Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ņūheivenas ATP tituls Stahovskim

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ņūheivenas ATP tituls Stahovskim
Sergijs Stahovskis
Foto: AFP/Scanpix

Ar ukraiņa Sergija Stahovska triumfu noslēdzis ASV pilsētas Ņūheivenas ATP tenisa turnīrs. Turnīra finālā viņš atguvās pēc miegaina sākuma un trijos setos pārspēja Denisu Istominu no Uzbekistānas – 3:6, 6:3, 6:4. Ukrainas tenisistam šis ir jau ceturtais ATP tituls karjerā.

ASV pilsētas Ņūheivenas ATP turnīrs nevarēja lepoties ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu. Tas gan tāpēc, ka tas ir zemākās raudzes ATP turnīrs (ATP Tour 250), gan tāpēc, ka jau tūlīt sākas „US Open” un vairums tenisistu grib nedaudz atvilkt elpu pirms lielā notikuma. Līdz finālam Ņūheivenā bija aizcīnījušies ukrainis Sergijs Stahovskis un Deniss Istomins no Uzbekistānas. ATP rangā abi šobrīd atrodas līdzās (47. un 46. vieta), bet ATP turnīru fināli bija ierasta lieta tikai Stahovskim. Viņam bija izdevies uzvarēt visos trijos līdzšinējos ATP turnīru finālos, kamēr Istominam tik tālu ATP tūrē bija izdevies aizsniegties pirmo reizi. Iespējams, arī tāpēc neliela favorīta loma pirms fināla bija ukrainim.

Maču labāk gan uzsāka Istomins, jau otrajā geimā tiekot pie breika. Uzbekistānas sportists jau no paša sākuma demonstrēja savus spēcīgos sitienus un varēja tikt priekšā pat ar 4:0, tomēr savu iespēju neizmantoja. Tomēr ar iegūto breika pārsvaru viņam bija pietiekami, lai uzvarētu setā ar 6:3. Jau pirmā seta beigās varēja just, ka Stahovskis sāk iespēlēties, tāpēc likumsakarīgs bija viņa breiks otrā seta otrajā geimā. Ukrainis arvien aktīvāk sāka izmantot izgājienus pie tīkla un tie arī deva rezultātu. Arī viņam pietika ar šo vienu breiku, lai izlīdzinātu rezultātu pa setiem.

izšķirošajā setā Stahovskis saglabāja fizisko un morālo pārsvaru. Breiks piektajā geimā viņam ļāva droši kontrolēt notikumus kortā un pārliecinoši nosargāt uzvaru – 3:6, 6:3, 6:4. 24 gadus vecajam sportistam šis ir jau otrais tituls šogad (pirmais Hertogenbošā), bet ceturtais karjerā. Kas interesanti – ikreiz, kad Stahovskis iekļuvis finālā, viņš arī uzvarējis. Tikmēr Istominam un Uzbekistānai vēl jāpagaida pirmais ATP tituls.

Par uzvaru Stahovskis tika pie 250 reitinga punktiem un 93 600 ASv dolāru prēmijas, kamēr Istominam tiks 150 punkti un 51 300 ASV dolāru. „US Open” pirmajā kārtā Stahovskis spēlēs pret austrālieti Peteru Lučaku, bet Istomins pret argentīnieti Maksimo Gonzalesu.

”Pilot Pen Tennis” ATP tenisa turnīra pēdējo sešu gadu finālu rezultāti

GadsČempionsFinālistsFināla rezultāts
2010.Sergijs Stahovskis (Ukraina)Deniss Istomins (Uzbekistāna)3:6 6:3 6:4
2009.Fernando Verdasko (Spānija)Sems Kverijs (ASV)6:4 7:6(6)
2008.Marins Čiličs (Horvātija)Mārdijs Fišs (ASV)6:4 4:6 6:2
2007.Džeimss Bleiks (ASV)Mārdijs Fišs (ASV)7:5 6:4
2006.Nikolajs Davidenko (Krievija)Agustīns Kaljeri (Argentīna)6:4 6:3
2005.Džeimss Bleiks (ASV)Felisiano Lopess (Spānija)3:6 7:5 6:1

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home