Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Davidenko un Matjē tiksies Hamburgas turnīra finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Davidenko un Matjē tiksies Hamburgas turnīra finālā
Pols Anrī Matjē
Foto: AFP

Hamburgas ''ATP World Tour 500'' turnīra finālā iekļuvuši Nikolajs Davidenko un Pols Anrī Matjē. Davidenko šodien pusfinālā bija pārāks pār Davidu Fereru, bet Matjē apturēja Pablo Kuevasu.

Davidenko šodien pusfinālā stājās pretī Ferers. Jau pirmā seta pirmajā geimā Davidenko bija trīs breikbumbas, no kurām neviena netika izmantota, bet sestajā geimā, pateicoties divām dubultkļūdām, krievs zaudēja savu servi, vēlāk Ferers ieguva 5:2 pārsvaru, taču no šādām pozīcijām nespēja setu pabeigt savā labā, zaudējot piecus geimus pēc kārtas – 7:5 Davidenko labā pirmajā setā.

Otro setu ar breiku sāka Davidenko, taču uzreiz iegūto pārsvaru atdeva, un vēlāk spānim, tāpat kā pirmajā setā, bija iespēja ar savu servi (5:3) pabeigt setu savā labā, taču nekā. Nākamajā geimā pie Davidenko serves Ferers ieguva setbumbu, uz ko krievs atbildēja ar eisu. Lieta nonāca līdz taibreikam. Tajā viss notika ''vienos vārtos'', un Davidenko uzvarēja ļoti pārliecinoši – 7:2.

Finālā Davidenko gaida tikšanās ar Polu Anrī Matjē, kurš apturēja labi ieskrējušos Pablo Kuevasu no Urugvajas (ATP 107.). Kuevass ar 6:4 uzvarēja pirmo setu un bija vadībā ar 3:2 otrajā, taču pamanījās zaudēt četrus geimus pēc kārtas un līdz ar to arī setu – 3:6. Pēc tam spēle tika pārtraukta lietus dēļ, bet, tai atsākoties, kortā dominēja Matjē, izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 5:1. Tad Kuevass mainīja aizsardzības taktiku pret uzbrukuma taktiku, un tas deva rezultātu – viņam no šķietami bezcerīgas situācijas izdevās panāk izlīdzinājumu – 5:5. Taču jau uzreiz pēc tam tika zaudēta sava serve, un Matjē vēlreiz vaļības neatļāvās – 7:5.

Līdz šim Davidenko ar Matjē ir tikušies jau desmit reizes, no kurām četri panākumi krieva kontā. Matjē gan pārāks bijis abu pēdējā tikšanās reizē pērn Pekinas Olimpiādē. Arī uz māla seguma pēdējā spēlē pie uzvaras ticis tieši francūzis.

''International German Open"

Pusfinālu rezultāti
(2) Nikolajs Davidenko – (6) Davids Ferers 7:5, 7:6(2)
(13) Pols Anrī Matjē – Pablo Kuevass 4:6, 6:3, 7:5

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-07-25 21:12, pirms 15 gadiem
Davidenko nospēlēja izcili,protams,kā jau uzbrūkošā tipa spēlētājs kļūdu bija gana daudz,bet kas par sitieniem-izcils backhand,izcils forehand,izcili dropshots un moving arī izcili

     [+] [-]

, 2009-07-25 21:30, pirms 15 gadiem
ja, Davidenko labs izskatiijaas, tikai taa serve taada pashvaka vinjam - Ferreram jasaka ne labaaka

     [+] [-]

, 2009-07-25 22:56, pirms 15 gadiem
Davidenko uzvara - nekas cits nav te saskatāms...
Matjē pēdējā laikā pilnīgs draņķis un viņam reāli finālā nebūtu jābūt - Kuevass lieliskā formā un manuprāt būtu bijis rīt krievam nopietnāks pretinieks...
par otru pusfinālu - Ferrers ar savu nožēlojamo servi un vājo forehand arī nebija nekāds fināla kandidāts, tā kā Davidenko diezgan loģiski tur ir!

     [+] [-]

, 2009-07-25 23:59, pirms 15 gadiem
Matjee un Ferrers shodien speeleeja liidziigi - uz izturiibu, tiiri no aizsardziibas. Ja Davidenko nesapsihosies, tad jau vajadzeetu taa kaa panjemt.

     [+] [-]

, 2009-07-26 00:13, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: Davidenko uzvara - nekas cits nav te saskatāms...
Matjē pēdējā laikā pilnīgs draņķis un viņam reāli finālā nebūtu jābūt - Kuevass lieliskā formā un manuprāt būtu bijis rīt krievam nopietnāks pretinieks...
Kadel tad lieliska forma esosais Kuevass zaudeja no seta un breika vadibas 2 seta? Nedomaju, ka Davidenko rit bus viegla pastaiga, lai ari favorits vinsh ir noteikti. Abiem tenisistiem sis tituls varetu bus labs boosts turpmakajai sezonai, jo pirma sezonas puse galigi garam..

     [+] [-]

, 2009-07-26 00:21, pirms 15 gadiem
ice4beer rakstīja: Kadel tad lieliska forma esosais Kuevass zaudeja no seta un breika vadibas 2 seta? Nedomaju, ka Davidenko rit bus viegla pastaiga, lai ari favorits vinsh ir noteikti. Abiem tenisistiem sis tituls varetu bus labs boosts turpmakajai sezonai, jo pirma sezonas puse galigi garam..
Kuevasa zaudējumam izskaidrojumus varētu meklēt daudz un dikti. Tik nozīmīgu maču pieredzes trūkums, banālais iemesls - neveiksme u.c.
Nu protams fināls un pastaigai būt nevajadzētu, bet divos setos piebeigs kā likts! Davidenko uz māla ir labāks, ieskrējies labāk, sniegums pārliecinošāks! Nu būs...