Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dubaijas finālā Džokovičs pret Južniju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dubaijas finālā Džokovičs pret Južniju
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Dubaijas ATP tenisa turnīrā noskaidroti finālisti – tajā tiksies pērnā gada čempions Novaks Džokovičs un Mihails Južnijs. Krietni grūtāka cīņa šodien izvērtās Serbijas sportistam, kurš kiprieti Markosu Bagdati salauza tikai smagā triju stundu cīņā – 6:7(2), 6:3, 6:4.

Pirmajā pusfinālā spēlē šodien Dubaijā tikās krievs Mihails Južnijs un austrietis Jirgens Melcers. Abiem šī bija sestā savstarpējā cīņa, bet pirmā uz hard seguma. Mačs izvērtās pietiekami līdzīgs. Pirmajā setā abiem sportistiem nebija daudz iespēju uzvarēt pie pretinieka serves, līdz 10. geimā Melcers kā pirmais tika pie breikbumbas. Tā reizē bija arī setbumba, tomēr labi izvērstas kombinācijas noslēgumā austrietis sita bumbiņu tīklā. Panācis izlīdzinājumu, uzreiz pie trijāmbreika iespējām tika Južnijs un realizēja trešo no tām. Mirkli vēlāk viņš bez aizķeršanās izservēja pirmo setu. Arī otrajā setā abi tenisisti labi darbojās pie savas serves un viss nonāca līdz taibreikam. Tajā visu izšķīra viena Melcera kļūda un Južnijs nodrošināja vietu finālā – 7:5, 7:6(4). Krievijas tenisistam šis ir jau otrais sasniegtais fināls šogad – februārī viņš cīnījās arī par Roterdamas turnīra galveno balvu, taču spēli pret Robinu Soderlingu nespēja pabeigt.

Otrais pusfināls izvērtās vēl saspringtāks. Tajā tikās pērnā gada čempions, serbs Novaks Džokovičs un kiprietis Markoss Bagdatis. Šajā turnīrā Džokoviča sniegums nebija bijis pārliecinošs – zaudēti seti gan pret tautieti Viktoru Troicki, gan pret horvātu Ivanu Ļubičiču. Arī šodienas mačā serbs aizvadīja pabālu mača pirmo pusi – pagalam nevedās serve, turklāt bija arī itin daudz kļūdu izspēlēs. Pirmajā setā abi tenisisti pa divām reizēm zaudēja savu servi, bet taibreikā izteikti labāks bija kiprietis – 7:2. Arī otrā seta sākumā Noles nedienas turpinājās – vēl vienu reizi zaudēta serve (1:2). Tomēr Bagdatis neizmantoja iespējas atrauties un nostiprināt vadību, un to tikai vajadzēja Džokovičam. Sajutis, ka vēl var atspēlēties, viņš sāka darboties arvien pārliecinošāk, kas ļāva šo setu noslēgt ar 6:3. Izšķirošajā setā serbs ātri tika pie vadības ar breiku, ko nosargāja visa seta garumā – 6:4.

Cik daudz spēka serbam būs palicis finālam, redzēsim jau rīt. Šogad viņš jau reizi Južnijam zaudējis – Roterdamas pusfinālā ar 6:7(5), 6:7(6). Tāpat interesants ir fakts, ka serbam vēl ne reizi nav izdevies aizstāvēt izcīnītu ATP titulu, kaut kopā viņam ir jau 16 titulu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-02-26 20:43, pirms 14 gadiem
Džokovičam 10 double-faulti.... un vinnē vēl maču! no comments!

  -2 [+] [-]

, 2010-02-26 20:50, pirms 14 gadiem
Šodien parādīja īstu kalnieša raksturu , neskatoties uz savu vājo servi, daudzajām kļūdām un neveiksmēm.Smaga uzvara, jo Bagdatis šodien bija labs!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-26 23:07, pirms 14 gadiem
Piekritu "Simply the Best" - Bagdatis superigi speleja, bet Dzokovicha raksturs bija loti parliecinos...tomer kluuudass...daudz Bet uzvaretaju netiesa Lai Dzokam veicas!!

Smash.lv - Tenisa portāls
';

     [+] [-]

, 2010-02-27 12:01, pirms 14 gadiem
youtube.com: YouTube
- Dubai 2010 Highlights Friday

Nole/Bagdatis no 2.00