Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers: "Galvenā prioritāte 2012. gadā - olimpiāde"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers: "Galvenā prioritāte 2012. gadā - olimpiāde"
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Vakar sesto reizi sezonas noslēguma turnīrā uzvarējušais Rodžers Federers pēc vēsturiskā panākuma atzina, ka ir noguris, taču ar labi padarīta darba sajūtu. Šveicietis 2012. gadā vēlas uzvarēt Londonas olimpiādē un cer tikt arī pie kāda "Grand Slam" titula.

Federers atzina, ka gads nav bijis viegls: "Sezona bija grūta, jo nācās piedzīvot vairākus smagus zaudējumus. Pat labāk, ka uzvarēju trīs setos, jo spēju apliecināt, ka esmu cīnītājs. Esmu lepns par sasniegto rekordu. Sajūtas, ka man būs iespējas labot vēl citus rekordus, ir skaistas."

"Pēc sāpīgiem zaudējumiem lielajos turnīros saglabāju ticību un veselību, cerot, ka tas viss tomēr atmaksāsies. Gada beigās izdevās izmantot savas iespējas. Labi pabeigts gads dod cerības uz tādu pašu sākumu 2012. gada sezonai," saka Federers.

Vakar 70. titulu izcīnījušais šveicietis skaidri zina savas prioritātes nākamajam gadam: "Ceru Londonā atgriezties trīs reizes. Attiecībā pret citiem turnīriem nebūtu godīgi paziņot, ka olimpiāde ir mans galvenais turnīrs, taču vēlos tās laikā būt vesels. Uzvarēt "Grand Slam" turnīros arī būtu jauki. Šogad un arī pērn dažas iespējas man aizgāja gar degunu."

Olimpiskais zelts vienspēlēs ir viens no retajiem tituliem, kas vēl nav Federera trofeju kolekcijā. Pirms trim gadiem Pekinā Federers pārī ar Stanislasu Vavrinku uzvarēja dubultspēļu turnīrā.

"Protams, žēl, ka zaudēju, taču kopumā man bija laba nedēļa. Finālā atdevu visu. Jā, ļoti vēlos šeit atgriezties nākamajā gadā. Lai to paveiktu, būs ļoti jāstrādā, jo tūre ir smaga. Katru dienu jāuzlabo sava spēle. Ceru, ka izdosies atgriezties un tikt tālāk nekā šoreiz. Apsveicu Federeru! Bez viņa varbūt man būs iespējas izcīnīt vairāk titulu," īpaši noskumis pēc zaudējuma nebija Žo-Vilfrīds Tsonga.

Izmantotie resursi:
BBC
ESPN

  +2 [+] [-]

, 2011-11-28 10:17, pirms 13 gadiem
Īkšķis augšā

  -1 [+] [-]

, 2011-11-28 13:32, pirms 13 gadiem
Federālā vara!

  -1 [+] [-]

, 2011-11-30 03:20, pirms 13 gadiem
"Bez viņa varbūt man būs iespējas izcīnīt vairāk titulu," Tsonga par agru sacerējies, būs nedaudz jāpagaida - vēl Rodžers nemaz negatavojas raketi likt mālā