Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ceturtdaļfinālos arī Džokovičs un Davidenko

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ceturtdaļfinālos arī Džokovičs un Davidenko
Nikolajs Davidenko
Foto: Reuters/Scanpix

„Australian Open” vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu šorīt sasnieguši serbs Novaks Džokovičs un krievs Nikolajs Davidenko. Džokovičs visi viegli trijos setos pārspēja poli Lukašu Kubotu, kamēr Davidenko tikai piecos setos nolauza spāni Fernando Verdasko.

Melburnas kortos šodien bija jānoskaidro atlikušie ceturtdaļfinālisti. Vieglākā spēle tika paredzēta 2008. gada čempionam Novakam Džokovičam, kuram pretī stājās polis Lukašs Kubots. Lai arī Melburnā spoži spīdēja saule, kas vienmēr traucē Džokovičam parādīt labāko sniegumu, tomēr serbs prata uzvarēt gana pārliecinoši. Pirmajos divos setos viņš ne reizes nezaudēja savu servi, bet trešajā reizi Kubotam ļāva to izdarīt. Galarezultātu gan tas neietekmēja – 6:1, 6:2, 7:5. Ceturtdaļfinālā Džokovičs tiksies ar francūža Žo-Vilfrīda Tsongas un spāņa Nikolasa Almagro spēles uzvarētāju.

Krietni saspringtāka spēle iznāca starp krievu Nikolaju Davidenko un spāni Fernando Verdasko. Līdzšinējās septiņās spēlēs spānis bija uzvarējis tikai vienu reizi, tomēr viņa izredzes šodien nemaz netika vērtētas zemu, jo Melburnā abi bija rādījuši atzīstamu spēli. Mača sākums krietni sekmīgāks izdevās krievam, kurš prata izmantot breika iespējas un uzvarēja pirmo setu ar 6:2. otrā seta sākumā vadībā izrāvās Verdasko (2:0), taču tūlīt pat zaudēja savu servi un vēlāk arī setu – 5:7. Arī trešajā setā spānis tika priekšā (pat 4:1), tomēr arī šoreiz Davidenko atspēlējās. jau šķita, ka viss notiks pēc otrā seta scenārija, taču nekā – pie 4:5 Davidenko pieļāva vairākas kļūdas, zaudēja savu servi un arī setu.

Šajā brīdī iniciatīvu pārtvēra Verdasko, krietni sekmīgāk darbojoties izspēlēs un uzbrūkot. Tāpēc likumsakarīgs bija breiks astotajā geimā un visi jau gaidīja piekto setu. Spānijas tenisists gan vēl parūpējās par intrigu, kā rezultātā piektais sets varēja arī izpalikt. Pie 5:3 viņš pieļāva vairākas dubultkļūdas un Davidenko atspēlējās, tiekot līdz taibreikam. Tajā krievs bija priekšā ar 5:3, taču četras kļūdas pēc kārtas ļāva līksmot spānim. Atceroties, ka Krievijas tenisists nav tas spēcīgākais piecu setu cīņās, par mača favorītu jau varēja nosaukt Verdasko. Seta pirmajā pusē tas arī apstiprinājās – spānim bija vairākas iespējas uzvarēt pie pretinieka serves. Sīkstais Davidenko gan cīnījās cik spēja un visas breikbumbas atspēlēja, par ko vēlāk tika atalgots. Sestajā geimā ne bez veiksmes palīdzības viņš tika pie iespējas lauzt pretinieka servi un nekļūdījās – 4:2. Iespējas atspēlēties Verdasko vairs netika dotas, un mačs noslēdzās pēc nepilnu četru stundu cīņas ar Davidenko uzvaru – 6:2, 7:5, 4:6, 6:7(5), 6:3.

Par vietu pusfinālā Davidenko spēkosies ar ATP ranga līdera Rodžera Federera un mājinieka Leitona Hjūita spēles uzvarētāju. Šis mačs sāksies ne ātrāk kā 10:30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

     [+] [-]

, 2010-01-25 12:55, pirms 14 gadiem
Ar interesi gaidam Džoko kādu cienīgu pretinieku. No Nikolaja spēles redzēju tik interviju studijā. Kā jau varēja sagaidīt, atklāts vecis, nekāda politkorektuma.
Pienācis laiks neko TV nelaist garām. Gandrīz vienmēr uzrodas daudz darba un traucē baudīt tenisu