Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hāss ar lielisku tenisu apspēlē Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hāss ar lielisku tenisu apspēlē Džokoviču
Tomijs Hāss
Foto: AFP/Scanpix

Pēdējo divu gadu Maiami "Masters 1000" turnīra čempions Novaks Džokovičs šogad nav ticis tālāk par 4. kārtu. Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Džokovičs divos setos piekāpās Tomijam Hāsam – 2:6, 4:6. Vācijas veterānam tikai otrā uzvara karjerā pret ranga līderi.

Hāss "pagriež pulksteni" un sakauj Džokoviču

Ranga līderis Džokovičs šodien acīmredzami nebija savā ādā, un Hāss (3. aprīlī būs 35 gadus vecs) to steidza izmantot. Vācijas veterāns uzvarēja pirmās 10 izspēles pie savas serves, bet partijā kopumā servējot zaudēja tikai trīs izspēles!

Hāss pār pasaules pirmo numuru dominēja visos spēles komponentos un Novaku pirmajā setā nieka 28 minūtēs sagrāva ar 6:2! Pirmo breiku Hāss ieguva pēc Džokoviča "forehand" sitiena tīklā, bet otrajā gadījumā Novaks kārtējo reizi zaudēja izspēli pie tīkla (setā 2/10).

Džokovičam šodien uzkrītoši neklausīja arī allaž uzticamais "forehand" sitiens, bez tam Hāsam regulāri tika zaudēts arī garajās izspēlēs no gala līnijas. Novaks ar dubultkļūdu otrā seta pirmajā geimā deva pretiniekam breika handikapu arī otrajā setā. 11 minūtes ilgušajā trešajā geimā Džokovičs novērsa trīs breikbumbas, vēl saglabājot cerības uz izglābšanos.

Džokovičs vēl vienu breikbumbu atspēlēja piektajā geimā. Hāss tobrīd pie savas serves bija zaudējis tikai trīs izspēles un arī otro setu sācis ar diviem "sausajiem" serves geimiem. Ilgi tas tā nevarēja turpināties, un Tomijs sesto geimu nospēlēja teju maksimāli slikti – sava serve zaudēta uz nulles, trīs no četriem punktiem esot nepiespiestajām kļūdām – 3:3.

Šķita, ka Džokovičs pārņēmis iniciatīvu un Hāsam nāksies nožēlot neizmantoto iespēju, taču nekā – Tomijs uzvarēja un paveica to divos setos. Hāss devītajā geimā pēc Džokoviča kārtējām kļūdām ieguva divas breikbumbas. Ja pirmā tika izniekota ar sitienu tīklā, tad otrā realizēta. Hāss izveidoja teicamu uzbrukumu – Džokovičs ar "forehand" sitienu iedzīts stūri, bet izspēle pabeigta ar sitienu no gaisa pie tīkla – 5:4.

Hāss pēc tam spēja izservēt maču, punktu pieliekot ar otro mačbumbu – neatvairāms "forehand" sitiens, kas deva uzvaru – 6:2, 6:4. Džokovičs 80 minūšu laikā piedzīvoja lielāko zaudējumu kopš pagājušā gada Montekarlo turnīra, kur finālā ar 3:6, 1:6 kapitulēja Rafaelam Nadalam. Džokovičam šodien 30 nepiespiestās kļūdas, no tām 19 bija ar "forehand" sitieniem. Par Džokoviča vājumu liecina arī tikai septiņas tīri uzvarētas izspēles.

Hāss tikai otro reizi (2-13) uzveicis esošo ATP ranga līderi. Vienīgā iepriekšējā reize bija 1999. gadā, kad viņam "Grand Slam Cup" ceturtdaļfinālā izdevās pārspēt Andrē Agasi. Pirmo reizi kopš 2003. gada reitinga pirmais numurs zaudējis Vācijas tenisistam. Pirms desmit gadiem "Masters Cup" turnīrā Hjūstonā Rainers Šitlers pārspēja Endiju Rodiku. Hāsa pretinieks ceturtdaļfinālā būs francūzis Žils Simons, pret kuru vācietim ir 4-1 bilance. Hāss Maiami turnīrā spēlē 13. reizi, šogad beidzot pirmo reizi tiekot līdz ceturtdaļfinālam.

Pārējās spēlēs

Maiami turnīra vēsturē pirmo reizi ceturtdaļfinālos spēlēs tikai Eiropas tenisisti. Tas kļuva zināms pēc tam, kad 4. kārtu neizdevās pārvarēt ASV un Japānas labākajiem tenisistiem – Semam Kverijam un Kei Nišikori.

Kverijs allaž mocījies pret Berdihu, spējot uzvarēt tikai vienu no sešām spēlēm pret Čehijas pirmo numuru. Otrdien Kverijs cieta sagrāvi ar 1:6, 1:6. Abu pirmajā savstarpējā mačā 2008. gadā šajā pašā turnīrā Berdihs Kveriju sagrāva ar 6:1, 6:2.

Tikmēr Niškikori radīja iespaidu, ka agrajam mačam (plkst. 11:00 pēc vietējā laika) vēl nebija gatavs, spēlējot miegaini. Tā rezultātā Fereram itin viegla uzvara ar rezultātu 6:4, 6:1. Ferers Japānas pirmo numuru šogad sagrāvis jau otro reizi – Melburnā bija 6:2, 6:1 6:4.

Ferers pirmajā setā varēja uzvarēt ar 6:1, taču neizmantoja iespējas un pie 5:3 ar dubultkļūdu palaida vējā setbumbu. Vēlāk ar kļūdām Nišikori tika uzdāvināts breiks, taču japānis to nespēja izmantot, nākamajā geimā nenoturot savu servi.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Fereram pirmdien atkal ļaus kļūt par Spānijas pirmo numuru, jo Maiami pusfināla punktus nav aizstāvējis Rafaels Nadals.

Ferera pretinieks ceturtdaļfinālā būs Jirgens Melcers, kurš guva devīto uzvaru pēc kārtas – 2:6, 6:3, 6:3 pret Albertu Ramosu. Melcers pagājušajā nedēļā uzvarēja "Challenger" turnīrā Dalasā, kur viņam izdevās pārtraukt četru zaudējumu sēriju – pēc zaudējuma Zagrebas finālā viņš 1. kārtā izstājās Memfisā, Akapulko un Indianvelsā.

Austrijai Maiami sava pārstāvja ceturtdaļfinālā nebija kopš 1997. gada, kad šajā turnīrā uzvarēja Tomass Musters.

"Sony Open Tennis", ATP "Masters 1000" turnīrs Maiami

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(15) Tommy Haas – (1) Novak Djokovic6:2 6:4
(2) Andy Murray – (16) Andreas Seppi6:2 6:4
(3) David Ferrer – (13) Kei Nishikori6:4 6:2
(4) Tomas Berdych – (17) Sam Querrey6:1 6:1
(9) Marin Cilic – (6) Jo-Wilfried Tsonga7:5 7:6(4)
(11) Gilles Simon – (7) Janko Tipsarevic5:7 6:2 6:2
(8) Richard Gasquet – (10) Nicolas Almagro6:7(3) 7:5 7:6(3)
Jurgen Melzer – Albert Ramos2:6 6:3 6:3

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Andy Murray – (9) Marin Cilic
(3) David Ferrer – Jurgen Melzer
(4) Tomas Berdych – (8) Richard Gasquet
(11) Gilles Simon – (15) Tommy Haas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-27 08:42, pirms 11 gadiem
toto
elvels rakstīja: Kā Qverplījs var savās mājās zaudēt 6:1 x2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-27 09:25, pirms 11 gadiem
Laikam būs nokļuvis naudas grūtībās:-)

     [+] [-]

, 2013-03-27 10:03, pirms 11 gadiem
Patīk kā spēlē Cilic, viņš tāds mierīgs ja kaut kas neizdodas neārdās bezsakarā, bet savācās un spēlē tālāk, ja viņš pieliktu vēl pie serves būtu vēl augstāk tabulā. To pašu var teikt par Simonu, tikai šim patīk kritizēt sevi, bet tas nostrādā

     [+] [-]

, 2013-03-27 10:12, pirms 11 gadiem
Ar baudu noskatījos Almagro-Gaskē dinamisko 3-seteri par kuru diemžēl Valdim neradās komentārs.

Aizdomas bija, ka Tommijs paņems. Būtu spēlmanis, noteikti būtu uzlicis žūksni.

     [+] [-]

, 2013-03-27 10:23, pirms 11 gadiem
nicks rakstīja: Ar baudu noskatījos Almagro-Gaskē dinamisko 3-seteri par kuru diemžēl Valdim neradās komentārs.

Aizdomas bija, ka Tommijs paņems. Būtu spēlmanis, noteikti būtu uzlicis žūksni.
Godīgi sakot mazdrusciņ man arī bija aizdomas (atkal kkāda iekšējā nojauta).Esmu reģistrējusies "spēlmaņu " portālā, bet nebija drosmes uz nojautas pamata likt naudiņu uz Haasu (nav man tās tik daudz, lai riksētu )