Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dohā ar uzvaru sāk Azarenka

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dohā ar uzvaru sāk Azarenka
Viktorija Azarenka
Foto: AFP/Scanpix

Dohā (Katara) notiekošo "Sony Ericsson Championships" turnīru šodien ar uzvaru sākusi baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura divos setos apspēlēja Serbijas pirmo raketi Jeļenu Jankoviču – 6:2, 6:3.

Šodien ar spēli starp bijušo WTA ranga līderi Jeļenu Jankoviču un Baltkrievijas spēcīgāko tenisisti Viktoriju Azarenku sākās gada priekšpēdējais turnīrs WTA tūrē - "Sony Ericsson Championships".

Neliela favorītes loma pirms spēles tika atvēlēta Azarenkai, kura sāka labāk. Pirmajā geimā Jankoviča servējot pieļāva daudz kļūdas un Azarenkai breiks jau pirmajā geimā. Seta turpinājumā serbietes spēlē manāmu uzlabojumu nebija, bet Azarenka turpināja spēlēt pārliecinoši, veiksmīgi uzbrūkot. Sestajā geimā Azarenkai vēlreiz lauza Jankovičas servi un drīz vien noslēdza setu savā labā ar 6:2.

Otrā seta trešajā geimā Jankoviča pie savas serves un 30:30 pārsita pāri gala līnijai, breikbumba Azarenkai. Jankoviča to novērsa ar labu servi, bet pēc tam deva pretiniecei vēl vienu iespēju. Izspēle beidzās ar serbietes sistās bumbiņas ielidošanu tīklā – 2:1 vadībā Azarenka. Nākamajā geimā Jankovičai garajās izspēles bija nesliktas iespējas, taču kārtējo reizi pievīla uzbrukuma sitieni ar labo roku, un Azarenka noturēja servi – 3:1.

Sestajā geimā Jankoviča atspēlējās. Ar bekhendu pa līniju tika iegūtas divas breikbumbas, pēc tam Azarenka aizsita pāri gala līnijai, un setā iestājās līdzsvars. Taču jau nākamajā geimā Baltkrievijas labākā tenisiste atkaroja vadību, otrreiz šajā setā uzvarot pie Jankovičas serves, prasmīgi izmantojot serbietes kļūdas un veiksmīgi uzbrūkot. Astotais geims bija visilgākais mačā. Azarenkai nācās atspēlēt vienu breikbumbu (novērsta ar spēcīgu servi) pirms viņa noturēja savu servi un panāca 5:3. Pēc tam Jankoviča pie savas serves uzvarēja tikai vienā izspēlē, un mačs bija galā ar 6:2, 6:3 panākumu Azarenkai, kas nospēlēja atzīstamu uzbrukuma tenisu, bet Jankovičai nākamajās spēlēs jācenšas samazināt kļūdu skaits, pretējā gadījumā no grupas ārā netikt. Rīt Azarenka tiksies ar Karolīnu Vozņacki, bet Jankoviča ar Dinaru Safinu.

Šodien tiks izspēlētas abas pirmās kārtas spēles sarkanbrūnajā grupā jeb māsu Viljamsu cīņa pret krievietēm. Vispirms pērna gada čempione Venusa tiksies ar Jeļenu Dementjevu, bet pēc tam Serēna spēkosies ar Svetlanu Kuzņecovu.

"Sony Ericsson Championships"

1. kārtas rezultāti

Baltā grupa
(6) Viktorija Azarenka – (8) Jeļena Jankoviča 6:2, 6:3

Sarkanbrūnā grupa
(2) Serēna Viljamsa – (3) Svetlana Kuzņecova
(5) Jeļena Dementjeva – (7) Venusa Viljamsa

Baltā grupa

VTenisisteUZSeti
1.Viktorija Azarenka102:0
2.Dinara Safina000:0
3.Karolīna Vozņacki000:0
4.Jeļena Jankoviča010:2

Sarkanbrūnā grupa

VTenisisteUZSeti
1.Serēna Viljamsa000:0
2.Svetlana Kuzņecova000:0
3.Jeļena Dementjeva000:0
4.Venusa Viljamsa000:0

Izmantotie resursi:
sonyericsson-championships.com

  -1 [+] [-]

, 2009-10-27 21:41, pirms 15 gadiem
Vika izpildīja doto spēles plānu, protams, ja tāds bija t.i. neļaut Jelenai uzvarēt viegli geimus ar servi. Tā kā Jelena nereizi vien sāk piezemēti, 1. setā viss izdevās. Tad nāca 2. seta 7-8 geimi, kur viss ižšķirās. Jelena bija 'atnākusi vaļā' un Vikai tādās reizēs ir gadījies 'noplīt'. Šoreiz tā nenotika. Ar cīņu par katru punktu Vikai izdevās pārvarēt spiedienu. Pēdējais geims - Jankoviča jau bija salauzta.
Labas izredzes 1/2 finālam. Karolīnai vairāk jātusē gar kamerām nekā jādomā par spēli ...