Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Nadals šosezon vairs nespēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Oficiāli: Nadals šosezon vairs nespēlēs
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien beidzot oficiāli kļuva zināms, ka Spānijas tenisa pirmais numurs Rafaels Nadals šosezon vairs nespēlēs, tādējādi nepiedaloties nedz Parīzes "Masters 1000" turnīrā, ne arī sezonas finālsacensībās "ATP World Tour Finals".

26 gadus vecais Nadals pēdējo maču aizvadīja 28. jūnijā Vimbldonas 2. kārtā, kur negaidīti piecos setos zaudēja Čehijas tenisistam Lukašam Rosolam. Kopš tā laika Rafa izlaidis gan olimpiādi, gan "US Open", tāpat nav palīdzējis spāņiem Deivisa kausā. Rangā Nadals noslīdējis uz 4. vietu.

Kopš ceļgala savainojuma atsvaidzināšanas tika cerēts, ka Nadals šosezon vēl uzspēlēs, piedaloties Deivisa kausa finālā vai vismaz "ATP World Tour Finals", taču tas nenotiks. Sacensības finālturnīrā Londonā notiek telpās uz "hard" seguma, ko Nadals tik ļoti nemīl, lai riskētu ar veselību. "Esmu vīlies, ka izlaidīšu Parīzes un Londonas turnīrus, taču tas nav liels pārsteigums. Ceru drīz atsākt tenisa treniņus un turpināšu atlabt no savainojuma. Rehabilitāciju turpināšu Maljorkā, kur smagi strādāšu, lai atgrieztos pēc iespējas ātrāk," teicis Nadals.

Nadals kārtējo reizi pārliecinoši kvalificējās "ATP World Tour Finals", kurā viņa nespēlēšanas rezultātā pie teikšanas tiks gada reitinga devītais numurs. Šobrīd vietu Londonā bez Nadala garantējuši vēl pieci tenisisti – Novaks Džokovičs, Rodžers Federers, Endijs Marejs, Davids Ferers un Tomašs Berdihs.

Nadals sacensību apritē paredzējis atgriezties gadu mijā, kad piedalīsies tradicionālā paraugturnīrā Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). Pēc sacensībām AAE Nadals plāno startēt Dohā, kas būs sagatavošanās "Australian Open". Nākamajā sezonā Rafa plānojis veikt izmaiņas savā kalendārā, vairāk spēlējot māla turnīrus, jau apstiprinot dalību Akapulko turnīrā, kas notiks februārī.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-26 11:43, pirms 12 gadiem
Jā, pele kaulus lauž mazāk kā rakete Kaut kā mazinās cieņa pret lielisko tenisistu kopš viņa iesaistīšanās visā tanī pokerbezjēgā.