Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Serēna Viljamsa gadu pabeigs ranga pirmajā vietā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Serēna Viljamsa gadu pabeigs ranga pirmajā vietā
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Neatkarīgi no tā kā noslēgsies Dohā notiekošais "Sony Ericsson Championships" turnīrs, WTA ranga galvgalī šo sezonu pabeigs amerikāniete Serēna Viljamsa, kuras galvenā konkurente Dinara Safina no Katarā notiekošā turnīra izstājusies muguras traumas dēļ

Serēna nodrošina ranga pirmo vietu...

Safina šodien nospēlēja tikai nepilnus trīs geimus, kad bija spiesta izstāties no cīņas ar Jeļenu Jankoviču. Muguras trauma ir ļoti nopietna, un Safina šosezon vairs nespēlēs. Pirms Dohas turnīra viņai bija neliels pārsvars rangā pār Serēnu, kurai "Sony Ericsson Championships" turnīrā bija nepieciešams izcīnīt par vienu uzvaru vairāk nekā to spētu Safina. Tas ir noticis. Serēna izcīnījusi jau divas uzvaras, bet Safina mājās devusies bez uzvarām un atlabšana no savainojuma aizņems vismaz sešas nedēļas, tāpēc pastāv iespēja, ka viņa varētu izlaist ''Australian Open''. Līdz ar to šo gadu ranga pirmajā vietā noslēgs tieši jaunākā no māsām Viljamsām, kura šodien spēkojās ar Venusu. Safinas vietu turnīrā ieņems pirmā rezerviste – viņas tautiete Vera Zvonarjova.

... un pārspēj māsu

Vakar abas māsas aizvadīja atšķirīgas spēles. Serēna abos uzvarētajos setos pret Svetlanu Kuzņecovu bija iedzinējas lomā, bet spēja mainīt cīņas gaitu sev par labu, bet Venusa no uzvarošām pozīcijām zaudēja Jeļenai Dementjevai. Šī māsām bija 22. savstarpējā tikšanās. Līdz šim 11 uzvaras jaunākajai māsai – Serēnai.

Maču pārliecinošāk sāka Venusa, kura uzvarēja gan pie savas, gan māsas serves un ieguva 2:0 pārsvaru, bet nākamajā geimā pieļāva trīs dubultkļūdas, kas beidzās ar iegūtā breika zaudēšanu. Pēc tam abas vēl pa reizei uzvarēja pie pretinieces serves, bet vadību spēlē saglabāja Venusa, kura servēja pirmā – 3:2. Seta turpinājumā abām māsām bija pa divām neizmatotām iespējām, un viss liecināja par to, ka pirmā seta uzvarētāja tiks noskaidrota taibreikā, taču tā nenotika.

12. geimā pie 6:5 Venusas labā Serēna servēja, lai panāktu taibreiku. Venusas agresīvais uzbrukums kombinācijā ar Serēnas kļūdām noveda pie setbumbas. Sekoja eiss jaunākās māsas izpildījumā. Vēl viena setbumba, vēl viens eiss. Tad Venusa ieguva trešo iespēju, sekoja ilga izspēle, kas beidzās ar Serēnas raidītās bumbiņas ielidošanu tīklā – ar 7:5 pirmo setu uzvarēja Venusa.

Otrā seta sākumā Venusa ieguva 40:0 pārsvaru pie savas serves, bet pēc tam nospēlēja pavirši uzbrukumā, ļaujot Serēnai ne vien atspēlēties, bet arī lauzt viņas servi. Sestajā geimā Serēna ieguva dubultbreiku, bet ar pirmo piegājienu nevarēja izservēt setu. Venusa atspēlējās līdz 4:5 un viņai bija labas iespējas panākt arī 5:5, taču četras kļūdas noveda pie Serēnas uzvaras setā – 6:4.

Trešais sets aizritēji dīvaini. Serēna spēlēja ar rezervīti, bet Venusa uzkrītoši daudz kļūdījās. Serēna bija vadībā ar 5:3, taču nevarēja izservēt maču, bet pēc tam pie 5:6 izglābās, atspēlējot mačbumbu. Lieta nonāca līdz taibreikam, kurā Serēna nospēlēja precīzāk un uzvarēja ar 7:4. Visā mačā jaunākā māsa bija pārāka ar 5:7, 6:4, 7:6(4). Serēna jau iekļuvusi pusfinālā, bet Venusai, kura Dohā uzvarēja pirms gada cerības vēl nav zudušas, taču tās ir krietni mazinājušās. Pašai pēdējā kārtā vēlams divos setos jāpieveic Svetlana Kuzņecova un jācer, ka māsa pārspēs Jeļenu Dementjevu, kurai savukārt pēc tam jāzaudē Kuzņecovai. Matemātika diezgan sarežģīta... Rīt māsas spēlēs pret krievietēm – vispirms Serēna pret Dementjevu, bet pēc tam Venusa pret Kuzņecovu.

"Sony Ericsson Championships" rezultāti

Baltā grupa
(6) Viktorija Azarenka – (8) Jeļena Jankoviča 6:2, 6:3
(4) Karolīna Vozņacki – (6) Viktorija Azarenka 1:6, 6:4, 7:5
(8) Jeļena Jankoviča – (1) Dinara Safina 1:1 (Safina izstājās)
(4) Karolīna Vozņacki – (9) Vera Zvonarjova
(6) Viktorija Azarenka – (9) Vera Zvonarjova
(4) Karolīna Vozņacki – (8) Jeļena Jankoviča

Sarkanbrūnā grupa
(5) Jeļena Dementjeva – (7) Venusa Viljamsa 3:6, 7:6(6), 6:2
(2) Serēna Viljamsa – (3) Svetlana Kuzņecova 7:6(6), 7:5
(2) Serēna Viljamsa – (7) Venusa Viljamsa 5:7, 6:4, 7:6(4)
(2) Serēna Viljamsa – (5) Jeļena Dementjeva
(3) Svetlana Kuzņecova – (5) Jeļena Dementjeva
(3) Svetlana Kuzņecova – (7) Venusa Viljamsa

Baltā grupa

VTenisisteUZSeti
1.Viktorija Azarenka113:2
2.Karolīna Vozņacki102:1
3.Jeļena Jankoviča111:2
4.Dinara Safina010:2

Sarkanbrūnā grupa

VTenisisteUZSeti
1.Serēna Viljamsa204:1
2.Jeļena Dementjeva102:1
3.Venusa Viljamsa022:4
4.Svetlana Kuzņecova010:2

Izmantotie resursi:
sonyericsson-championships.com

     [+] [-]

, 2009-10-29 08:09, pirms 15 gadiem
Ļoti pelnīti!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-29 13:11, pirms 15 gadiem
Dīvains mačs, ne īpaši kvalitatīvs. Serēna itkā mēģināja atdāvināt, bet Venusa neņēma. Daži pēdējie geimi skatāmi.