Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ferers pārspēj Nadalu, nepieļaujot pasaules līderu finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ferers pārspēj Nadalu, nepieļaujot pasaules līderu finālu
Davids Ferers
Foto: Reuters/Scanpix

Abū Dabī notiekošā "Mubadala World Tennis Championship" pārbaudes turnīra finālā sestdien nebūs pasaules divu labāko tenisistu tikšanās. Novaks Džokovičs līdz finālam tika, bet Rafaelam Nadalam tas nebija pa spēkam, piekāpjoties Davidam Fereram.

"Mubadala World Tennis Championship" šogad, turnīra sestajā izlaidumā, ir īpašs ne tikai ar to, ka pirmo reizi mini turnīrā visi spēlētāji ir no ranga pirmā desmitnieka, bet arī ar to, ka notika mačs par 5. vietu. Papildus spēle ieviesta, lai visiem tenisistiem būtu vismaz divi mači. Tādējādi pirmo reizi sacensību vēsturē vienā dienā notika uzreiz trīs spēles. Piebilstams, ka turnīra rezultāti oficiālajā statistikā netiek skaitīti, bet naudas prēmiju 250 000 dolāru apmērā saņem tikai čemions. Tiesa, visi seši tenisisti par piedalīšanos vien tiek dāsni atalgoti, kā jau tas pienākas arābu valstīs.

Pirmajā no šodienas trim mačiem tikās vakar ceturtdaļfinālos zaudējušie tenisisti – Endijs Marejs un Stanislass Vavrinka. Aizvadot tikai otro maču pēc muguras operācijas, britu pirmais numurs Marejs nospēlēja krietni labāk nekā vakar un šveicieti pārspēja divos setos ar rezultātu 6:3. 6:4. Marejs pēc cīņas atzina, ka šonedēļ Apvienotajos Arābu Emirātos galvenais bija spēļu prakse, nevis rezultāti, un ar paveikto viņš esot apmierināts.

Pirmajā pusfinālā abu Spānijas labāko tenisistu mačā reitinga trešais numursDavids Ferers pusotrā stundā ar 6:4, 6:4 sarūgtināja ranga līderi Rafaelu Nadalu. Neskatoties uz to, ka mačs notika paraugturnīrā, abi tenisisti pret to attiecās ļoti nopietni un spēlēja ar pilnu atdevi. Ļoti ātrais "hard" segums Fereram bija priekšrocība, ko viņš izmantoja. Nadals abos setos servi nespēja noturēt pie 4:5, kad to nevarēja atļauties darīt. Ferers teicami darbojās uz gala līnijas, piespiežot tautieti kļūdīties vai no viņa sagaidot neprecīzas darbības. Uzņemšanā Nadalam daudz iespēju nebija, bet retās viņš neizmantoja.

Pēdējo divu gadu čempions Novaks Džokovičs no nepatīkama pārsteiguma spēja izvairīties, divos setos ar 7:6(5), 6:3 pārspējot Žo-Vilfrīdu Tsongu. Francūzis pirmajā setā spēja atspēlēt breiku un tikt līdz taibreikam, taču atņemt setu Novakam viņam nebija lemts – taibreika izskaņā Tsongu pievīla spēle pie tīkla. Džokovičs rīt finālā plkst. 15:00 pēc mūsu laika sacentīsies ar Fereru, bet divas stundas agrāk notiks spēle par 3. vietu, kurā tiksies abi šodien pusfinālā zaudējušie – Nadals un Tsonga.