Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Južnijs apspēlē Tipsareviču Kremļa kausa finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Južnijs apspēlē Tipsareviču Kremļa kausa finālā
Mihails Južnijs
Foto: AFP/Scanpix

Jubilejas 20. Kremļa kausa turnīrs Maskavā šodien noslēdzās ar mājinieka Mihaila Južnija uzvaru. Finālā krievs trīs setos ar 6:7(5), 6:0, 6:4 apspēlēja serbu Janko Tipsareviču.

Južnijs pirms spēles atzina, ka ir vairāk uztraucies nekā ierasti, viņu varēja saprast - mājas turnīrs tomēr. Taču spēles sākums par uztraukumu neliecināja. Otrajā geimā Južnijs no 0:40 lauza pretinieka servi, bet seta gaitā serbs atspēlējās un pēc tam bija pārāks taibreikā - 7:5. Otrā seta sākumā serbs zaudēja savu servi, bet pēc tam paviršā spēlē atdeva otro setu ar 0:6. Identisks sākums bija arī trešajā setā, bet šoreiz neko atdot vairs nevarēja atļauties, taču atspēlēties viņš nespēja. Līdz ar to Južnijam uzvara finālmačā ar 6:7(5), 6:0, 6:4.

20 Kremļa kausa pastāvēšanas gados 14 reizes tajā uzvarējis kāds Krievijas sportists. Arī pēdējie seši tituli palikuši Krievijā. Līderis titulu ziņā ir Jevgēņijs Kafeļņikovs, kuram pieci Kremļa kausi. Pēdējā reize, kad Maskavā uzvarēja ārzemnieks, bija 2003. gadā, kad tas bija pa spēkam ASV tenisistam Teiloram Dentam.

27 gadus vecajam Južnijam šis ir piektais vienspēļu tituls un pirmais kopš pagājušā gada janvāra, kad Čennajā izdevās sasist Rafaelu Nadalu (6:0, 6:1). Par uzvaru Maskavā Južnijs nopelnījis 250 ranga punktus un 170 000 ASV dolāru prēmiju, bet Tipsarevičs, kuram šis bija pirmais ATP fināls karjerā, tiks pie 150 punktiem un 91 000 dolāru.

Izmantotie resursi:
atpworldour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja