Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Petkovičai savainojums Hopmana kausa pirmajā dienā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Petkovičai savainojums Hopmana kausa pirmajā dienā
Andrea Petkoviča
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Austrālijas pilsētā Pērtā 25.reizi sācies Hopmana kausa izcīņas turnīrs tenisā. Pirmajā spēļu dienā Spānija ar 2:1 pieveica Dienvidāfrikas Republikas izlasi, bet Austrālijai 3:0 panākums pār Vāciju. Pēdējā duelī cīņas iznākumu ietekmēja Andrea Petkovičas neveiksme – viņa jau atkal atsvaidzināja ceļgala savainojumu.

Cīņa par Hopmana kausu jau 25.reizi

Hopmana kausa izcīņa tenisā ir ikgadējs komandu tenisa turnīrs, kas šogad notiek jau 25.reizi. Tajā piedalās astoņas jauktās komandas (pa vienam vīrietim un sievietei), kuras tiek iedalītas divās apakšgrupās. Vispirms izspēlē grupu turnīrus, bet pēc tam grupu uzvarētāji tiekas finālā. Sacensību dalībvalstis nosaka sacensību organizatori.

Pērn turnīrā uzvarēja Čehijas komanda, kuras sastāvā spēlēja Petra Kvitova un Tomašs Berdihs, bet šogad čehi sacensībās nemaz nepiedalās. A grupā iekļautas Austrālijas, Itālijas, Serbijas un Vācijas izlases, bet B grupā Francija, Dienvidāfrikas Republika (DĀR), Spānija un ASV.

Spānija izrauj uzvaru dubultspēlē

Šodien turnīrs startēja ar Spānijas un DĀR spēli. Pirmajā duelī tikās Fernando Verdasko un Kevins Andersons. Šajā spēlē tikai vienu reizi tika lauzta kāda serve - to paveica Andersons, izcīnot panākumu ar 7:6(5), 6:4. Tomēr pēc dāmu vienspēles rezultāts duelī kļuva neizšķirts – Anabela Medina Garigesa ar 6:4, 6:2 apspēlēja Šaneli Skīpersu.

Dubultspēle izvērtās saistoša ar trillera cienīgām beigām. Pirmo setu uzvarēja spāņi, bet otro taibreikā Andersons un Skīpersa. Viņiem bija iniciatīva un pārsvars arī supertaibreikā (8:5), taču Verdasko un Garigesa atbildēja ar pieciem uzvarētiem punktiem pēc kārtas, kas deva uzvaru gan spēlē – 6:4, 6:7(3), 10:8, gan visā cīņā.

Petkovičas savainojums dod Austrālijai 3:0 uzvaru

Dienas otrajā cīņā tikās mājinieki austrālieši un Vācijas vienība. Mājiniekiem šoreiz ļoti jauns sastāvs – 20 gadus vecais Bernards Tomiks un vien 16 gadus vecā Ešlija Bārtija. Vācieši pretī lika veterānu Tomiju Hāsu un Andrea Petkoviču. Pirmās spēles uzvarētāja noteikšanai vajadzēja trīs setus. Pirmajā tika spēlēts taibreiks, kurā Hāss pamanījās zaudēt no 6:1 vadības. Otro setu vācietim izdevās uzvarēt ar 6:3 un arī trešajā viņš bija tuvu uzvarai (5:3). Tomēr spēles pēdējos četrus geimus uzvarēja Tomiks, dodot komandai pirmo panākumu. Austrālietis arī paziņojis, ka šogad cerot sasniegt ATP ranga pirmo desmitnieku. Šobrīd viņam 52.pozīcija, bet rekords sasniegts pērnā gada vidū – 27.vieta.

Dāmu vienspēlē izteikta favorīte bija Petkoviča. Kādreizēja WTA ranga desmitnieka spēlētāja pērn mocījās ar dažādiem savainojumiem, kas lika atstāt ranga pirmo simtu (šobrīd 126.vieta). Ar šo gadu tika lielākas cerības, tomēr jau pirmais mačs viņai sagādājis rūgtas asaras. Cīņā pret vienu no labākajām junioru spēlētājām vāciete uzvarēja pirmo setu ar 6:4, tomēr pēc tā bija spiesta izstāties – jau atkal ceļgala savainojums. No dubultspēles vācieši atteicās, ļaujot Austrālijai svinēt uzvaru ar 3:0. Rīt Petkovičai tiks veiktas rūpīgākas medicīniskās pārbaudes, pēc kurām arī tiks lemts, vai viņa varēs turpināt dalību turnīrā un vēlāk spēlēt „Australian Open”.

Svētdien ASV pret DĀR, Francija pret Spāniju

Otrajā spēļu dienā cīnīsies B grupas komandas. Dienas sesijā cīņā iesaistīsies amerikāņi (Džons Isners un Venusa Viljamsa), kuri centīsies sagādāt otro neveiksmi DĀR spēlētājiem, bet vakara sesijā spāņiem pretī stāsies Francija ar Žo Vilfrīdu Tsongu un Matildi Johansoni. 31.decembrī pirmo spēli aizvadīs Itālijas (Andreass Sepi un Frančeska Skjavone) un Serbijas (Novaks Džokovičs un Ana Ivanoviča) komandas.

Izmantotie resursi:
Hyundai Hopman Cup - An official international...