Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Fišs: ''Šķita, ka tūlīt nomiršu''

Fišs: ''Šķita, ka tūlīt nomiršu''
Mārdijs Fišs
Foto: AFP/Scanpix

ASV tenisists Mārdijs Fišs neilgi pirms "French Open'' sākuma atsauca savu dalību no prestižā "Grand Slam'' turnīra, kā iemeslu minot lielo nogurumu, taču tagad nākusi klajā informācija, ka Fišu piemeklējušas problēmas ar sirdsdarbību jeb, precīzāk, tikusi atklāta sirds aritmija, kuras novēršanai bija nepieciešams veikt operāciju.

Fišs atklāja, ka pagājušo trešdien Losandželosā veicis operāciju, lai novērstu radušās sirdsdarbības problēmas.

''Šķita, ka man sirds vienā brīdī neizturēs un izleks ārā pa krūtīm,'' vienu no pārciestajām naktīm raksturoja ASV tenisists. "Pa dienu viss ir vislabākajā kārtībā, taču mirklī, kad jādodas gulēt, atkal pārņem milzīgs uztraukums un domas, vai šonakt atkal tas notiks, vai atkal mana sirds dauzīsies kā traka,'' uztraukumu par savu toreizējo veselības stāvokli neslēpa Fišs.

30 gadus vecais tenisists atklāja, ka problēmas ar sirdi sākušās Deivisa kausa izcīņas laikā, kad nākamajā dienā bija jāaizvada mačs pret Staņislasu Vavrinku, bet vistrakākās sāpes bijušas pirms ceturtdaļfināla spēles ar Huanu Monako (Maiami "Masters'' turnīrā). Fišs atklāja, ka toreiz piemodies ap pusčetriem naktī un izrādījies, ka viņa sirds darbojusies trīs reizes ātrāk nekā tai būtu jādarbojas.

"Atceros, ka toreiz sāku krist panikā, un domāju, ka tūlīt nomiršu,'' tā brīža notikumus raksturoja Fišs. "Uzreiz piemodināju savu treneri un nolēmām zvanīt neatliekamajai palīdzībai. Pēc neilga brīža hoteli pametu, esot uz nestuvēm, un tiku nogādāts vietējā slimnīcā.''

Pēc tam Fišs atsauca savu dalību no Deivisa kausa, savu lēmumu skaidrojot ar nogurumu, jo ārstiem vēl nebija pilnības skaidrības, kas ASV tenisistam kaiš. Drīz vien ar mazu kardiogrammas aparātu, kuru var pievienot ķermenim treniņu laikā, tika noskaidrots, ka Fišam bijusi sirds aritmija.

Tagad, kad ir pārciesta operācija, Fišs pastāstījis, ka ārstiem viņa problēmas ar sirdi ir izdevies novērst. ''Pēc operācijas naktīs varu gulēt mierīgi un liekas, ka viss tas murgs ir aiz muguras,'' sacīja Fišs. ''Es nevēlos, lai cilvēki domā, ka nēvēlējos piedalīties "French Open'' tikai noguruma dēļ, tāpēc arī atklāju visu šo informāciju. Ceru, ka tagad viņu domas būšu mainījis, un viņi sapratīs, kāpēc tā rīkojos,'' iemeslu, kāpēc atklājis tik personisku informāciju, skaidroja ATP ranga 10. numurs.

Fišs arī norādīja, ka ir gatavs atsākt vieglus treniņus un vēlās atgriezties ATP tūrē uz Londonā notiekošo "Queen's Club" vai arī uz Vimbldonas turnīru.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -4 [+] [-]

, 2012-05-29 15:10, pirms 12 gadiem
izrādījies, ka viņa sirds darbojusies trīs reizes nekā tai būtu jādarbojas.
Cik reizes sirdij ir jādarbojas normālos apstākļos. Tas tā - humoram.
Cerams, ka ar cilvēciņu viss būs kārtībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja