Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čela izcīna titulu Bukarestē

Čela izcīna titulu Bukarestē
Huans Ignasio Čela
Foto: AP/Scanpix

Ar Argentīnas tenisista Huana Ignasio Čelas uzvaru šodien noslēdzies Rumānijas pilsētas Bukarestes ATP tenisa turnīrs. Finālā viņš divos setos ar 7:5, 6:1 apspēlēja spāni Pablo Anduharu, izcīnot savu sesto ATP vienspēļu titulu karjerā.

Rumānijas pilsētā Bukarestē šīs nedēļas ATP "World Tour 250" turnīrā nebija pieteicies ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs. Par sacensību galveno favorītu tika uzskatīts Spānijas tenisists Alberts Montanjess (ATP 22.), kurš Rumānijas turnīrā triumfēja pērn un šogad tika izlikts ar pirmo numuru. Līdz finālam šoreiz aizspēlējās kvalifikāciju izgājušais spānis Pablo Anduhars (ATP 105.) un turnīra ceturtais numurs argentīnietis Huans Ignasio Čela (ATP 53.), kurš līdz finālam nebija zaudējis ne seta, pusfinālā viegli ar 6:1, 6:3 uzvarot pašu Montanjesu. Šodien fināla favorīta loma tika atvēlēta Čelam, kurš spāni iepriekš bija uzvarējis vienīgajā tikšanās reizē.

Spēli ar servi iesāka Čela, kurš bez problēmām uzvarēja pirmajā geimā. To pašu pēc mirkļa paveica arī Anduhars, taču tad sākās breiku "maratons" – katrs no sportistiem divas reizes pēc kārtas lauza pretinieka servi, spēli atkal ievirzot līdzsvarā – 3:3. Pēc "sieviešu tenisa" gan Čela, gan Anduhars sāka veiksmīgāk servēt un spēlēt, pašiem servējot. Pēc abu tenisistu pārliecinoši uzvarētiem geimiem pie savām servēm viss lika domāt, ka pirmā seta uzvarētājs būs jānoskaidro taibreikā, taču tā nenotika – divi veiksmīgi Čelas bekhendi un vairākas Anduhara kļūdas pie 6:5 deva argentīnietim kāroto breiku un uzvaru setā ar 7:5.

Otrā seta pirmajā geimā labu spēli pie pretinieka serves demonstrēja Anduhars, kurš tika pie divām iespējām breikot, taču abas neizmantoja, bet vēlāk zaudēja arī savu servi. Argentīnas tenisists pēc brīža panāca jau 3:0, samazinot Anduhara izredzes uz uzvaru līdz minimumam. Tā arī notika, spānim turpinājumā iespējas netika dotas – gala rezultātā likumsakarīga uzvara mačā ar 7:5, 6:1 Huanam Ignasio Čelam, kuram šis ir otrais ATP tituls šogad un sestais savā karjerā.

Par uzvaru turnīrā 31 gadu vecais Čela nopelnījis 250 reitinga punktus un 66 580 eiro prēmiju. Tikmēr Anduhars, kuram šis bija pirmais ATP sērijas turnīru fināls, tiks pie 150 ranga punktiem un 34 975 eiro. Jāpiemin, ka vakar Čela kopā ar Lukašu Kubotu triumfēja dubultspēļu finālā, tādējādi argentīnietis kļuvis par trešo tenisistu šogad, kam viena ATP turnīra ietvaros izdevies izcīnīt divus titulus(to 2010. gadā paveikuši arī Sems Kverijs un Mikels Lodra).

Rumānijas "BCR Open" pēdējo gadu čempioni

GadsČempions
2010.Huans Ignasio Čela (Argentīna)
2009.Alberts Montanjess (Spānija)
2008.Žils Simons (Francija)
2007.Žils Simons (Francija)
2006.Jirgens Melcers (Austrija)
2005.Florēns Serra (Francija)
2004Hosē Akasuso (Argentīna)
2003.Davids Sančezs (Spānija)
2002.Davids Ferers (Spānija)

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja