Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Mecas un Bukarestes finālos pa kvalifikāciju pārvarējušam tenisistam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Mecas un Bukarestes finālos pa kvalifikāciju pārvarējušam tenisistam
Pablo Anduhars
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītas pusfinālu spēles Mecas (Francija) un Bukarestes (Rumānija) ATP tenisa turnīros. Abos turnīros finālu sasnieguši sportisti, kuri turnīru uzsāka no kvalifikācijas – Francijā Miša Zverevs (Vācija), bet Rumānijā Pablo Anduhars (Spānija). Viņu pretinieki būs attiecīgi Žils Simons un Huans Ignasio Čela.

Mecas ATP turnīrā šodien notika tikai viena no divām pusfināla spēlēm, jo francūzis Rišārs Gaskē veselības problēmu dēļ (drudzis) nemaz neizgāja kortā pret Mišu Zverevu (Vācija). Līdz ar to Zverevs, kurš turnīru uzsāka no kvalifikācijas, sasniedza savu pirmo ATP finālu karjerā. Cīņā par titulu viņš gan nebūs favorīta lomā – pretiniekos mājinieks Žils Simons, kurš ļoti pārliecinoši tika galā ar citu vācieti Filipu Kolšraiberu – 6:3, 6:2. Interesanti, ka līdz šī gada turnīra Simons nebija uzvarējis ne maču Mecā, bet nu ir tikai soli no titula. Simona un Zvereva savstarpējo maču bilance ir par labu Vācijas tenisistam – viņš uzvarējis abās cīņā pērn uz māla seguma.

Tikmēr Bukarestes ATP turnīrā, kurā cīņas notiek māla seguma kortos, tika izspēlētas abas spēles. Vispirms pērnā gada turnīra čempions, spānis Alberts Montanjess izrādījās pagalam nevarīgs pret argentīnieti Huanu Ignasio Čelu, spējot uzvarēt tikai četrus geimus – 1:6, 3:6. Čelas pretinieks finālā būs cits spānis Pablo Anduhars, kurš smagā triju setu spēlē (mača ilgums trīs stundas un 11 minūtes) apspēlēja savu tautieti Marselu Granoljeru – 7:6(5), 4:6, 6:4. Arī Anduhars (tāpat kā Zverevs Mecā) turnīru uzsāka no kvalifikācijas un sasniedzis savu pirmo ATP līmeņa finālu karjerā. Cik daudz spēka viņam būs atlicis finālam, redzēsim jau rīt. Līdz šim Čela un Anduhars savstarpējās cīņās tikušies divas reizes un abās pārāks bijis argentīnietis.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home