Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sinners sagādā Isneram tikai karjeras otro 0:6 setu, Itālija sakauj ASV

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sinners sagādā Isneram tikai karjeras otro 0:6 setu, Itālija sakauj ASV
Džons Isners. Foto: Reuters/Scanpix

Deivisa kausa finālturnīra otrās dienas saistošākais duelis tika gaidīts Turīnā starp Itāliju un ASV, taču sīva spēkošanās nebija, jo mājinieki viesus sakāva pirmajos četros setos, jau vienspēlēs nodrošinot uzvaru visā mačā (2:1).

Itālija pusotru nedēļu pirms finālturnīra sākuma zaudēja savu pirmo numuru Mateo Berretīni, kurš turpat, Turīnā, notikušajā "ATP Finals" guva savainojumu, esot spiests pārtraukt gan finālturnīru, gan arī atteikties no dalības Deivisa kausā.

Itālijas komanda E grupas ievadā negaidīti viegli tika galā ar ASV, kuras sastāvā bezspēcīgi bija ar iespaidīgām servēm apveltītie Railijs Opelka un Džons Isners, abi zaudējot šo sacensību debitantiem. Opelka pusotrā stundā ar 3:6, 6:7(4) zaudēja Lorenco Sonego, spējot dabūt vienu breikbumbu (neizmantotu).

Savukārt Isners izturēja tikai 62 minūtes, ciešot pamatīgu sagrāvi ar 2:6, 0:6 pret Janniku Sinneru. Amerikānis uzvarēja tikai četrās izspēlēs ar otro servi (4/21) un tika nobreikots piecas reizes, kamēr pašam 0/3 breikbumbu realizācija, ciešot karjeras lielāko sagrāvi Deivisa kausā (27 spēles).

Šodien bija tikai otrā reize 36 gadus vecā Isnera karjerā, kad viņš ATP līmenī setu zaudēja ar 0:6. Vienīgais iepriekšējais gadījums bija 2010. gadā Vimbldonā, kur Isners 2. kārtā ar 0:6, 3:6, 2:6 zaudēja Tīmo De Bakeram. Isners toreiz bija pārguris, spēlējot nākamo maču pēc 11:05 stundas ilgās cīņas pret Nikolā Maū.

Mārdija Fiša vadītā komanda no "sausā" zaudējuma izvairījās ar panākumu dubultspēlē, kurā Radžīvs Rams un Džeks Soks ar 7:6(5), 6:2 pieveica Fabio Foņīni un Lorenco Museti pāri. 19 gadus vecais Museti bija trešais Itālijas tenisists, kurš šodien debitēja Deivisa kausā.

Pamatīgas sastāva problēmas ir čempionei Spānijai, kurai nevar palīdzēt ne vien sezonu jau vasarā beigušais Rafaels Nadals, bet arī Roberto Bautista Aguts un Karloss Alkarass, kuri bija plānojuši finālturnīrā. Bautista Aguts treniņā guva vēdera muskuļa savainojumu, bet 18 gadus vecajam Alkarasam ir koronavīruss.

Spāņi pirmajā mačā Madridē uzvarēja ar 40 gadus vecā Felisiano Lopesa un Pablo Karenjo Bustas pūlēm, pieveicot bez ranga pirmā simta spēlētājiem esošo Ekvadoru (3:0). Dienvidamerikas komanda palaida garām lielisku iespēju tikt pie goda punkta dubultspēlē, kad neizservēja maču. A grupas favorīte ir draudīgā Krievija ar pasaules otro numuru Daniilu Medvedevu priekšgalā.

Serbija F grupas kampaņu Insbrukā sāka ar 3:0 uzvaru pār Austriju. Serbu panākumā raketi pielika arī ranga līderis Novaks Džokovičs, kurš 57 minūtēs ar 6:3, 6:2 sagrāva 118. numuru Denisu Novaku ar servi zaudējot tikai sešās izspēlēs. Šajā grupā ir arī bez Aleksandra Zvereva esošā Vācijas komanda.

Deivisa kausa finālturnīrs Madridē, Insbrukā un Turīnā

GMačsRez.GMačsRez.
ASpānija – Ekvadora3:0DHorvātija – Austrālija3:0
BKanāda – Zviedrija0:3EASV – Itālija1:2
CFrancija – Čehija2:1FSerbija – Austrija3:0

Madride – A un B
Insbruka – C un F
Turīna – D un E

Ceturtdaļfinālos iekļūs sešas grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu ieguvējas.