Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"US Open" 2008. gada čempioniem viegla izloze

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"US Open" 2008. gada čempioniem viegla izloze
Pērnā gada finālisti - Federers pret Mareju
Foto: AP

Jau ziņojām, ka notikusi „US Open” tenisa turnīra izloze, kurā pretiniekus uzzināja arī Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova. Pērnā gada čempioniem Rodžeram Federeram un Serēnai Viljamsai par izlozi sūdzēties pamata nav.

eSports.lv jau ziņoja, ka šī gada „US Open” vienspēļu turnīru Latvijas sportisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova var gaidīt ar atšķirīgu garastāvokli. Gulbim jau pirmajā kārtā būs jāspēlē pret ATP ranga vicelīderi un pērnā gada „US Open” finālistu Endiju Mareju, bet Anastasija Sevastova cīnīsies pret taizemieti Tamarini Tanasugarnu, kura rangā ir tikai nedaudz augstāk, turklāt pēdējā laikā panākumus gūs vairs tikai zāliena kortos.

Interesanti gan ir apskatīt arī pārējos izlozes rezultātus. Vīriešu vienspēļu turnīrā ļoti apmierināts ar izlozi var būt ranga līderis un pērnā gada čempions Rodžers Federers. Pirmajā kārtā viņa pretinieks būs 18 gadus vecais mājinieks Devins Britons, kurš pamatturnīrā iekļuvis ar wildcard. Līdz pat pusfinālam Federera ceļš šķiet viegls – tādu Federeru kā Sinsinati turnīrā šobrīd nevarētu apspēlēt ne Robins Soderlings, ne Nikolajs Davidenko. Federera zara pusē ielozēts Novaks Džokovičs, kuram līdz pusfinālam aizkļūt varētu liegt gan Endijs Rodiks, gan Fernando Verdasko. Tāpat Nolem gaidām arī ļoti grūts pirmais mačs – pretī horvāts Ivans Ļubičičs.

Otrajā zara pusē Endijam Marejam līdz pusfinālam varētu liegt tikt ne vien Ernests Gulbis, bet arī Huans Martins Del Potro. Pusfinālā pēc teorijas Marejam pretiniekam būtu jābūt spāni Rafaelam Nadalam, kurš sacensības uzsāks ar cīņu pret francūzi Rišāru Gaskē. Nadalam sīvu pretestību uz iekļūšanu pusfinālā varētu izrādīt gan cits francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga, gan čīlietis Fernando Gonzaless. No citiem interesantākajiem pirmās kārtas dueļiem jāmin Marata Safina un Jurgena Melcera cīņa un Huana Karlosa Ferrero spēle pret Fabrisu Santoro.

Sieviešu vienspēļu turnīrā pērnā gada čempione Serēna Viljamsa turnīrā ir izlikta ar 2. numuru un pirmo spēli aizvadīs pret citu amerikānieti Aleksu Glaču. Cīņā par vietu pusfinālā Serēna sīvākās sāncenses varētu būt itāliete Flavija Penneta, austriete Samanta Stosura un krieviete Vera Zvonarjova. Šajā izlozes sieta pusē ielozēta arī Serēnas māsa Venusa (pirmais mačs pret krievieti Veru Duševinu), tādējādi Vimbldonas fināla atkārtojumu Ņujorkā neredzēsim. Pēdējos mačos Venusas sniegums gan nav bijis tik pārliecinošs, turklāt viņas zarā ielozēta arī beļģiete Kima Klijstersa, kuras atgriešanās šogad iznākusi ļoti spoža. Pirmajā spēlē Klijstersa tiksies ar ukrainieti Viktoriju Kutuzovu. Šajā zarā daļā ielozēta arī baltkrieviete Viktorija Azarenka, kā arī poliete Agneška Radvanska un francūziete Mariona Bartoli.

WTA ranga līdere Dinara Safina Ņujorkā centīsies tikt pie sava pirmā WTA titula. Pirmajā spēlē Safina spēlēs pret austrālieti Olīviju Rogovsku, bet cīņā par iekļūšanu pusfinālā viņas sīvākās sāncenses varētu būs serbietes Jeļena Jankoviča un Ana Ivanoviča. Citā zarā ceturtdaļā, kurā ielozēta arī Anastasija Sevastova, galvenās favorītes būs krievietes – Jeļena Dementjeva, Svetlana Kuzņecova, Marija Šarapova un Nadja Petrova. Šo četrinieku notiekti centīsies izjaukt arī jaunā dāniete Karolīna Vozņacki, taču viņa pēdējos turnīros nav pārliecinājusi.

Intriģējošās cīņas „Flushing Meadows” kortos sāksies jau no 31. augusta. Kad pirmās spēles aizvadīs Latvijas sportisti, vēl nav zināms, bet par tām eSports.lv noteikti ziņos.

Vīriešu vienspēļu turnīra izlozes siets
Sieviešu vienspēļu turnīra izlozes siets

Izmantotie resursi:
usopen.org

  +1 [+] [-]

, 2009-08-27 21:45, pirms 15 gadiem
nu ja Zell Gulbi

     [+] [-]

, 2009-08-27 21:46, pirms 15 gadiem
Es pie 1. kārtas saistošiem mačiem vēl varētu minēt Južnija - Matjē, Monfīsa - Šardī mačus. Sievietēm Ivanovičai varētu samērā smagi klāties pret K.Bondarenko. Nu tad jau redzēs būs interesanti.

     [+] [-]

, 2009-08-27 21:54, pirms 15 gadiem
Nu jā Fedex ticis ļoti viegla zarā, Jokerim diezgan smaga izloze. Skatos Gaske pec diskabeles atgriezies aprite, viegli Rafam nebus. Viss grutaka ciņa bus ar Gonzu

  +1 [+] [-]

, 2009-08-27 21:58, pirms 15 gadiem
vilks rakstīja: Nu jā Fedex ticis ļoti viegla zarā, Jokerim diezgan smaga izloze. Skatos Gaske pec diskabeles atgriezies aprite, viegli Rafam nebus. Viss grutaka ciņa bus ar Gonzu
Gaskee jau meegjinaaja iziet kvalifikaaciju Njuuheivenaa.. nesanaaca

  +1 [+] [-]

, 2009-08-27 22:02, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Gaskee jau meegjinaaja iziet kvalifikaaciju Njuuheivenaa.. nesanaaca
kura tad šis bija pieteicies, zinu ka bija aizravies ar golfu tuvāk zalitei kā saka

  -1 [+] [-]

, 2009-08-27 22:46, pirms 15 gadiem
Žēl, ka nevienlīdzīgās izlozes dēļ būs tik daudz neinteresantu spēļu pirmajā ceturtdaļā līdz pat pusfinālam.Federeram pilnīga atpūta, kamēr pārējiem riktīgi jānopūlās līdz pusfinālam.

     [+] [-]

, 2009-08-27 23:34, pirms 15 gadiem
ha ha.Kaa buutu ja federeram buutu Lubicics,nez vai rakstiitu ,ka ljoti gruuts pirmais pretinieks...Murejam ticis Gulbis,kura speele peedeejaa laikaa neprasa daudz komentaaru,Nadalam Gasqe kursh nav speeleejis vairaakus meeneshus.Jaa,ok Federeram,teoreetiski, pirmaa kaarta no lielaa cetrinieka ir visvieglaakaa. Un iisteniibaa kaada starpiiba,ja nespeej uzvareet 20,40 vai jebkaada topa speeleetaaju tad nemaz neesi pelniijis uzvareet sho turniiru vai tikt taalaak. Stipraakie taapat satiksies,varat par to nesatraukties

     [+] [-]

, 2009-08-28 08:09, pirms 15 gadiem
ukris33 rakstīja: nu ja Zell Gulbi
Beidzot varēs parādīt ko slēpa visu sezonu!!! Jāvinnē un tad jau tikai švakie līdz pašam finālam.!!!

     [+] [-]

, 2009-08-28 11:45, pirms 15 gadiem
[quote special]
ha ha.Kaa buutu ja federeram buutu Lubicics,nez vai rakstiitu ,ka ljoti gruuts pirmais pretinieks...

Kāds te sakars ar Ljubičiču un pirmajām spēlēm? Apspriesta tiek Federera supervieglā izloze, kurā nebūs neviena interesanta spēle (līdzvērtīgs pretinieks)līdz pat pusfinālam,kamēr pārējiem būs jānopūlas.Nu šoreiz tā domā ne tikai diletanti, bet arī tenisa apskatnieki -ja interesē teniss, vajag palasīt arī kaut ko ārpus latviešu valodas.Vislabāk man patika šis..."Federer's quarter - the weakest quarter of a Grand Slam draw I have ever seen.Ever...."utt.

     [+] [-]

, 2009-08-28 13:20, pirms 15 gadiem
Kas ir superviegla izloze...Vajag jau skatiities peec iespeejamajiem pretiniekiem ne jau peec visiem kas ir tajaa pusee.OK saliidzinaasim Federeru ar Dzokovichu(iespeejamie pretinieki,LOTI teoreetiski) 2 kaarta kvalifikatori abiem,peec tam Hewits Fedreram Andreejevs Dzokovicham,3)Robredo Federeram ,Stepaneks Djokovicam,4) Davidenko Federeram,Rodiks Djokovicham. Tad jautaajums kursh no shiem ir aciimredzami paaraaks par otra pretinieku lai vareetu apgalvot, ka ir SUPERVIEGLA izloze?????? KURSH?

Tie saucamie apskatnieki ir taadi pashi tenisa skatiitaaji ar saviem favoriitiem tajaa, tikai ar labaam prasmeem to visu uzrakstiit! un Whatever - tas NEMAINIIS turniira UZVAREETAAJU

     [+] [-]

, 2009-08-28 13:40, pirms 15 gadiem
Special, vai tad tu nesaproti, ka arī pirmā spēle daudz ko var izšķirt - nu nav galīgi vienalga spēlēt un iespēlēties pret wc jauniņo, ~1400. vieta,un pret pieredzējušo, bijušo top spēlētāju.Un arī Murejam, Nadalam, Potro pirmajā spēlē nav pretī kaut kādi iesācēji, bet nopietni spēlētāji.Kāpēc nevar atzīt šoreiz tik redzamu faktu?Federers pašreiz ir stiprākais un, ja pretinieki nekādi, tad ko tur redzēt?!

     [+] [-]

, 2009-08-28 14:41, pirms 15 gadiem
Ak tad tomeer ir sakars.... izlasi savu komentaaru nedaudz augstaak,un beidz iet pretrunaas ar sevi,un piekjerties pie katra "salminja" kur vien var.Es tachu atzinu ka Federeram ,pagaidaam tikai teoreetiski, ir vaajaakais pretinieks,to kaa buus patiesiibaa to mees redzeesim kad saaksies speeles!