Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Nebija domu par izstāšanos, jo ienīstu to!"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals: "Nebija domu par izstāšanos, jo ienīstu to!"
Rafaels Nadals
Foto: PA Wire/Scanpix

ATP ranga līderis Rafaels Nadals pēc zaudējuma „Australian Open” ceturtdaļfinālā Davidam Fereram izvairīgi runāja par veselības problēmām, piebilstot, ka nevienā brīdi neesot apsvēris domu nepabeigt spēli, jo ienīst izstāšanos.

Nadalam sapnis par iespēju tikt pie sava otrā „Australian Open” titula un līdz ar to vienlaicīgi savā īpašumā turēt visus četrus „Grand Slam” titulus beidzās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā savam tautietim un labam draugam Davidam Fereram – 4:6, 2:6, 3:6. Pēdējo reizi visi četri „Grand Slam” tituli viena spēlētāja īpašumā bija 1969. gadā, kad izcilo panākumu iespēja leģendārais austrālietis Rods Leivers. Viņš visos četros lielajos turnīros uzvarēja vienas sezonas (kalendārā gada) laikā.

Arī pērn Rafa apstājās ceturtdaļfinālā un arī toreiz savainojuma dēļ. Zaudējis pirmos divus setus un esot iedzinējos ar 0:3 trešajā setā, Nadals izstājās mačā pret Endiju Mareju. Šodien spānis cīņu nolēma pabeigt lielā mērā tāpēc, ka spēlēja pret Fereru, ar kuru viņam ir ļoti labas attiecības. Vai veselības netaupīšana neatstās negatīvas sekas, rādīs laiks. Līdzīgs liktenis Nadalu piemeklēja gada sākumā Dohā, kur viņš arī, spēlēdams nevesels (drudzis), nomocīja līdz beigām spēli pret Nikolaju Davidenko. Pirms došanās uz Melburnu Nadalam paredzēja problēmas tieši sevis mocīšanas un veselības netaupīšanas dēļ.

Pēc sakāves Nadals izvairījās runāt par savainojumu: „Šī man ir ļoti grūta diena. Izrādot cieņu pret uzvarētāju, izvēlos runāt par spēli (nevis savainojumu). Šodien nevarēju izdarīt vairāk par paveikto. Viņš spēlēja ļoti augstā līmenī.”

Spānim tomēr neizbēgami tika adresēts jautājums par savainojumu. Atbilde bija sekojoša: „Man nav jums jāsaka, kā jutos kortā. Acīmredzami sajūtas nebija pašas labākās. Problēmas radās jau pašā spēles sākumā, jaut tad mačs bija gandrīz galā. Man tagad par to grūti runāt. Dohā nebiju vesels. Šodien atkal problēmas. Pēdējās pāris dienas jutos fantastiski, vakar labi trenējos, šodien bija lieliska iesildīšanās pirms spēles. Mana kondīcija uzlabojās ar katru maču, taču šodien kļuva sliktāk. Man ir vīruss.”

Ranga līderis piebilda, ka nevienā brīdī nav domājis par izstāšanos: „Ienīstu izstāties, šī nebija diena, kad tas notiktu. Pagājušajā gadā gan to izdarīju un ļoti ienīdu to brīdi. Nevēlos neko tādu atkārtot.”

Tikmēr Ferers, protams, bija citādākā noskaņojumā: „Ļoti liela uzvara, bet diemžēl nejūtos tā, it kā būtu uzvarējis. Viņš spēlēja, būdams savainots, un man paveicās. Nav viegli uz to visu skatīties, jo Rafa ir džentelmenis, bez tam mēs esam draugi.”

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  +5 [+] [-]

, 2011-01-26 16:40, pirms 13 gadiem
Pareiza attieksme.

  +6 [+] [-]

, 2011-01-26 16:45, pirms 13 gadiem
Ļoti patika atbildes intervētājam.ja Rafa tā arī domā kā runā, tad - visu cieņu.Tiešām žēl, ka nevarēja parādīt labāko spēli.Ferers spēlēja labi, bet nevar zināt kā mačs būtu risinājies, ja Rafa būtu vesels

     [+] [-]

, 2011-01-26 17:19, pirms 13 gadiem
galvenais lai Ferers sasit to lecigo skotu

  -1 [+] [-]

, 2011-01-26 17:22, pirms 13 gadiem
Finālā Federers pret Mareju! Ļoooti ceru, ka brits neuzvarēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-26 17:41, pirms 13 gadiem
Yuri rakstīja: Nadalam ir nojausma, cik daudzi dēļ viņa pakāsa naudu?
cik daudzi cilveki liktu uz tik mazu koeficientu ?

es vispar brinos ka nadals bija tik izteikts favorits,jo pat labakaja forma nadals pret fereru nav tik izteikts parsvars.

     [+] [-]

, 2011-01-26 17:58, pirms 13 gadiem
nu nadal gadas !

  +2 [+] [-]

, 2011-01-26 18:03, pirms 13 gadiem
Žēl ka Gulbim tā nav, mazākais kaut kas un ķepas jau gaisā.

     [+] [-]

, 2011-01-26 18:58, pirms 13 gadiem
Rod Laver Arena

11:00 AM Start
Men's Doubles - Semifinals
Bob Bryan(USA)[1] /
Mike Bryan(USA)[1] vs. Eric Butorac(USA) /
Jean-Julien Rojer(AHO)

Not Before:1:30 PM
Women's Singles - Semifinals
Caroline Wozniacki(DEN)[1] vs. Na Li(CHN)[9]

Women's Singles - Semifinals
Kim Clijsters(BEL)[3] vs. Vera Zvonareva(RUS)[2]

MAY BE MOVED TO MCA
Exhibition Doubles - Final
Mansour Bahrami(IRI) /
Cedric Pioline(FRA) vs. Pat Cash(AUS) /
Mats Wilander(SWE)


Rod Laver Arena

7:30 PM Start
Men's Singles - Semifinals
Novak Djokovic(SRB)[3] vs. Roger Federer(SUI)[2]


Exhibition Doubles - 2nd Round
Henri Leconte(FRA) /
Patrick Rafter(AUS) vs. Jacco Eltingh(NED) /
Paul Haarhuis(NED)

Rādās ,ka šodien būs arī viens vīriešu duelis.

     [+] [-]

, 2011-01-26 20:54, pirms 13 gadiem
Jā, te ir kļūda,jo pirmais pusfināls jau rīt