Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Serēnai grūta uzvara pret Kuzņecovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Serēnai grūta uzvara pret Kuzņecovu
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Kataras galvaspilsētā Dohā noslēgusies ''Sony Ericsson Championships'' turnīra pirmā spēļu diena. Pēdējā mačā Serēna Viljamsa sīvā cīņā ar 7:6(6), 7:5 pārspēja Svetlanu Kuzņecovu, kura abos setos bija vadībā ar breiku, taču neprata nosargāt pārsvaru.

Mača sākumā abas tenisistes apmainījās ar noturētām servēm, bet 3. geimā Kuzņecova, servējot Serēnai, ieguva 40:0 pārsvaru. Pirmās divas breikbumbas Viljamsa atspēlēja, bet trešās izspēlē izsita bumbiņu autā – 2:1 krievietes labā. Identiska situācija bija sestajā geimā, kad servēja Kuzņecova. Pirmās divas iespējas amerikāniete neizmatoja, trāpot tīklā un autā, bet trešajā izspēlē izpildīja neatvairāmu sitienu pa līniju un panāca izlīdzinājumu – 3:3.

Astotajā geimā Kuzņecova no 30:0 pārsvara deva pretiniecei breika iespēju. Viljamsa kontrolēja izspēli un šķita, ka ir izdarījusi visu, lai iegūtu punktu, taču Sveta apbrīnojamā veidā no labā stūra ar diagonālu apvedošo sitienu atspēlējās, Serēna nedabūja bumbiņu pāri tīklam – 4:4. Pēc tam vēl trīs iespējas bija krievietei. Pirmās divas beidzās ar bumbiņas raidīšanu tīklā, bet trešās izspēlē Serēna aizsita garām kreisajai sānu līnijai – 5:4 pārsvars Kuzņecovai un iespēja izservēt pirmo setu. Krievietei ir raksturīgi šādās situācijas netikt galā ar sasprindzinājumu. Arī šī reize nebija izņēmums, un Viljamsa spēja otrreiz šajā setā izlīdzinātu rezultātu – 5:5.

Abas sportistes pa reizei uzvarēja savas serves geimos, un pirmā seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Vispirms ar 3:1 vadībā bija Viljamsa, bet turpinājumā līdz 6:4 un divām setbumbām aizspēlējās Kuzņecova. Pirmo setbumbu Viljamsa atspēlēja, uzbrūkot krievietes otrajai servei, bet pēc tam ieservēja trešo eisu taibreikā un panāca 6:6. Bet pie tā viņa neapstājās un uzvarēja vēl divās izspēlēs, pabeidzot taibreiku savā labā ar 8:6.

Pirms otrā seta Serēnai ilgstoši tika sniegta mediķa palīdzība – problēmas ar labās kājas potīti. Atsākoties spēlei, Kuzņecova centās pēc iespējas vairāk dzenāt pretinieci pa kortu un ar agresīvu uzbrukumu 4. geimā lauza Viljamsas servi, taču pēc tam palika sausā pie savas serves, tomēr vēl saglabāja setā vadību – 3:2. Astotajā geimā Viljamsa no 40:0 pārsvara gandrīz zaudēja savu servi, Kuzņecova breikbumbas izspēlē nespēja atsist laukumā amerikānietes pirmo servi – 4:4.

11.geimā līdzīgā stilā izcēlās Kuzņecova, kurai bija 40:15 pārsvars. Vispirms viņa iesita tīklā, pēc tam ieservēja divas dubultkļūdas, Viljamsa breikbumbas izspēlē teicami uzņēma krievietes servi, ar diagonālo sitienu panākot sev vadību ar 6:5. Pašai jāservē... Ar šo uzdevumu amerikāniete tika lieliski galā, izcīnot grūtu uzvaru - 7:6(6), 7:5.

Rīt sarkanbrūnajā grupā notiks viena spēle – tajā sacentīsies abas māsas Viljamsas, bet baltajā grupā tiks izspēlēti divi mači. Vispirms Karolīna Vozņacki tiksies ar Viktoriju Azarenku, bet pēc tam Dinara Safina spēlēs ar Jeļenu Jankoviču.

"Sony Ericsson Championships"

1. kārtas rezultāti

Baltā grupa
(6) Viktorija Azarenka – (8) Jeļena Jankoviča 6:2, 6:3

Sarkanbrūnā grupa
(5) Jeļena Dementjeva – (7) Venusa Viljamsa 3:6, 7:6(6), 6:2
(2) Serēna Viljamsa – (3) Svetlana Kuzņecova 7:6(6), 7:5

Baltā grupa

VTenisisteUZSeti
1.Viktorija Azarenka102:0
2.Dinara Safina000:0
3.Karolīna Vozņacki000:0
4.Jeļena Jankoviča010:2

Sarkanbrūnā grupa

VTenisisteUZSeti
1.Serēna Viljamsa102:0
2.Jeļena Dementjeva102:1
3.Venusa Viljamsa011:2
4.Svetlana Kuzņecova010:2

Izmantotie resursi:
sonyericsson-championships.com

  +2 [+] [-]

, 2009-10-27 23:13, pirms 15 gadiem
Sarkanbrūnā grupa grupa teoretiski Serena var atdot ari uzvaru Venusai ja tas neko nemainis Serenai bet mainis Venusai

  +1 [+] [-]

, 2009-10-28 08:07, pirms 15 gadiem
rainmaker rakstīja: Sarkanbrūnā grupa grupa teoretiski Serena var atdot ari uzvaru Venusai ja tas neko nemainis Serenai bet mainis Venusai
Dementjeva apspēlēs Serēnu un atdod Kuzņecovai! Interesanti sanāk?