Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Klijstersa un Lī cīņā par pirmo "Australian Open" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Klijstersa un Lī cīņā par pirmo "Australian Open" titulu
Kima Klijstersa pret Na Lī
Foto: AFP/Scanpix

Sestdienas rītā plkst. 10:30 Melburnā sāksies „Australian Open” sieviešu vienspēļu turnīra finālmačs, kurā tiksies beļģiete Kima Klijstersa un ķīniete Na Lī, kurai rīt būs karjeras pirmais „Grand Slam” fināls.

Abas tenisistes turnīrā nospēlējušas gana pārliecinoši, vismaz rezultātu izteiksmē noteikti. Par spēli var diskutēt. Klijstersa visas sešas uzvaras guvusi divos setos. Apspēlētas Dinara Safina (6:0, 6:0), Karla Suaresa Navarro, Alizē Kornē, Jekaterina Makarova, Agņeška Radvanska un Vera Zvonarjova. Pret Kornē, Makarovu un Radvansku spēlēts viens taibreiks. Un mačā pret Radvansku Kima gandrīz zaudēja otro setu – poliete nespēja noturēt servi pie 5:4. Lī bijušas nedaudz spēcīgākas pretinieces, kurām zaudēts tikai viens sets. Divos setos pieveikta Sofija Arvidsone, Jevgēņija Rodina, Barbora Zahlavova Stricova, Viktorija Azarenka un Andrea Petkoviča, bet trīs setos ranga līdere Karolīna Vozņacki – 3:6, 7:5, 6:3. Spēlē pret dānieti Lī otrajā setā atspēlēja mačbumbu, servējot pretiniecei.

Par fināla favorīti uzskatāma 27 gadus vecā Klijstersa, kurai ir krietni lielāka „Grand Slam” turnīru finālu pieredze – beļģietei ir trīs tituli, visi „US Open”, kā arī vēl trīs reizes spēlēts citu lielo turnīru finālā. Melburnā izšķirošajā mačā viņa spēlēja arī 2004. gadā, toreiz piekāpjoties tautietei Žustīnei Eninai. Tāpat Kima divreiz zaudējusi „French Open” finālā, 2001. gadā piekāpjoties Dženiferai Kapriati (10:12 trešajā setā), bet divus gadus vēlāk Eninai. Tikmēr 28 gadus vecajai Lī pirmais „Grand Slam” fināls karjerā. Arī pērn viņa Melburnā nostartēja lieliski, sasniedzot pusfinālu, kurā sīvā cīņā divos taibreikos piekāpās vēlāk par čempioni kļuvušajai Serēnai Viljamsai.

Ķīniete gadu sākusi fantastiski un izcīnījusi desmit uzvaras pēc kārtas. Viena no šīm uzvarām tika gūta Sidnejas turnīra finālā, kurā Lī apspēlēja nevienu citu kā Klijstersu – 7:6(3), 6:3. Beļģiete toreiz pirmajā setā bija vadībā ar 5:0... Minētā uzvara Lī ir viena no divām, kas gūta mačos pret Klijstersu. Tikmēr Kimai ir četras uzvaras pret Ķīnas pirmo raketi. „Grand Slam” līmenī abas tikušās divreiz. Abos gadījumos – 2006. gadā Vimbldonā un 2009. gadā „US Open” – divos setos pārāka bija Klijstersa.

Klijstersa atzinusi, ka šī, iespējams, būs viņas pēdējā pilnā sezona tūrē. No nākamās sezonas pagaidām skaidrs ir vienīgi tas, ka viņa startēs Londonas olimpiādē. Kima jau tā spēlē ierobežotu turnīru skaitu, jo lielāka uzmanība jāvelta ģimenei. Kā jau minēju, finālā tieši beļģiete būs favorīte (Betsafe.com versijā 1.33 – 3.44). Taču, kā pierādīja nesenais Sidnejas fināls, uzvarēt var arī Lī, kurai gan noteikti būs jātiek pāri satraukumam – tomēr pirmais „Grand Slam” fināls.

Par gaidāmo maču runājot, noteikti sagaidāma tipiska spēle abu titula pretendentu izpildījumā. Lī noteikti centīsies uzbrukt vairāk, jo citādi faktiski neprot spēlēt, bet Klijstersa – turēt līdzi. Bez lielākas pieredzes beļģietei par plusu var minēt labāku spēli aizsardzībā. Negatīvais aspekts, kā vienmēr,- nepiespiestās kļūdas, kas ir ierasta parādība arī Lī spēlē. Tā piemēram, pusfinālā pret Vozņacki Lī bija 51 kļūda, kas gan netraucēja uzvarēt, jo tika izdarīts gana daudz uzbrukumā. Finālā sagaidāms fizisks teniss no gala līnijas, kurā uzvarēs tā, kura spēlēs precīzāk un mazāk kļūdīsies. Cerēsim uz kvalitatīvu tenisu!

Mačs plkst. 10:30, tiešraide „Eurosport”. Sestdienas spēļu programmā arī paredzēti vēl trīs fināli. Čempionus uzzināsim gan junioru vienspēlēs, gan vīriešu dubultspēlēs.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Titulu izcīnīs

  • 55

  • 22


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-28 18:04, pirms 13 gadiem
Par Kimu!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-28 18:57, pirms 13 gadiem
Lī sit ļoti spēcīgi un arī precīzi,tomēr ceru,ka Kima ''paņems uz pieredzi'' un uzvarēs!!!

     [+] [-]

, 2011-01-29 09:36, pirms 13 gadiem
hmm runajot par speli, manuprat bus siivi, kautgan kima nevienu setu vel nav zaudejusi AO.. nezinu cik ir patiesi koeficienti... bet jadgadina, ka Li pirms AO uzveica kimu sidnejas turnira 76 63 ja nemaldos. un iesaku kramet uz over 21geims

     [+] [-]

, 2011-01-29 10:40, pirms 13 gadiem
Fiona šodien uzvilkusi savas krāsas tērpu

     [+] [-]

, 2011-01-29 11:05, pirms 13 gadiem
Par Kimu!