Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki trešo gadu pēc kārtas triumfē Ņūheivenā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vozņacki trešo gadu pēc kārtas triumfē Ņūheivenā
Karolīna Vozņacki
Foto: AFP/Scanpix

ASV pilsētas Ņūheivenas WTA "Premier" tenisa turnīrs jau trešo gadu pēc kārtas noslēdzies ar dānietes Karolīnas Vozņacki triumfu. Šī gada sacensību finālā viņa ar 6:3, 3:6, 6:3 pieveica krievieti Nadju Petrovu, izcīnot ceturto WTA vienspēļu titulu šosezon – tik daudz nav spējusi uzvarēt neviena cita tenisiste.

Šīs nedēļas vienīgais WTA tenisa turnīrs norisinājās ASV pilsētā Ņūheivenā. Lai arī tas ir „Premier” sērijas ar balvu fondu 600 000 ASV dolāru, tomēr ne visas ranga līderes bija izlēmušas startēt tajā – vairākums nedēļu pirms „US Open” nolēma veltīt atpūtai. To nevarēja teikt par WTA ranga vicelīderi, dānieti Karolīnu Vozņacki, kura pat pēc pirmdienas vakarā pabeigtā Monreālas turnīra un uzvaras tajā neatteica Ņūheivenas sacensību organizatoriem un devās aizstāvēt titulu.

Lai iekļūtu turnīra finālā, dānietei bija nepieciešamas tikai divas uzvaras – pirmā kārta kā galvenajai favorītei viņai bija brīva, bet ceturtdaļfināla mačs pret itālieti Flaviju Pennetu izpalika itālietes savainojuma dēļ. Pa vidu tam 20 gadus vecā sportiste bija uzvarējusi slovākieti Dominiku Cibulkovu (6:4, 6:1), bet vakar pusfinālā arī krievieti Jeļenu Dementjevu – 1:6, 6:3, 7:6(5). Dānietes pretiniece finālā bija cita krieviete Nadja Petrova, kurai fināla sasniegšanai vajadzēja četras pilnas spēles. Pirmajā kārtā pārspēta ASV pārstāve Varvara Lepčenko (1:6, 7:5, 6:1), otrajā vēl viena ASV sportiste Betānija Mateka-Sendsa (6:3, 6:2), ceturtdaļfinālā sakauta austrāliete Samanta Stosura (6:2, 6:1), bet vakar pusfinālā panākums pret savu tautieti Mariju Kiriļenko – 2:6, 6:2, 6:2. Fināla favorīte bija Vozņacki, kura bija uzvarējusi divās no trijām savstarpējām cīņām (abas šogad).

Spēles pirmajā setā krietni labāk darbojās dāniete. Jau otrajā geimā viņai bija četras breika iespējas, tomēr Petrova ikreiz izglābās. Uzreiz pēc tam trīs breikbumbas bija arī krievietei, tomēr arī viņa izrādījās bezspēcīga. Izšķirošais izrādījās seta sestais geims, kurā krievietei tomēr neizdevās noturēt savu servi. Pirmās trīs setbumbas Vozņacki bija jau pie 5:2 rezultāta, tomēr noslēgt setu savā labā viņa spēja devītajā geimā pie savas serves – 6:3. Jāsaka, ka seta gaitā krieviete centās spēlēt krietni agresīvāk, tomēr viņu pievīla nepiespiestās kļūdas. Mača otrais sets iesākās līdzīgi – Petrovai īsti neveicās ne ar servi, ne uzbrukumiem un dāniete tika vadībā ar 2:0. Tomēr turpinājums bija nedaudz atšķirīgs. Vozņacki nedaudz atslābinājās, sāka sliktāk servēt un ļāva Petrovai sajust savu spēli. No 2:3 krieviete uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un panāca līdzsvaru pa setiem.

Izšķirošā seta sākumā Vozņacki atkal ieguva 2:0 pārsvaru, turklāt servējot krieviete nedaudz pagrieza muguru, kā rezultātā bija spiesta izmantot medicīnisko pārtraukumu. Uzreiz pēc tā Petrova atguva breiku, tomēr ar pašas servi negāja labi un mirkli vēlāk dānietes pārsvars sasniedza 4:1. Šķita, ka mača uzvarētāja jau zināma, tomēr sestajā geimā Petrova atbildēja ar četriem eisiem pēc kārtas, kas dāmu tenisā ir ļoti neierasta parādība, bet pēc tam lauza dānietes servi un pievilka līdz 3:4. Petrovas fanu prieka brīdis gan bija īss, krieviete trešo reizi setā nespēja nosargāt savu servi, dodot dānietei iespēju izservēt setu. Vozņacki to izmantoja, ar otro mačbumbu noslēdzot spēli savā labā – 6:3, 3:6, 6:3.

Dānietei šis ir jau trešais WTA tituls Ņūheivenā pēc kārtas, tomēr viņa nebūt nav šī turnīra rekordiste. Amerikāniete Venusa Viljamsa šajā sacensībās triumfējusi četras reizes pēc kārtas no 1999. līdz 2002. gadam. Titula aizstāvēšana dāniete ļāva aizstāvēt arī 470 reitinga punktus un saglabāt otro vietu rangā. Par uzvaru viņa ieguva arī 98 500 ASV dolāru prēmiju, bet Petrovas kontā 320 reitinga punktu un 52 500 ASV dolāru. Tagad tenisistes straujiem soļiem var doties uz Ņujorku un „US Open” cīņām, kur abas ir izlikto sportistu vidū (Vozņacki ir izlikta ar 1. numuru, bet Petrova ar 17.). Pērn dāniete spēlēja „US Open” finālā, bet šogad sacensības sāks pret mājinieci Čelsiju Galiksoni, kamēr Petrova Ņujorkā 2009. gadā tika līdz 4.kārtai, bet šogad turnīra 1.kārtā cīnīsies pret vācieti Andrea Petkoviču.

”Pilot Pen Tennis” WTA tenisa turnīra pēdējo desmit gadu finālu rezultāti

GadsČempioneFinālisteFināla rezultāts
2010.Karolīna Vozņacki (Dānija)Nadja Petrova (Krievija)6:3 3:6 6:3
2009.Karolīna Vozņacki (Dānija)Jeļena Vesņina (Krievija)6:2 6:4
2008.Karolīna Vozņacki (Dānija)Anna Čakvetadze (Krievija)3:6 6:4 6:1
2007.Svetlana Kuzņecova (Krievija)Agnesa Šavaja (Ungārija)4:6 3:0 (Šavaja izstājās)
2006.Žustīne Enina (Beļģija)Lindsija Devenporte (ASV)6:0 1:0 (Devenporte izstājās)
2005.Lindsija Devenporte (ASV)Amēlija Moresmo (Francija)6:4 6:4
2004.Jeļena Bovina (Krievija)Natālija Dešī (Francija)6:2 2:6 7:5
2003.Dženifera Kapriati (ASV)Lindsija Devenporte (ASV)6:2 4:0 (Devenporte izstājās)
2002.Venusa Viljamsa (ASV)Lindsija Devenporte (ASV)7:5 6:0
2001.Venusa Viljamsa (ASV)Lindsija Devenporte (ASV)7:6(6) 6:4

Izmantotie resursi:
Sony Ericsson WTA Tour | Women's Tennis...

  +1 [+] [-]

, 2010-08-28 23:43, pirms 14 gadiem
Karolīna malace! Lai veicas ''US Open'', cerams ka pietiks spēki!

  -2 [+] [-]

, 2010-08-28 23:45, pirms 14 gadiem
Sviests! Lai Gulbis pamāca kā profesionālāk sastādīt darba grafiku,šis esot samācīts! Otrā rakete,pirms viena no gada svarīgākajiem un prestižākajiem turnīriem,pārspēlē jēgu 3 turnīros pēc kārtas jau pirms.....Tas tak nav nopietni.