy Haas
Andy Murray (3) - Marin Cilic (13)
Juan Martin Del Potro (5) - Jo-Wilfried Tsonga (9)
Andy Roddick (6) - Gael Monfils (11)
Fernando Verdasco (8) - Nikolay Davydenko (10)
Fernando Gonzalez (12) - Victor Hanescu (30)
Tommy Robredo (16) - Philipp Kohlschreiber (29)

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com