Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers pret Džokoviču cīņā par finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers pret Džokoviču cīņā par finālu
Novaks Džokovičs un Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdienas rītā Melburnā tiks noskaidrotas abas dāmu vienspēļu turnīra finālistes. Uz vietu sestdienas finālā pretendē Karolīna Vozņacki, Na Lī, Kima Klijstersa un Vera Zvonarjova. Notiks arī pirmais vīriešu turnīra pusfināls, kurā pērnā gada čempions Rodžers Federers sacentīsies ar Novaku Džokoviču. Šīs spēles sākums plkst. 10:30.

Rodžers Federers – Novaks Džokovičs (Betsafe.com prognoze: 1.45 – 2.63)

Lai piedod dāmas, bet ceturtdienas spēļu apskatu sākšu ar vīriešiem. Melburnā pusfinālu mači kungu vienspēlēs sadalīti uz divām dienām tādējādi, pirmās spēles uzvarētājam pirms fināla būs par vienu atpūtas dienu vairāk. Plkst. 10:30 pēc mūsu laika kortā dosies pērnā gada čempions Rodžers Federers un 2008. gada „Australian Open” uzvarētājs Novaks Džokovičs.

Šveicietis serbu pieveicis 13 no 19 spēlēm, tiesa, pēdējais zaudējums bija gana sāpīgs, lai par to aizmirst neļautu uzvaras trīs spēlēs, kas sekoja pēc tam. Džokovičs Federeru apspēlēja pērn „US Open” pusfinālā, uzvarot piecos setos un pēdējā no tiem pie savas serves atspēlējot divas mačbumbas. Federers pēc tam Noli pieveica gan Šanhajā, gan Bāzeles finālā, tāpat arī sezonas noslēguma sacensībās Londonā. Tomēr „Grand Slam” ir cita līmeņa sacensības. Pašos nozīmīgākajos turnīros Džokovičam izdevies gūt divas uzvaras pret „Grand Slam” tituliem bagātāko sportistu, vienu uzvaru izcīnot arī pirms trim gadiem Melburnā.

Šodien favorīta lomā Federers, kurš ceļā uz pusfinālu zaudējis trīs setus (divi pret Žilu Simonu, viens Tomijam Robredo), bet Novaks vienīgo setu „atdevis” Ivanam Dodigam. Pēdējā spēlē serbs nebija tālu no zaudējuma otrajā setā pret Tomašu Berdihu. Mača vidusdaļā Džokovičam sākās problēmas ar kontaktlēcām (tā pati kaite izjauca startu Londonā), kas gandrīz maksāja zaudētu setu.

Par šodienas spēli runājot, Federers, kā ierasts „Grand Slam” turnīros demonstrē savu labāko spēli un pelnīti ir favorīta statusā. Lai arī šveicietim turnīrā bijuši vājuma mirkļi, viņš spējis savākties. Džokovičam bijusi visnotaļ viegla izloze un faktiski vienīgais nopietnais pārbaudījums bija pret Berdihu. Ja Rodžers izvēlēsies pasīvu taktiku, tad serbam būs izredzes. Lai pacīnītos par uzvaru, noteikti jāservē stabilāk nekā līdz šim un nedrīkst zaudēt koncentrāciju setu galotnēs, kas Džokovičam regulāri gadās spēlēs pret Federeru. Šī pāra uzvarētājs savu pretinieku uzzinās parīt, kad tiksies Endijs Marejs un Davids Ferers.

Karolīna Vozņacki – Na Lī (Betsafe.com prognoze: 2.10 – 1.69)

Pirmais no dāmu pusfināliem sāksies plkst. 4:30. Ranga līdere Karolīna Vozņacki sacentīsies ar labāko ķīnieti Na Lī. Līdz šim turnīrā viennozīmīgi pārliecinošāka bijusi Āzijas labākā tenisa spēles meistare, visas pretinieces apspēlējot divos setos. Karolīna zaudējusi tikai vienu setu, pēdējā mačā pirmo partiju „atdodot” Frančeskai Skjavonei. Lī panākumu pamatā ir viņas ierastais agresīvais teniss, kurā lielu lomu spēlē diagonāli sitieni no abām pusēm. Vozņacki slavena ar savu lielisko aizsardzības tenisu, taču ar spēli no aizsardzības vien šodien būs par maz, lai sasniegtu finālu. Starp citu, Melburnā finālā kāda no šīm divām pretendentēm iekļūs pirmo reizi.

Savstarpējos mačos 2-2. Oficiālos mačos 2-1 par labu ķīnietei, kura Vozņacki apspēlēja divreiz mēneša laikā pirms gada šeit pat Austrālijā. Vispirms trīs setos Sidnejā, bet pēc tam divos setos ar 6:4, 6:3 Melburnas 4. kārtā. Lī savā spēlē noteikti neko nemainīs un uzbruks pie pirmās iespējas. Ķīnietes spēlē neizbēgamas ir nepiespiestās kļūdas. Vozņacki būs jācer uz lielu to daudzumu un pašai jāspēlē agresīvāk nekā viņa to dara parasti. Pretējā gadījumā par finālu var nedomāt.

Kima Klijstersa – Vera Zvonarjova (Betsafe.com prognoze: 1.54 - 2.40)

Pēc Vozņacki un Lī mača Roda Leivera arēnā dosies ranga otrā un trešā rakete, attiecīgi Vera Zvonarjova un Kima Klijstersa. Beļģiete Melburnā finālā spēlēja 2004. gadā, zaudējot savai tautietei Žustīne Eninai, bet Zvonarjova tēmē uz pirmo finālu „Australian Open”, kas viņai būtu trešais „Grand Slam” fināls pēc kārtas, sekojot panākumiem Vimbldonā un „US Open”. Abos pēdējos turnīros jau krustojās Veras un Kimas ceļi. Vimbldonā pārāka trīs setos bija Zvonarjova, tobrīd izcīnot pirmo uzvaru pret Klijstersu. Kopš tā laika abas spēlējušas vēl trīs reizes, krievietei uzvarot divos gadījumos. Svarīgākajā spēlē gan pārāka bija beļģiete, Zvonarjovu sagraujot ar 6:2, 6:1 „US Open” finālā.

Klijstersa šogad Melburnā spēlējusi kā pa kalniem, tomēr vēl nav zaudējusi nevienu setu, kamēr Zvonarjovai ir viens zaudēts sets 2. kārtā pret jauno Serbijas zvaigzni Bojanu Jovanovski. Vērojot abu līdzšinējo sniegumu, jāteic, ka Zvonarjova pagaidām spēlējusi krietni vien saturīgāk, veiksmīgi savienojot spēli aizsardzībā ar agresīvu uzbrukumu. Arī Kimai ir gan laba aizsardzība, nereti liekot lietā savu slaveno špagatu, gan graujošs uzbrukums. Tieši spēle uzbrukumā mēdz pievilt Klijstersu. Tā piemēram, vakar spēlē pret Agņešku Radvansku beļģiete pieļāva 37 nepiespiestās kļūdas, kas divos setos ir ļoti daudz. Ja Radvanska ar savu „maigo tenisu” to neprata izmantot, tad Zvonarjova savas iespējas garām nelaidīs.

Jebkurā gadījumā garlaicīgu maču nebūs. Visas spēles tiešraidē piedāvās „Eurosport”.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Finālā vēlos redzēt

  • 103

  • 43

  • 11


1 2 3 4 112 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2011-01-26 20:00, pirms 13 gadiem
Vīriem fināls pirms fināla? Abi mani turnīra favorīti pusfinālā, bet spēles laiks neapmierina. Par kārtīgu 5setnieku, ko labprāt noskatīšos atkārtojumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-26 20:04, pirms 13 gadiem
Karolīna Vozņacki – Na Lī (Betsafe.com prognoze: 2.10 – 1.69) Interesants koeficients.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-26 20:16, pirms 13 gadiem
Es būšu pārsteigts, ja Džoko kaut setu paņems

  +2 [+] [-]

, 2011-01-26 20:29, pirms 13 gadiem
PAr Federeru, bet nav nekas pretī ja arī uzvarēs Džokovičs! Galvenais lai skaista spēle!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-26 22:18, pirms 13 gadiem
WOW !!!!!" Džokovičam bijusi visnotaļ viegla izloze un faktiski vienīgais nopietnais pārbaudījums bija pret Berdihu." Federeram jau nu nebija grūtāka izloze, tieši vēl vieglāka, pat ceturtdaļfināls bija pa"vieglo"pret Robredo (kamēr Nole spēlēja ar Nr.6- Berdihu).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-26 22:34, pirms 13 gadiem
Idaho rakstīja: Diezvai šiem dūžiem vispār var būt sliktas izlozes.
Piekrītu, bet mani "aizķēra"raksta autora teikums, kuru citēju!

  +3 [+] [-]

, 2011-01-26 22:41, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: WOW !!!!!" Džokovičam bijusi visnotaļ viegla izloze un faktiski vienīgais nopietnais pārbaudījums bija pret Berdihu." Federeram jau nu nebija grūtāka izloze, tieši vēl vieglāka, pat ceturtdaļfināls bija pa"vieglo"pret Robredo (kamēr Nole spēlēja ar Nr.6- Berdihu).
Simons laikam bija viegla izloze un Vavrinka tāpat? Tas, ka Stans nebija psiholoģiski gatavs, viņa problēmas.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-26 23:27, pirms 13 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Simons laikam bija viegla izloze un Vavrinka tāpat? Tas, ka Stans nebija psiholoģiski gatavs, viņa problēmas.
Simons nebija nekāda dāvana,un arī Vavrinka spēlēja ļoti stabili,nezaudējot nevienu setu pirms tam,līdz pretī nāca Federers,ar to viss beidzās.

  -3 [+] [-]

, 2011-01-27 00:13, pirms 13 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Simons laikam bija viegla izloze un Vavrinka tāpat? Tas, ka Stans nebija psiholoģiski gatavs, viņa problēmas.
Es tak nesaku, ka viegla, bet nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas!!!Tad jau sāksim ar pirmo kārtu...pēc tam, kādi pretinieki RF bija 3. un 4. kārtā ? Un galvenais jau 4 fināls, kur vienam patiešām bija vieglāks pretinieks. No kā izsecināts, ka "visnotaļ viegla izloze ? Iznāk, ka Federeram bijuši vieni grandi ??!! Jums tomēr jābalstās uz objektīviem faktiem nevis uz emocijām - t.i.nevajag pazemot to, kas jums nepatīk. Ne jau visiem jābūt RF fanātiem.
Bez manis te vēl ir vairāk kā 24 , kas finālā vēlas redzēt Noli...cik var skatīties uz vieniem un tiem pašiem...boring !!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2011-01-27 00:18, pirms 13 gadiem
Bollettieri Previews Federer-Djokovic Semi-final
Veteran American coach Nick Bollettieri says he is "very impressed with how Federer is playing and right now it’s going to take an unbelievable effort to beat Federer but I do feel Djokovic has the talent to test him.

"Both men are playing fantastic tennis and both are more than capable of winning this tournament. If Djokovic is to win this match, I think he needs to win it in straight sets or in a quick four sets."

  +1 [+] [-]

, 2011-01-27 00:22, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Es tak nesaku, ka viegla, bet nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas!!!Tad jau sāksim ar pirmo kārtu...pēc tam, kādi pretinieki RF bija 3. un 4. kārtā ? Un galvenais jau 4 fināls, kur vienam patiešām bija vieglāks pretinieks. No kā izsecināts, ka "visnotaļ viegla izloze ? Iznāk, ka Federeram bijuši vieni grandi ??!! Jums tomēr jābalstās uz objektīviem faktiem nevis uz emocijām - t.i.nevajag pazemot to, kas jums nepatīk. Ne jau visiem jābūt RF fanātiem.
Bez manis te vēl ir vairāk kā 24 , kas finālā vēlas redzēt Noli...cik var skatīties uz vieniem un tiem pašiem...boring !!!!!!!
Šis,tavs komentārs ir 100 % attiecināms uz tevi,tikai Federeru nomainīt pret Djokovicu.

P.S. Nesen, Wawrinka bija bija jau gandrīz GS uzvarētājs,bet tagad jau daudz vājāks par nestabilo Berdihu

  +2 [+] [-]

, 2011-01-27 00:29, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Bollettieri Previews Federer-Djokovic Semi-final
Veteran American coach Nick Bollettieri says he is "very impressed with how Federer is playing and right now it’s going to take an unbelievable effort to beat Federer but I do feel Djokovic has the talent to test him.

"Both men are playing fantastic tennis and both are more than capable of winning this tournament. If Djokovic is to win this match, I think he needs to win it in straight sets or in a quick four sets."
Nu tātad visu pēc kārtas. Nole spēlēja ar:
1) Granoljers - mālinieks
2) Dodigs - nav Grand Slam līmeņa un pat ne ATP 250nieku
3) Troickis izvilka vienu setu
4) Almagro psiholoģiski ļoti nestabils un spēlē ar milzīgu kļūdu skaitu
5) Berdihs. Palieku pie sevis teiktā, ka vienīgais nopietnais pārbaudījums bija tieši čehs, kuram vismaz otrais sets bija jāpaņem. Bija ar breiku priekšā.

Federers:
1) Lacko - viduvējība
2) Simons - Melburnā ieradās sakarīgā formā ar tikko izcīnītu titulu un aizvilka Federeru līdz 5 setiem
3) Maliss uz hard un ātriem segumiem var spēlēt, nebija gatavs
4) Robredo - bezcerīgs gadījums, tomēr setu paņēma
5) Wawrinka - iepriekšējās kārtās bija sakāvis Monfīsu un Rodiku, bet pret Rodžeru nebija psiholoģiski gatavs, pārāk lielu respektu izrādot.

Savelkot visu kopā, nu nekādi nevaru atrast argumentus tam, ka Nolem nebija labāka/vieglāka izloze.

  -4 [+] [-]

, 2011-01-27 00:50, pirms 13 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Nu tātad visu pēc kārtas. Nole spēlēja ar:
1) Granoljers - mālinieks
2) Dodigs - nav Grand Slam līmeņa un pat ne ATP 250nieku
3) Troickis izvilka vienu setu
4) Almagro psiholoģiski ļoti nestabils un spēlē ar milzīgu kļūdu skaitu
5) Berdihs. Palieku pie sevis teiktā, ka vienīgais nopietnais pārbaudījums bija tieši čehs, kuram vismaz otrais sets bija jāpaņem. Bija ar breiku priekšā.

Federers:
1) Lacko - viduvējība
2) Simons - Melburnā ieradās sakarīgā formā ar tikko izcīnītu titulu un aizvilka Federeru līdz 5 setiem
3) Maliss uz hard un ātriem segumiem var spēlēt, nebija gatavs
4) Robredo - bezcerīgs gadījums, tomēr setu paņēma
5) Wawrinka - iepriekšējās kārtās bija sakāvis Monfīsu un Rodiku, bet pret Rodžeru nebija psiholoģiski gatavs, pārāk lielu respektu izrādot.

Savelkot visu kopā, nu nekādi nevaru atrast argumentus tam, ka Nolem nebija labāka/vieglāka izloze.
Vajag paskatīties rangā un saskaitīt skaitļus...vienīgais objektīvais rādītājs !!! Dodig, starp citu, 81. , spēlēja ļoti labi!Laikam neredzēji.. Granoliers un Almagro tieši ir hard spēlētāji.......un Troickis, kā zināms, pēdējā laikā arī bija labs...Simonu, man liekas, Džoks ir vienmēr uzvarējis... tad gribi teikt, ka RF tas bija baigais grands?!

  -3 [+] [-]

, 2011-01-27 00:55, pirms 13 gadiem

  -3 [+] [-]

, 2011-01-27 01:01, pirms 13 gadiem
Let's go NOLE !!!!!!!!!!
Djokovic: No pressure - Yahoo! Eurosport UK

  -1 [+] [-]

, 2011-01-27 01:10, pirms 13 gadiem
Beidz spamot ar saviem linkiem. Ja ļoti tos gribi rakstīt,to var visu savietot vienā komentārā.

p.s. Almagro hard spēlētājs ļauju minēt cik no viņa 7 ATP turnīriem nav uz māla?

  +1 [+] [-]

, 2011-01-27 01:14, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Vajag paskatīties rangā un saskaitīt skaitļus...vienīgais objektīvais rādītājs !!! Dodig, starp citu, 81. , spēlēja ļoti labi!Laikam neredzēji.. Granoliers un Almagro tieši ir hard spēlētāji.......un Troickis, kā zināms, pēdējā laikā arī bija labs...Simonu, man liekas, Džoks ir vienmēr uzvarējis... tad gribi teikt, ka RF tas bija baigais grands?!
vāks - "arguing on the internet is like running in special the olympic games,even if you win , you are still retarded."
un tomēr , paskaties mazliet plašāk un neizej tikai no sava favorītspēlētāja viedokļa - "Simonu, man liekas, Džoks ir vienmēr uzvarējis... " - tas Simonu uzreiz padara par ļoti parocīgu spēlētāju Federeram?
Jā , Almagro tā mauc uz harda
" Jums tomēr jābalstās uz objektīviem faktiem nevis uz emocijām" un šeit tu atzīsti ,ka pati balsties tīri uz emocijām un to ,ka jau booring ,ka Federers vienkārši ir labāks. - "Bez manis te vēl ir vairāk kā 24 , kas finālā vēlas redzēt Noli...cik var skatīties uz vieniem un tiem pašiem...boring !!!!!!!"

  +1 [+] [-]

, 2011-01-27 01:21, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Vajag paskatīties rangā un saskaitīt skaitļus...vienīgais objektīvais rādītājs !!! Dodig, starp citu, 81. , spēlēja ļoti labi!Laikam neredzēji.. Granoliers un Almagro tieši ir hard spēlētāji.......un Troickis, kā zināms, pēdējā laikā arī bija labs...Simonu, man liekas, Džoks ir vienmēr uzvarējis... tad gribi teikt, ka RF tas bija baigais grands?!
Galīgas glupības par rangiem un cipariem. Spilgts piemērs tāds cilvēks kā Pere Riba rangā ir 71. vietā, bet dzīves laikā uz hard pamatturnīros ir vinnējis vienu spēli. To pašu nupat 5 setos AO pret Karstenu Bolu, kurš māk tikai servēt un neko citu.

Un tas, ka Almagro ar Granoljersu ir hard spēlētāji, ir absolūtākais nonsenss. Nikolasam visi 7 tituli atnākuši uz māla, Granoljersam arī vienīgā bļoda izcīnīta putekļos. Nevajag mānīt tautu. Protams, abi var uzspēlēt arī uz hard, it sevišķi Alamgro, kam ir kaut cik sakarīga serve un monstruāls bekhends, bet kopumā abi ērtāk jūtas uz māla. Un Dodigs vispār ir Challenger spēlētājs...

     [+] [-]

, 2011-01-27 01:32, pirms 13 gadiem
opā, tomēr 4.30 sākums nevis kā ierasts 2 naktī, jau biju pieradis pie grafika mani favorīti šodien- Džokovičs, Vozņacki un Zvonarjova!

  -2 [+] [-]

, 2011-01-27 01:53, pirms 13 gadiem
Skaidrs !!! Džoks pa vieglo ticis pusfinālā ( tas nekas, ka Vilanders spēli ar Berdihu nosauca par labāko spēli tajā dienā...)Bet Federeram tur nokļūt ir bijis daudz grūtāk....Bērziņ, smieties negribas??????!!!!!!!Un neiedomājies, ka es tos rangus baigi nopietni domāju. Gulbim arī būtu jābūt zemāk, ja paskatās, kas atrodas aiz viņa....

     [+] [-]

, 2011-01-27 01:54, pirms 13 gadiem
Federeram viennozīmīgi bijuši grūtāki pretinieki
Simons - nesen vēl 6. vieta, kurš traumas pēc tikai ir atkritis un šobrīd spēlē tiešām ļoti labi.
Vavrinka - šobrīd pat augstāk vērtējams par Berdihu, jo ir daudz stabilāks. Berdihs top 10 ir praktiski tikai dēļ haļavainā GS fināla pagāšsezon.
Lacko pat ir tīri neslikts - vēl tikko ļoti nomocīja Nadalu ar tiešām skaistu spēli.

     [+] [-]

, 2011-01-27 02:01, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Skaidrs !!! Džoks pa vieglo ticis pusfinālā ( tas nekas, ka Vilanders spēli ar Berdihu nosauca par labāko spēli tajā dienā...)Bet Federeram tur nokļūt ir bijis daudz grūtāk....Bērziņ, smieties negribas??????!!!!!!!Un neiedomājies, ka es tos rangus baigi nopietni domāju. Gulbim arī būtu jābūt zemāk, ja paskatās, kas atrodas aiz viņa....
Tev neliekās ,ka var arī viegli tikt pusfinālā nospēlējot dienas labāko spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-27 10:35, pirms 13 gadiem
heh, sasmeejos par hard speeleetaajiem Almagro un Granoljeru..
Lai interesants pusfinaals
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-27 10:46, pirms 13 gadiem
kāds lūdzu varētu iemest linku, kur netā rāda?

     [+] [-]

, 2011-01-27 10:56, pirms 13 gadiem
te rāda - stenlli73 on Justin.tv
krieviski
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 112 komentāri