Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hamburgas finālā Melcers un Golubevs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hamburgas finālā Melcers un Golubevs
Jirgens Melcers
Foto: AFP/Scanpix

Rīt Hamburgas ATP "World Tour 500" turnīra finālā tiksies Austrijas pirmais numurs Jirgens Melcers un Kazahstānu pārstāvošais krievs Andrejs Golubevs, kuri šodien pusfinālā tika galā ar attiecīgi Andreasu Sepi un Florianu Maijeru.

Pusfinālu cīņas ievadīja Melcera un Sepi duelis. Itālis bija uzvarējis divas no trim savstarpējām spēlēm, tostarp abus mačus uz māla, taču šodien viņam neizdevās šo sēriju turpināt, piedzīvojot zaudējumu divos setos ar 4:6, 2:6. Pirmajā setā Melcers pie breika tika, esot vadībā ar 5:4, bet otrajā setā itāļa servi lauza divas reizes. Savukārt Sepi ar breikpunktu realizāciju neveicās – 0/5.

Daudz spraigāk risinājās otrais pusfināls, kurā Golubevs tikās ar mājinieku favorītu Maijeru. Pirmajā setā vācietis bija priekšā ar breiku, taču zaudēja taibreikā, kurā Golubevs pamanījās izsēt 6:2 pārsvaru, tomēr uzvarēja ar 8:6. Otrajā setā visu izšķīra viens breiks, pie kura tika Golubevs, uzvarot ar 6:4.

29 gadus vecajam Melceram devītais fināls vienspēlēs. Līdz šim uzvarēts tikai divas reizes, no kurām pēdējā bija pērn savās mājās Vīnē, savukārt 23 gadus vecais Golubevs ATP līmeņa finālu sasniedzis otro reizi karjerā. Pirms diviem gadiem viņš zaudēja Sanktpēterburgas finālā, piekāpjoties Endijam Marejam. Vienīgajā savstarpējā spēlē pirms diviem gadiem Vroclavā uz hard seguma ar 7:5, 7:6(3) pārāks bijis Melcers.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home