Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kornē sasniegusi Badgašteinas pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kornē sasniegusi Badgašteinas pusfinālu
Alizē Kornē
Foto: AFP

Badgašteinas WTA turnīra pusfinālā šodien iekļuva pirmā rakete Alizē Kornē, kura trīs setos ar 6:4, 2:6, 6:2 pieveica Čehijas pārstāvi Barboru Zahlavovu Stricovu, un rīt pusfinālā viņu gaida tikšanās ar rumānieti Joanu Raluku Olaru.

Badgašteinā šonedēļ bija plānojusi startēt arī Latvijas pirmā rakete Anastastija Sevastova, taču veselības problēmu dēļ viņa spēja piedalīties tikai dubultspēļu turnīrā, kur nācās zaudēt pirmajā kārtā. Turnīrā ar pirmo numuru izlikta Francijas pārstāve Alizē Kornē (WTA 28.) nākamās divas izliktās tenisistes bija pagājušajā nedēļā notikušā Prāgas turnīra finālistes – itāliete Frančeska Skjavone un mājinieku cerība Sibille Bammere. Skjavone muguras savainojuma dēļ vispār nestartēja, bet Bammere, ar kuru bija jāspēlē Sevastovai, otrajā kārtā piekāpās rumānietei Joanai Ralukai Olaru.

Olaru jau ir aizcīnījusies līdz pusfinālam, šodien ceturtdaļfinālā divos setos ar vienādu 6:4 tika pieveikta slovākiete Magdalēna Ribarikova. Viņas pretiniece cīņā par vietu finālā būs jau pieminētā Kornē, kura viennozīmīgi uzskatāma par šī turnīra galveno favorīti. Šodien francūziete ceturtdaļfinālā tikās ar čehieti Barboru Zahlavovu Stricovu. Jau pašā pirmā seta sākumā Kornē izdevās breiks, kas gan uzreiz tika zaudēts, taču 9.geimā pēc ilgstošas cīņas pie čehietes serves Kornē izdevās otrreiz pirmajā setā lauzt pretinieces servi un pēc tam ar savu servi nodrošināt uzvaru setā ar 6:4.

Otrā seta 4.geimā Stricovai ar milzu pūlēm, izmantojot piekto breikbumbu, izdevās beidzot salauzt Kornē pretestību pie francūzietes serves, pēc tam čehiete droši nosargāja savu servi un ieguva 4:1 pārsvaru. Turpinājumā Kornē spēja uzvarēt vēl tikai vienā geimā, un Stricova pārliecinoši pabeidz setu savā labā ar 6:2. Trešajā setā gan atkal viss nostājās savās vietās, un Kornē, spējot izmantot pretinieces problēmas ar servi, uzvarēja ļoti pārliecinoši – 6:2.

Otro pusfināla pāri veidos Vācijas un Krievijas tenisistes. Pirmajā ceturtdaļfinālā šodien divu Vācijas tenisistu cīņā Andrea Petkoviča spēja trīs setos pārspēt ar 7.numuru izlikto Annu Leni Gronefeldi - 6:7(8), 6:3, 6:1. Rīt cīņā par vietu finālā viņai jāsacenšas ar Jaroslavu Švedovu, kura no turnīra izslēdza pēdējo Austrijas pārstāvi – Ivonni Meisburgeri – 6:2, 6:3.

''Nurnberger Gastein Ladies''

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(1) Alizē Kornē – Barbora Zahlavova Stricova 6:4, 2:6, 6:2
Joana Raluka Olaru – (6) Magdalēna Ribarikova – 6:4, 6:4
Andrea Petkoviča – (7) Anna Lene Gronefelde 6:7(8), 6:3, 6:1
Jaroslava Švedova – Ivonne Meisburgere 6:2, 6:3

Pusfinālu pāri
(1) Alizē Kornē – Joana Raluka Olaru
Andrea Petkoviča – Jaroslava Švedova

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com